Τώρα

  • Επιλεγμένη Μουσκή
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Γαλάζιο παρασκήνιο, πάθη και ίντριγκες στο Επιμελητήριο Καβάλας

Αναρτήθηκε στις 09/01/2020

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη λίγο πριν το μεσημέρι ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Γιάννης Παναγιωτίδης παρουσιάζοντας μια "άτυπη" συμφωνία συνδιοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας υπό την παρουσία μαρτύρων τους οποίους και κατονόμασε.

Πιο αναλυτικά ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε τα παρακάτω:

Pactsuntservanda  –  Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Κι όλοι καταλαβαίνετε για ποια συμφωνία θα μιλήσουμε, αφού δεν πρόκειται σήμερα να αποκαλύψω καμιά φοβερή μυστική συμφωνία, αλλά απλώς να θυμίσω ότι

 ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.

Θα θυμίσω λοιπόν ότι το καλοκαίρι του 2017 και ενόψει τότε των εκλογών για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας είχα δημόσια εκφράσει την επιθυμία και την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος. Το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Δέμπας. Προερχόμενοι και οι δύο από την παράταξη του απερχόμενου Προέδρου Αγγελου Τσατσούλη, ήταν γεγονός ότι οι δύο αυτές υποψηφιότητες έφερναν σε δύσκολη θέση μεγάλη μερίδα επαγγελματιών της Καβάλας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μου ζητήθηκε να συνεργαστώ με τον κ. Δέμπα.

 Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις, με τη μεσολάβηση ανθρώπων της αγοράς, κάναμε μία πρώτη συζήτηση τότε με τον κ. Δέμπα.

Υπήρχε η αγωνία για την τύχη του Επιμελητηρίου.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι τότε υπήρχαν σύννεφα όσον αφορά την κατάργηση η όχι των επιμελητηρίων, την συγχώνευσή τους  σε Περιφερειακά, η οικονομική τους αυτάρκεια και  πολλά  άλλα θέματα.

 Ήδη υπήρχαν δημόσια καταγεγραμμένες οι προθέσεις κι άλλων επαγγελματιών να διεκδικήσουν την Προεδρία του Επιμελητηρίου.

Δεν είχα προσωπικούς λόγους να θέλω να γίνω Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. Είχα και εξακολουθώ να έχω όραμα και διάθεση να δουλέψω για τον θεσμό όπως απέδειξα τα προηγούμενα χρόνια από τις θέσεις που μου έχουν εμπιστευτεί. Αν η πρόθεση μου είχε να κάνει με προσωπική φιλοδοξία, είναι σίγουρο ότι τότε θα κατέβαινα επικεφαλής συνδυασμού.

Έβαλα το Επιμελητήριο πάνω από οποιαδήποτε προσωπική σκέψη ή βούληση.

Δεν είδα ποτέ το Επιμελητήριο ως σκαλοπάτι για την επιδίωξη πολιτικών μου και επαγγελματικών μου φιλοδοξιών.

Ανέλαβαν λοιπόν την πρωτοβουλία συγκεκριμένοι άνθρωποι της αγοράς, επιχειρηματίες, να συγκλίνουν  οι δύο πλευρές και να καταλήξουμε σε μία συμφωνία με τον κ. Δέμπα που μεταξύ άλλων προέβλεπε να είναι εκείνος Πρόεδρος τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας και τα επόμενα δύο εγώ. Πριν συμφωνήσουμε ενημέρωσα τους ανθρώπους που ήδη είχαν την πρόθεση να είναι υποψήφιοι στο δικό μου συνδυασμό, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο κ. Λεμονίδης και ο Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης ο Κελγιώργης.

Με ενήμερους τους ανθρώπους της ομάδας που στήριζε την υποψηφιότητά μου, με ενήμερο τον απερχόμενο Πρόεδρο, αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές με κοινό συνδυασμό. Δώσαμε τα χέρια. Μάλιστα η συμφωνία έγινε γραπτό κείμενο. Σε όλα τα σημεία του συμφώνησε τόσο ο κ. Δέμπας όσο και εγώ, παρουσία των τεσσάρων ανθρώπων που σας ανέφερα. Δεν υπογράψαμε το κείμενο της συμφωνίας, θεωρήσαμε όλοι ότι αρκούσε ο λόγος της ανδρικής και επαγγελματικής μας τιμής. Εξάλλου οι άνθρωποι της αγοράς είμαστε άνθρωποι που κρατάμε το λόγο μας και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση σε μια συμφωνία από το λόγο μας.

Ακολούθησε μία προεκλογική περίοδος γεμάτη ένταση και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δυστυχώς το πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ αυτό. Σύραμε τους ‘’αντιπάλους’’ και συρθήκαμε κι εμείς σ ένα προεκλογικό επίπεδο που δεν ταίριαζε ούτε σε εμπόρους, ούτε σε βιοτέχνες, ούτε σε επαγγελματίες, ούτε σε επιχειρηματίες.

Ο κ. Δέμπας ανέλαβε Πρόεδρος. Και είμαστε σήμερα εδώ δύο χρόνια μετά την ανάληψη της Προεδρίας. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Για να μην υπάρχουν ψίθυροι και δεύτερες σκέψεις. Υπήρχε μία συμφωνία που δεν τηρείται. Υπενθύμισα πριν μερικές μέρες στον κ. Δέμπα τη συμφωνία μας. Δεν έχει πρόθεση να την τηρήσει. Μου πρότεινε μάλιστα να ‘’ξεχάσω’’ την συμφωνία και στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου να είναι υποψήφιος στον συνδυασμό μου.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι εδώ γιατί έχω εμμονές σε καρέκλες και αξιώματα.

Πρόεδρος στο Επιμελητήριο θα γίνω με την ψήφο των συναδέλφων μου.

 Είμαι εδώ γιατί πολλοί άνθρωποι ξέρουν την συμφωνία, πολλοί άνθρωποι με ρωτούν γιατί η συμφωνία δεν τηρείται και πιθανόν λίγοι άνθρωποι κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη στάση μου. ‘Έπρεπε λοιπόν να μιλήσω. Πίστευα ότι δεν θα χρειαστεί και ότι ο κ. Δέμπας πρώτος θα έμπαινε στη διαδικασία να θυμίσει τη συμφωνία και να την τηρήσει, όπως έχει συμβεί και σε άλλα Επιμελητήρια, παράδειγμα το Επιμελητήριο της Καρδίτσας πολύ πρόσφατα και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Αντίθετα ο κ. Δέμπας έφτασε στο σημείο να δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία και ότι όλο αυτό είναι απλώς κουτσομπολιά!!! Η συμφωνία ανδρών είναι κουτσομπολιό!!!

Η δήλωση του αυτή προσβάλει τους ανθρώπους που ήταν παρόντες τότε προσβάλει όμως κυρίως εμένα.

Η τιμή και η λόγος είναι τα μόνα πλούτη που μας συνοδεύουν και δεν επιτρέπω σε κανένα να τα θέτει σε αμφισβήτηση.

Η ΕΠΊΜΑΧΗ (αν και ανυπόγραφη) ΣΥΜΦΩΝΙΑ που παρουσίασε ο Γ.Παναγιωτίδης

Σήμερα την 29/8/2017 έγινε συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων με θέμα τις επικείμενες εκλογές στο επιμελητήριο Καβάλας

Παρόντες ήταν οι Μάρκος Δέμπας και Παναγιωτίδης Ιωάννης οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεση να είναι επικεφαλής ξεχωριστών συνδυασμών για τις εκλογές του επιμελητηρίου, καθώς και

οι Αρσονιάδης Παναγιώτης , Παπαιωάννου Ιωάννης, Χατζηχρήστος Θεόδωρος και Χατζούλης Θωμάς.

Μετά από συζήτηση που ακολούθησε και τις απόψεις που κατατέθηκαν από τους όλους τους παριστάμενους συμφωνήθηκαν ομόφωνα από όλους τα εξής.

  • Η κάθοδος στις εκλογές του επιμελητηρίου τον Δεκέμβριο του 2017 θα γίνει

Με ένα συνδυασμό με υποψήφιο πρόεδρο τον Μάρκο Δέμπα.

  • Η ανακοίνωση θα γίνει με κοινή συνέντευξη τύπου
  • Στο ψηφοδέλτιο θα μπορεί να συμμετέχει όποιον επιθυμεί να προτείνει Ο ΜαρκοςΔέμπας και ο Γιάννης Παναγιωτίδης.
  • Σε περίπτωση υποψηφιότητας ενός εκ των δύο σε αιρετή θέση αυτοδιοίκησης η βουλευτικής υποψηφιότητα η σε διορισμό σε θέση επικεφαλής άλλου οργανισμού

Υπάρχει αυτόματα παραίτηση από το αξίωμα μέλους της διοικητικής επιτροπής.

  • Η συγκρότηση της δκτης επιτροπής θα γίνει από κοινού μεταξύ Μάρκου Δέμπα και Γιάννη Παναγιωτίδη
  • Συμφωνείται ότι ο ΜαρκοςΔέμπας ότι θα παραμείνει στη θέση του προέδρου τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας και την 31/12/2019 θα παραιτηθεί προτείνοντας για την θέση του προέδρου τον Γιάννη Παναγιωτίδη δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για την υποψηφιότητα του για την επόμενες εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνείται ότι αν υπάρξει ανάγκη παράτασης της θητείας του Μάρκου Δέμπα  για εύλογο χρονικό διάστημα ( ενός- δύο μηνών) πέραν την 31/12/2019   λόγω έκτακτων συνθηκών, αυτό να γίνει χωρίς αντιρρήσεις

Για το θέμα αυτό θα υπάρχει υπεύθυνη δήλωση παραίτησης από την θέση του προέδρου από τον Μάρκο Δέμπα.

Η απάντηση του Μάρκου Δέμπα

Για άλλη μια φορά επανέρχεται ένα θέμα, το οποίο θεωρώ ότι έχει κλείσει από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, και δυστυχώς κάποιοι το επαναφέρουν για δικούς τους προσωπικούς λόγους.

Συζητήσεις και Διάλογοι, παρουσία προσώπων έγιναν – γίνονται και θα γίνονται και ποτέ δεν έχουν αμφισβητηθεί.

Πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού μας, η προσπάθεια και οι συζητήσεις όλων,  ήταν να υπάρχει ένας συνδυασμός, για το Επιμελητήριο Καβάλας, που στην συνέχεια κατέληξαν σε τρείς, από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Σε κάποιον εξ αυτών των συνδυασμών,  μάλιστα έπαιζε και το όνομα του κ. Παναγιωτίδη να συμμετάσχει και να μην είναι στον δικό μου.

Είχαμε δυστυχώς έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα, που ξέρουμε πολύ καλά από που εκπορεύθηκε και ποιον είχαν στόχο,  που σπιλώθηκαν άνθρωποι του συνδυασμού μου και εγώ προσωπικά, ενώ ο κ. Παναγιωτίδης παρέμεινε  στο απυρόβλητο, αφού είχε ασυλία.

Όλοι θυμούμαστε, ότι σε πολλές δημόσιες  ερωτήσεις που γινόταν, (ακόμα και στην επίσημη συνέντευξη παρουσίασης του Συνδυασμού), αλλά και σε συναντήσεις της Ομάδας μου και της Διοικητικής Επιτροπής,  ποτέ δεν αναφέρθηκε, ότι είμαι  Πρόεδρος με ημερομηνία λήξης, αφού άλλωστε  και ο ίδιος, έχει παραδεχτεί παρουσία της Διοικητικής Επιτροπής, ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων, πριν την ανακοίνωση του συνδυασμού και δεν τίθεται κανένα θέμα.

Επομένως αν σήμερα πούμε κάτι διαφορετικό,  είμαστε ανακόλουθοι των λόγων και των πράξεων μας, προς τους ανθρώπους που μας στήριξαν.

Είναι επίσης λυπηρό, ότι ενώ χθες το βράδυ είχαμε Διοικητική Επιτροπή, δεν τέθηκε το θέμα από τον κ. Παναγιωτίδη, ως όφειλε,  για την σημερινή πράξη του,και  μας αγνόησε επιδεικτικά.Γιατί άραγε;;.

Έχω εκλεγεί πρόεδρος για τέσσερα χρόνια από επιχειρηματίες, που τους  απασχολούν τα καθημερινά οικονομικά προβλήματα, και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και αυτούς τους ανθρώπους, θα τιμήσω από τον θεσμικό μου ρόλο, μέχρι τέλους και με όλες μου τις δυνάμεις.

Όποιος τελικά έχει προσωπικές φιλοδοξίες, μπορεί στο τέλος της τετραετίας να τις επιδιώξει.

Ας αφήσουν όλοι,μακριά τον σημαντικό θεσμό του Επιμελητηρίου μας.

Ας δώσουμε όλοι προτεραιότητα στην λύση των προβλημάτων που μας απασχολούν και όχι στις προσωπικές φιλοδοξίες

Συνεχίζουμε όλοι μαζί για το καλό του Επιμελητηριακού Θεσμού, για τα Μέλη Επιχειρηματίες μας, για το καλό του Τόπου μας.

Με την στήριξη των μελών μας, που αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο,  που έχουμε κάνει μέσα σε δύο χρόνια… συνεχίζουμε δυναμικά..

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 21 Ιανουαρίου 2020 Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοινώνει τα επόμενα 24ωρα το νέο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αναρτήθηκε 20 Ιανουαρίου 2020 100 προσλήψεις στο Προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών Παρανεστίου Αναρτήθηκε 20 Ιανουαρίου 2020 Επίτιμο μέλος ο ΥΕΘΑ του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Καβάλας Αναρτήθηκε 20 Ιανουαρίου 2020 Ποιους ενόχλησε η αύξηση της αποζημίωσης του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 20 Ιανουαρίου 2020 Σπείρες με γνώσεις υποκριτικής εξαπατούν ηλικιωμένους… Αναρτήθηκε 16 Ιανουαρίου 2020 Θ.Μουριάδης: «Δεν βρίσκω μηχανικό να βάλει την υπογραφή του για την αμφιδρόμηση του δρόμου» Αναρτήθηκε 16 Ιανουαρίου 2020 Με την άδεια Πολύζου τα μπάνια των Καβαλιωτών το 2020 στην Καλαμίτσα Αναρτήθηκε 16 Ιανουαρίου 2020 Κώστας Φραγκογιάννης: «Ο 2ος Καβαλιώτης που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο» Αναρτήθηκε 14 Ιανουαρίου 2020 Δες γιατί απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τα καθήκοντά τους Αναρτήθηκε 14 Ιανουαρίου 2020 Γίνε λαμπαδηδρόμος και σήκωσε την «Ολυμπιακή Φλόγα» στην Καβάλα Αναρτήθηκε 14 Ιανουαρίου 2020 Πυρ και μανία ο Δήμαρχος με ραδιοφωνική εκπομπή (Βγάζει από την αδράνεια το δημοτικό ραδιόφωνο) Αναρτήθηκε 13 Ιανουαρίου 2020 Ο Μακάριος Λαζαρίδης με τους αγρότες του Ν.Καβάλας (Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΕΛΓΑ) Αναρτήθηκε 13 Ιανουαρίου 2020 Συστάσεις από το Μαξίμου στον Πασχαλίδη για δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό Αναρτήθηκε 13 Ιανουαρίου 2020 Μάκης Παπαδόπουλος για Κώστα Κουνάκο: «Φλερτάρει με την κόκκινη γραμμή» Αναρτήθηκε 12 Ιανουαρίου 2020 Μετά τα Θεοφάνια ο Δήμαρχος απουσίαζε και από την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Αναρτήθηκε 12 Ιανουαρίου 2020 Στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο Βασίλης Βεργόπουλος από το Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 11 Ιανουαρίου 2020 Το έθιμο του «κουρμπανιού» στο Καλαμπάκι Αναρτήθηκε 10 Ιανουαρίου 2020 Από 10-25 Ιανουαρίου χωρίς αξονικές λόγω αντικατάστασης του μηχ/τος Αναρτήθηκε 10 Ιανουαρίου 2020 Μακάριος Λαζαρίδης: «Το στοίχημα για τους κατοίκους της Παναγίας θα κερδηθεί» Αναρτήθηκε 9 Ιανουαρίου 2020 Γαλάζιο παρασκήνιο, πάθη και ίντριγκες στο Επιμελητήριο Καβάλας Αναρτήθηκε 4 Ιανουαρίου 2020 3η επιστολή της ELFE προς το Σωματείο Εργαζομένων (Τι απαντά το Σωματείο) Αναρτήθηκε 4 Ιανουαρίου 2020 Tρεις Kαβαλιώτες ποιητές στο Ποιητικό Ημερολόγιο 2020 των εκδόσεων Ιωλκός Αναρτήθηκε 2 Ιανουαρίου 2020 Ευχές του δημοτικού συμβούλου Καβάλας Δημήτρη Βογιατζή Αναρτήθηκε 1 Ιανουαρίου 2020 Η κοπή της βασιλόπιτας της Μητρόπολης ΦΝΘ στο Τραπέζι της Αγάπης (φωτορεπορταζ) Αναρτήθηκε 1 Ιανουαρίου 2020 Πρωτοχρονιά τιμώντας τον Τύπο έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αναρτήθηκε 25 Δεκεμβρίου 2019 MEDIA GROUP NEAPOLIS: «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ»!!! Αναρτήθηκε 25 Δεκεμβρίου 2019 Μακάριος Λαζαρίδης: «Το μέλλον μας σκοτεινιάζει όταν δεν φροντίζουμε να φωτίζουμε το παρελθόν μας» Αναρτήθηκε 24 Δεκεμβρίου 2019 Στήριξη της καινοτομίας στο τομέα της Αγροδιατροφής από την Περιφέρεια ΑΜΘ Αναρτήθηκε 23 Δεκεμβρίου 2019 Αντικείμενο λατρείας ο Καβαλιώτης συγγραφέας Χάρης Τσιρκινίδης. Το ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ συγκινεί…θα δοκιμάσει ξανά για βουλευτής; Αναρτήθηκε 22 Δεκεμβρίου 2019 Βήματα για την αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου στη Σαμοθράκη Αναρτήθηκε 22 Δεκεμβρίου 2019 Ο πολιτευτής του ΜέΡΑ 25 καλεί σε εγκράτεια τα ΜΜΕ χωρίς να συγχαρεί για την επιτυχία της την ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση της ληστείας μαμούθ! Αναρτήθηκε 21 Δεκεμβρίου 2019 «ΚΑΡΥΟΘΡΑΣΤΗΣ» με ελεύθερη είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής στην Κομοτηνή Αναρτήθηκε 19 Δεκεμβρίου 2019 H ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (αν και ακέφαλη επί Μουριάδη και με υποχρηματοδότηση) βραβεύθηκε στο Μέγαρο για τα έργα και τις ημέρες της Α.Ιωσηφίδου Αναρτήθηκε 18 Δεκεμβρίου 2019 Αυτά είναι τα μέλη του Δ.Σ. της Εργοανάπτυξη ΑΜΘ ΑΕ