Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ

Αναρτήθηκε στις 08/02/2018

Η Γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ καταγγέλλει την απαξίωση που υφίστανται οι εργαζόμενοι από τις συνεχόμενες ψευδής και συκοφαντικές δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Προέδρου της διοίκησης της Επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι υφίστανται ένα συνεχόμενο εργασιακό μπόουλινγκ , με αποτέλεσμα αρκετοί να βρίσκονται σε κατάσταση εργασιακού στρες, άγχους και ορισμένοι να παρακολουθούνται από ψυχολόγους και ψυχιάτρους, Το σωματείο πολλές φορές δια του εκπροσώπου του ζήτησε να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ της Επιχείρησης και αφού δεν βρήκε ανταπόκριση τον τελευταίο μήνα προσπάθησε να παρουσιαστεί σε δύο συνεδριάσεις ,αλλά συνάντησε την άρνηση του Προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, επικαλούμενος ότι η ΔΕΥΑΚ είναι Ανώνυμη Εταιρία κλειστού τύπου και απαγορεύεται η παρουσία του σωματείου στις  συνεδριάσεις . Καταγγέλλει την στόχο ποίηση των μελών του σωματείου με πολλούς και ποικίλους τρόπους , την απαράδεκτη  παράνομη και καταχρηστική άρνηση να μην δίνονται οι εισηγήσεις των θεμάτων 72 ώρες πριν το ΔΣ , πόσο δε μάλιστα όταν δεν δίνονται καθόλου και ειδικά σε μέγιστα θέματα που αφορούν την προάσπιση μελών της διοίκησης του σωματείου. Καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση να μην δίνονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων σε εκλεγμένο νόμιμο μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ , για τα οποία έχει αποφασίσει έχει ψηφίσει και φέρει την ευθύνη ενώπιον οποιουδήποτε καταλογισμού .Στηρίζει όσους εργαζόμενους έχουν υποστεί παράτυπες μετακινήσεις και ειδικά την περίοδο που η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς Γενικό Διευθυντή , μετακινήσεις που εκτός του ότι δεν έγιναν σύμφωνα με τον 1069/80 ( ιδρυτικός νόμος των ΔΕΥΑ ) , δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής, έγιναν τάχιστα , και χωρίς την ανάλογη εκπαίδευση. Η Γενική Συνέλευση στηρίζει τους λόγους για τους οποίους συνάδελφοι  αρνούνται επιτελικές θέσεις και τα όποια γενναία επιδόματα. Στηρίζει το προσωπικό που διαχειρίζεται την αποθήκη καθώς η λειτουργία της έως σήμερα δεν τους διασφαλίζει για την σωστή λειτουργία ελέγχου και παρακολούθησή της.
Εξουσιοδοτεί το Προεδρείο να παραστεί όπου χρειαστεί ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων της Επιχείρησης και της Κοινωνίας .
Αποφασίζει να προβεί σε στάσεις εργασίας , όποτε κριθεί απαραίτητο από το Προεδρείο. Ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου να προστατεύσει  την εργαζόμενη συνάδελφο μέλος του σωματείου που μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους , και γνωστοποιεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο αυτής της μετακίνησης .
Ζητά από τους αρμόδιους φορείς να προστατέψουν τα μέλη του ΔΣ του σωματείου καθώς και τους μάρτυρες , που εμπλέκονται στην αναφορά καταγγελία στην Εισαγγελία .

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 20 Φεβρουαρίου 2018 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 12 Φεβρουαρίου 2018 4 χρόνια η Δήμαρχος “παίζει” με την υγεία των κατοίκων του Ζυγού! Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Η λύση στη σύνθετη ονομασία της FYROM είναι μία, και είναι η: «ΨευτοΜακεδονία», κατά τον αείμνηστο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη! Αναρτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2018 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε για να διασωθεί το ευρώ» Αναρτήθηκε 15 Ιανουαρίου 2018 15 Ιανουαρίου 1950- ιστορική ημερομηνία της Κύπρου Αναρτήθηκε 14 Δεκεμβρίου 2017 Οι καινοτομίες του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πολιτικό στίβο! Αναρτήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2017 Συγχαρητήριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Νέας Περάμου Αναρτήθηκε 4 Δεκεμβρίου 2017 Λ.Φουντούλης: «Το Κίνημα μας ήταν το μόνο που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων» Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ