Βασικά βήματα για την υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Αναρτήθηκε στις 13/11/2017

Ο Δήμος Καβάλας με πρωτοβουλία της Δ/νσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών,πραγματοποίησε στις 8 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σεμινάριο  με τίτλο «Βασικά βήματα για την υλοποίηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – ΣΒΑΚ. Συντονιστής του σεμιναρίου ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης κ. Δημοσθένης Τουλκίδης και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Η αναγκαιότητα του Σεμιναρίου προέκυψε από τη συμμετοχή του Δήμου, ως ένας από τους 150 Δήμους της χώρας, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» από το Πράσινο Ταμείο.

Σκοπός του Σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν οι υπάλληλοι των σχετικών Διευθύνσεων του Δήμου Καβάλας από την κα Μ. Μορφουλάκη, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Ειδική Λειτουργική Επιστήμονας Α’ ΙΜΕΤ, για το τι είναι το ΣΒΑΚ, και ποια είναι τα βασικά βήματα για την υλοποίηση του. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με εμπλεκόμενους φορείς που συμμετείχαν στο Σεμινάριο επάνω στα προβλήματα που έχουν επισημανθεί και χρήζουν εξέτασης στα πλαίσια ενός ΣΒΑΚ.

Τα συμπεράσματα από το σεμινάριο ήταν ότι τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) δεν αποτελούν μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά είναι αποτέλεσμα συστηματικής ανάλυσης και αποτύπωσης της παρούσας και μελλοντικής κατάστασης, σχεδιασμού και αξιολόγησης μέτρων που η ευρωπαϊκή και διεθνής πρακτική προτείνει ως βέλτιστα για κάθε περίπτωση, εφαρμογής νέων πολιτικών, εφαρμογής νέων μορφών συνεργασίας, ανάδειξης νέων πηγών χρηματοδότησης και σωστού και ακριβούς προγραμματισμού. Τα σχέδια αυτά αποσκοπούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της κινητικότητας της πόλης με βάση την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης με τελικό στόχο τη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 «Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια Αναρτήθηκε 15 Νοεμβρίου 2017 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Εσείς δημιουργήσατε το σημερινό οικονομικό σύστημα Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 6 Νοεμβρίου 2017 ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΕΕ – ΑΜ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Αναρτήθηκε 1 Νοεμβρίου 2017 O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ στη Θάσο Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αποχαιρετά τον Νικόλαο Ρουδομέτωφ Αναρτήθηκε 16 Οκτωβρίου 2017 Εμείς «εκλογές για λίγους» δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθούν Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Διδασκόμαστε. Εμπνεόμαστε Συνεχίζουμε Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Σφετερίζεστε την Ελληνική ιστορία και πολιτισμό» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ