Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Έγκριση διακρατικού έργου στον Δήμο Παγγαίου

Αναρτήθηκε στις 02/04/2018

Εγκρίθηκε για χρηματοδότηση, το διακρατικό έργο «Effective policies for durable and self-sustainable projects in the cultural heritage sector / KEEP ON (Αποτελεσματικές Πολιτικές για διάρκεια και βιωσιμότητα έργων που υλοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού)», στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του προγράμματος INTERREG EUROPE. Πρόκειται για ένα από τα συνολικά 54 έργα που εγκρίθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο οποίο ο Δήμος Παγγαίου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο το Institute for Economic Development of Ourense Province στην Ισπανία  καθώς και εταίρους από την Πολωνία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Ολλανδία.

Το έργο αφορά στην προσέγγιση των έργων πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδικότερα, διαπραγματεύεται το μέλλον των πολιτιστικών έργων στο τέλος της χρηματοδότησής τους, την στόχευσή τους και παράλληλα το πωςθα μπορούσαν τα έργα στον τομέα του πολιτισμού να είναι βιώσιμα καλύπτοντας τις ανάγκες τους με ρεαλιστική δημόσια στήριξη, και ως εκ τούτου οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις να έχουν μακροχρόνια πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική και περιφερειακή οικονομία.

Στόχος είναι να μπορέσουν να βελτιωθούν οι σχετικές πολιτικές και τα προγράμματα για τα έργα πολιτισμού και πολιτιστικού τουρισμού (ιδίως για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα), τα οποία πρέπει να σχεδιάζονται με ποιοτικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν στοιχεία βιωσιμότητας, καθώς και άλλες δημόσιες πολιτικές και εργαλεία.

Το έργο είναικαίριας σημασίας, πέραν του Δήμου Παγγαίου, για το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της διαχείρισης, ανάδειξης και αειφορικής αξιοποίησης στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 23 Απριλίου 2018 Προς ενημέρωση… Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2018 Δήμαρχος Καβάλας: Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αναρτήθηκε 18 Απριλίου 2018 Eκδήλωση από την ΛΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 16 Απριλίου 2018 Ατμοσφαιρική ρύπανση: αδιάφορη η Δημοτική Αρχή Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2018 Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες» Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2018 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων Αναρτήθηκε 12 Μαρτίου 2018 Εκδήλωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο