Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ένας Σταθάκης… για όλες τις δουλειές

Αναρτήθηκε στις 14/05/2018

Ο Υπουργός που είχε ξεκολλήσει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την χρηματοδότηση του ΤΑΠ υπογράφοντας μετά την άρνηση του αρμόδιου τότε Υπουργού Ενέργειας Π.Λαφαζάνη, ήρθε στην Καβάλα για να «καθαρίσει» για ακόμα μία φορά για την Κοινοπραξία τονίζει ο π. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

 

Δίνει 20 εκατ. για να περάσει ο ΤΑΠ και να κλείσουν στόματα

Ένα έργο αυτονόητο για να έχουν καθαρό νερό ο κάτοικοι του π. Δήμου Φιλίππων σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής το οποίο οφείλει το Ελληνικό Κράτος να κάνει πράξη και να παρέχει στους πολίτες μέσω της εύρεσης κονδυλίων για την χρηματοδότηση των αντίστοιχων μελετών που εκπονούνται από πλευράς του Δήμου Καβάλας, τελικά αποτελεί τον πολιορκητικό κριό προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις και τελικά να μπει και να περάσει μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή των Τεναγών ο Αδριατικός αγωγός.

Πιο συγκεκριμένα με μία επίσκεψη αστραπή ο Υπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος κ. Γ.Σταθάκης τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας κ. Δ.Τσανάκα παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Μορφίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θ.Μαρκόπουλου ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με την συγχρηματοδότηση του ΤΑΠ προτίθεται να υλοποιήσει  δύο έργα στα Τενάγη, τα τρικάναλα με 2 ταμιευτήρες νερού με έτοιμες μελέτες πουυπάρχουν ακόμα από τη π. Νομαρχία και πρέπει να επικαιροποιηθούν  όπως επίσης και το έργο ύδρευσης του πρώην Δήμου Φιλίππων από το Κεφαλάρι μελέτη του οποίου υπάρχει στη ΔΕΥΑΚ,

συνολικού ύφους 20εκατ.ευρώ γεγονός που προκάλεσε την άμεση δήλωση της Δημάρχου Καβάλας: « Το γενικό καλό μπαίνει πάνω από το ειδικό καλό. Δεν μπορώ να παραβλέψω ένα Αναπτυξιακό έργο που θα αλλάξει τη ζωή 15.000 ανθρώπων»!

Ο κ. Σταθάκης έκανε αναφορά για  ισχυρά αντισταθμιστικά αλλά αρνήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα για το πόσα από τα 20 εκατ.  θα βάλει ο ΤΑΡ γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις δείχνοντας το παρασκήνιο αλλά και την πιθανή προχειρότητα στον όλο σχεδιασμό.

«Το θέμα της όδευσης το μελετήσαμε πολύ διεξοδικά για έξι μήνες περίπου. Πήραμε υπόψιν όλες τις αντιστοιχίες όπως είχαν διατυπωθεί, πρώτα πρώτα για τον Αρχαιολογικό Χώρο, για τη γη υψηλής παραγωγικότητας, για την τύρφη,για την προοπτική αστικής επέκτασης, αλλά και κάθε άλλη διαμαρτυρία.  Κάναμε διεξοδικές μελέτες, τόσο από το ΤΕΕ όσο και από άλλους φορείς και κάναμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην υφιστάμενη όδευση έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας αντίκτυπος.

Μετακινήσαμε τον αγωγό μακριά από τον Αρχαιολογικό Χώρο, μακριά από την τύρφη, αλλάξαμε τις προδιαγραφές του αγωγού ο οποίος θα έχει διπλάσιο πάχος από ό,τι σε άλλες περιοχές από όπου διέρχεται και έχει πλέον οριστικοποιηθεί η όδευση, και δεν μπορούμε να πάμε πίσω»!

Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη από τον ΤΑΠ

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG)

και η Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, κα. Κατερίνα Παπαλεξανδρή,

προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου

σχετικά με την κατασκευή του αγωγού στην Καβάλα

την Τετάρτη, 16 Μαΐου στις 13:00,

στην αίθουσα Φίλιππος Γ΄, στο ξενοδοχείο Galaxy.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 16 Μάϊου 2018 ΨΗΦΙΣΜΑ για τα διόδια Αναρτήθηκε 8 Μάϊου 2018 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ Αναρτήθηκε 3 Μάϊου 2018 Επίσκεψη 1ου Δημοτικού σχολείου στα γραφεία της ΔΕΥΑΔ Αναρτήθηκε 23 Απριλίου 2018 Προς ενημέρωση… Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2018 Δήμαρχος Καβάλας: Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αναρτήθηκε 18 Απριλίου 2018 Eκδήλωση από την ΛΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 16 Απριλίου 2018 Ατμοσφαιρική ρύπανση: αδιάφορη η Δημοτική Αρχή Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2018 Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες» Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2018 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων Αναρτήθηκε 12 Μαρτίου 2018 Εκδήλωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο