Τώρα

  • Επιλεγμένη Μουσκή
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

«Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια

Αναρτήθηκε στις 20/11/2017

Κοντεύουν να φτάσουν τα Χριστούγεννα, και σε πρόσφατες επισκέψεις μας διαπιστώσαμε ότι πολλά σχολικά κτίρια συνεχίζουν να έχουν σοβαρά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα, τα οποία εμποδίζουν δασκάλους και μαθητές να κάνουν ένα αξιοπρεπές μάθημα.  

Αρχές Αυγούστου, είχαμε προτείνει στη διοίκηση να βάλει προτεραιότητες, να αντιμετωπίσει άμεσα τις φθορές που είναι επείγουσες, να διαθέσει περισσότερο προσωπικό και να βάλει περισσότερα χρήματα για τις συντηρήσεις αντί να τα ξοδεύει δεξιά και αριστερά. 

Παρόλο που μπήκαν προτεραιότητες απ’ ό,τι γνωρίζουμε, τελικά ούτε τα κατεπείγοντα ούτε επείγοντα προβλήματα των σχολείων λύθηκαν: αίθουσες παραμένουν αχρηστευμένες και αναγκάζονται οι διευθυντές να χρησιμοποιούν γυμναστήρια για διδασκαλία, αίθουσες χωρίς πόρτες και με υγρασίες και μούχλες, νηπιαγωγεία που δεν έχουν εσωτερικά τουαλέτες και πολλά άλλα.

Πέρσι, είχε δεσμευτεί η Δήμαρχος ότι μέσα το καλοκαίρι του 2017 θα φτιαχτούν όλα τα σχολεία. Στις αρχές Αυγούστου, ρωτήσαμε ξανά τη Δήμαρχο Καβάλας αν έχουν γίνει οι τεχνικές εργασίες στα σχολικά κτίρια για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Τότε η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών απάντησαν, με ειρωνικές αναφορές προς τους διευθυντές των σχολείων, ότι τα αιτήματά τους είναι υπερβολικά και ορισμένες φορές παράλογα.

Παρόλο που η διοίκηση του Δήμου διανύει τον 4ο χρόνο της θητείας της, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι οι διευθυντές των σχολείων είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν υπηρεσιακά όλα τα τεχνικά προβλήματα που εντοπίζουν, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο υπεύθυνος για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, δηλαδή ο Δήμος. Δεν είναι “προσωπικές χάρες” ή “εξυπηρετήσεις”, είναι η αναγκαία προϋπόθεση ώστε τα παιδιά μας να έχουν ένα αξιοπρεπές σχολικό περιβάλλον.

Πού είναι επιτέλους οι λύσεις; Φτάνουν πια οι διαπιστώσεις και οι δικαιολογίες ότι φταίνε κάποιοι άλλοι ή φταίει η προηγούμενη διοίκηση! Τι κάνει εδώ και 3 χρόνια η διοίκηση Τσανάκα; Αφήνει ασυντήρητα τα σχολικά κτίρια, για να διαπιστώσει μετά ότι πρέπει να μπουν στο ΕΣΠΑ για να φτιαχτούν; Και τι θα κάνουν δηλαδή γονείς και παιδιά; Θα περιμένουν το ΕΣΠΑ; Ή μήπως τον τελευταίο χρόνο πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές; Αν έχει τέτοιες σκέψεις η Δήμαρχος Καβάλας για να κοροϊδέψει τους πολίτες, θα εκπλαγεί δυσάρεστα. Δυστυχώς για εκείνη, οι πολίτες έχουν αποκτήσει εμπειρία και δεν αποδέχονται πια τέτοιες μεθόδους…

Κάθε μέρα που περνά, σε κάθε σοβαρό θέμα της καθημερινότητας των δημοτών, διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση Τσανάκα “δεν σκύβει” ουσιαστικά πάνω στα προβλήματα και δεν έχει την ικανότητα να σχεδιάζει τις λύσεις και να προγραμματίζει την εφαρμογή τους με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

 Αντίθετα, διαπιστώνουμε την εξαιρετική της “ικανότητα” να ξοδεύει ανεξέλεγκτα τα χρήματα των δημοτών σε "πανηγύρια" και σε πολιτικούς της “πελάτες”...  

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Η λύση στη σύνθετη ονομασία της FYROM είναι μία, και είναι η: «ΨευτοΜακεδονία», κατά τον αείμνηστο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη! Αναρτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2018 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε για να διασωθεί το ευρώ» Αναρτήθηκε 15 Ιανουαρίου 2018 15 Ιανουαρίου 1950- ιστορική ημερομηνία της Κύπρου Αναρτήθηκε 14 Δεκεμβρίου 2017 Οι καινοτομίες του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πολιτικό στίβο! Αναρτήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2017 Συγχαρητήριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Νέας Περάμου Αναρτήθηκε 4 Δεκεμβρίου 2017 Λ.Φουντούλης: «Το Κίνημα μας ήταν το μόνο που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων» Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 «Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ