Δεν είναι πια για το Μάκη και την Κατερίνα… «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ»

Αναρτήθηκε στις 13/11/2017

Ακούστηκαν πολλά και στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο της όλης υπόθεσης (κυρίως περί ελεύθερης βούλησης…) που αφορούν την επιθυμία που εξέφρασε η δημοτική σύμβουλος Καβάλας της δημοτικής παράταξης «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» κ. Κατερίνα Ιωαννίδου να συμμετέχει χωρίς να τηρήσει (σύμφωνα με τον επικεφαλής της  δημοτικής ομάδας)  τις καταστατικές δεσμεύσεις της δημοτικής παράταξης περί ανεξαρτησίας και αδέσμευτης πορείας στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας με το ψηφοδέλτιο του Π.Ζησίμου. Ως εκ τούτου και με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να θέλει το τελευταίο διάστημα τη νεαρή δημοτική σύμβουλο να διαφωνεί με κάποιες από τις επιλογές της δημοτικής της ομάδας που ως γνωστό ορθώνει με συνέπεια αντιπολιτευτικό λόγο και ασκεί δριμεία κριτική προς τη διοίκηση Τσανάκα, αλλά και μέσα από αιχμές που απορρέουν από την τελευταία ανακοίνωσής της φαίνεται ότι ήρθε η ώρα που η επιλογή της να συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο που διεκδικεί τη Προεδρία του Επιμελητηρίου αποτέλεσε και τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Με ανακοίνωσή του ο Μάκης Παπαδόπουλος ζητά την παραίτηση της κ. Ιωαννίδου και την αντικατάστασή της ενώ σε ανακοίνωσή της η ίδια αν και αφήνει πολλές αιχμές στο τέλος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί μία τέτοια εξέλιξη διαχωρίζοντας τη θέση της στα δημοτικά από την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί ως επαγγελματίας στις εκλογές του Επιμελητηρίου.

Οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

 

Εμείς παραμένουμε συνεπείς στις αρχές μας και στην ανεξαρτησία μας

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της συμμετοχής της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Ιωαννίδου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας αποτελεί ευθεία παραβίαση του ανεξάρτητου και αδέσμευτου χαρακτήρα της δημοτικής μας παράταξης.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου γνώριζε ότι τα εκλεγμένα μέλη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να εκφράζουν τον ανεξάρτητο και αδέσμευτο χαρακτήρα της δημοτικής μας κίνησης και να μην καταθέτουν υποψηφιότητα σε εκλογικές διαδικασίες άλλων φορέων. Παρόλα αυτά, επέλεξε να ενεργήσει μονομερώς και αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγουμένως να έλθει σε συνεννόηση μαζί μας.

Ως εκ τούτου, τίθεται εκτός δημοτικής παράταξης και οφείλει να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να καταλάβει τη θέση της μέλος της παράταξής μας.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου κατεβαίνω ως επαγγελματίας αυτού του τόπου και όχι ως συνδυασμός

Παραμένω συνεπής στις αρχές μας, στην ανεξαρτησία μας αλλά και στους στόχους που έθεσε ως παράταξη ο «Τόπος της Ζωής μας» στις εκλογές του 2014.

Ενημέρωσα, ως μη όφειλα, αρκετές ημέρες πριν τον επικεφαλής της παράταξής μας, για την πρόθεσή μου να συμμετάσχω στις εκλογές του Επιμελητηρίου με τον συνδυασμό του Παύλου Ζησίμου «Ανανέωση Τώρα».

Επειδή, μεσολάβησαν αρκετές πιέσεις από διάφορα κέντρα για να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, ενημέρωσα ξανά τον επικεφαλής μας, για την ΤΕΛΙΚΗ μου απόφαση, ΠΡΙΝ από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Η υποψηφιότητά μου στο Επιμελητήριο δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, διότι γνώριζε τόσο ο επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής μας» όσο και άλλα μέλη του συνδυασμού για τις προθέσεις μου.

Ουδέποτε τέθηκε όρος ή υπήρξε προειδοποίηση για διαγραφή ή απαίτηση για παραίτηση. Δεν ξέρω τι μπορεί να μεσολάβησε και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να το σχολιάσω.

Δεν αισθάνομαι ότι παραβίασα κανέναν κανόνα ή δέσμευση. Εκτός κι αν η απόφασή μου να μην ενδώσω σε πιέσεις εκλαμβάνεται ως διαφοροποίησή μου από κάποια «γραμμή» του συνδυασμού.

Με λύπη μου διάβασα ανακοίνωση της παράταξης «ο Τόπος της Ζωής μας» στην οποία αναφέρεται ότι δήθεν γνώριζα ότι δεν έπρεπε να καταθέσω υποψηφιότητα σε εκλογικές διαδικασίες άλλων φορέων. Ακόμη μεγαλύτερη λύπη αισθάνομαι για το γεγονός ότι ενημερώθηκα για την ανακοίνωση αυτή από τον Τύπο, μιας και το συγκεκριμένο κείμενο δεν εστάλη ποτέ σε μένα.

Εκπλήσσομαι, δε, που αυτός ο άγραφος έως τώρα «κανόνας» εφευρέθηκε μόνο για την περίπτωσή μου και όχι για άλλα μέλη του «Τόπου της Ζωής μας» που κατεβαίνουν στις ίδιες επιμελητηριακές εκλογές, σε άλλες παρατάξεις.

Δεν γνώριζα -και δεν μπορώ να δεχθώ- ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά, ως δημοτική σύμβουλος, θα σημάνει και την στέρηση της δυνατότητας άσκησης των επαγγελματικών μου δικαιωμάτων.

Θεωρώ πρωτοφανές, όχι μόνο για τα δεδομένα του Δήμου Καβάλας αλλά και για τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, να απαγορεύεται η ενασχόληση των αιρετών με τα επαγγελματικά σωματεία ή φορείς στους οποίους ανήκουν, είτε ως συνδικαλιστές, είτε ως εκπρόσωποι των συναδέλφων τους σε επαγγελματικούς ή κλαδικούς φορείς.

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου κατεβαίνω ως επαγγελματίας αυτού του τόπου και όχι ως συνδυασμός.

Ούτε μονομέρεια υπήρξε, ούτε αιφνιδιασμός. Θεωρώ αδιανόητο να έρθω σε συνεννόηση ή διαπραγμάτευση για μια επαγγελματική υποψηφιότητα με τον δημοτικό συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος.

Τέτοια παζαρέματα δεν ταιριάζουν ούτε στον χαρακτήρα μου ούτε στην επαγγελματική μου διαδρομή.

Από την προεκλογική περίοδο του 2014 έως και σήμερα, παραμένω πιστή στις αρχές και τις αξίες της παράταξης της οποίας είμαι μέλος, κι αυτό έχει φανεί από την εργατικότητά μου και τη συμμετοχή μου στις δράσεις της.

Κυρίως όμως έχει φανεί έως τώρα ξεκάθαρα από τη στάση μου, την έμπρακτη υποστήριξη και τον τρόπο που ψήφιζα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα κατά συνείδηση και πάντα στηρίζοντας συγκεκριμένες αρχές και αξίες.

Όπως δεν παρενέβη ποτέ στις επαγγελματικές, κλαδικές ή συνδικαλιστικές επιλογές κανενός, έτσι δεν θα ήθελα η δημοτική μου παράταξη να κάνει το ίδιο σε βάρος μου ή σε βάρος άλλων συναδέλφων.

Με λυπεί το γεγονός ότι στις άλλες παρατάξεις οι αιρετοί είχαν το αυτονόητο δικαίωμα δραστηριοποίησης σε έναν φορέα άσχετο με τον Δήμο αλλά εγώ «στερήθηκα», κατόπιν εορτής, το δικαίωμα αυτό.

Αιφνιδιάζομαι από το γεγονός ότι «ποινικοποιείται» η υγιής ενασχόληση με τα επαγγελματικά κοινά και μάλιστα σε έναν επιμελητηριακό συνδυασμό που δεν έχει καμία σχέση με κόμματα ή δημοτικές παρατάξεις.

Τον Μάιο του 2014, σε μια δύσκολη εκλογική μάχη με πολλούς συνδυασμούς και εκατοντάδες υποψήφιους, στήριξα την παράταξη «ο Τόπος της Ζωής μας» και με τίμησαν με την ψήφο τους περισσότεροι από 300 συμπολίτες μου.

Η συνείδησή μου δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να τους προδώσω.

Παραμένω δημοτική σύμβουλος έως το τέλος της δημοτικής θητείας και δεν έχω πρόθεση να ανεξαρτητοποιηθώ. Αν η παράταξή μου με θεωρεί βάρος, έχει τη δυνατότητα να με διαγράψει.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 «Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια Αναρτήθηκε 15 Νοεμβρίου 2017 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Εσείς δημιουργήσατε το σημερινό οικονομικό σύστημα Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 6 Νοεμβρίου 2017 ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΕΕ – ΑΜ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Αναρτήθηκε 1 Νοεμβρίου 2017 O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ στη Θάσο Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αποχαιρετά τον Νικόλαο Ρουδομέτωφ Αναρτήθηκε 16 Οκτωβρίου 2017 Εμείς «εκλογές για λίγους» δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθούν Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Διδασκόμαστε. Εμπνεόμαστε Συνεχίζουμε Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Σφετερίζεστε την Ελληνική ιστορία και πολιτισμό» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ