Δες αν δικαιούσαι το κοινωνικό μέρισμα

Αναρτήθηκε στις 14/11/2017

Το εν λόγω επίδομα θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Εκ του 1,4 δις, τα 720 εκατομμύρια θα δοθούν υπό μορφή έκτακτου μερίσματος, τα 315 εκατ. θα διανεμηθούν για την επιστροφή της παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων, ενώ 360 εκατομμύρια θα δοθούν στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας.

Πώς θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, το μέρισμα θα διανεμηθεί ως εξής:

Για οικογένειες με δύο παιδιά:
- με εισόδημα 6.000 ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ
- με εισόδημα 12.000, ενίσχυση 700 ευρώ και
- με εισόδημα 18.000 ενίσχυση ύψους 500 ευρώ.

Για οικογένειες με 1 παιδί:

  • με εισόδημα 5.250 ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 787,5 ευρώ
  • με εισόδημα 10.500, ενίσχυση 612,5 ευρώ,
  • με εισόδημα 15.750 ενίσχυση 437,5 ευρώ

Για οικογένεια (ζευγάρι) χωρίς παιδιά:
- με εισόδημα 4.500 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ
- με εισόδημα 9.000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ
- με εισόδημα 13.500, ενίσχυση 375 ευρώ.

Για μονοπρόσωπα νοικοκυριά:
- με ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ, δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ
- με εισόδημα 6.000 ευρώ, ενίσχυση 350 ευρώ
- με εισόδημα 9.000, ενίσχυση 250 ευρώ.

Τα κριτήρια

Όσον αφορά στα κριτήρια, είναι κυρίως εισοδηματικά, σε συνάρτηση με τα περιουσιακά στοιχεία αλλά και την οικογενειακή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί.

Το επίδομα δεν θα μπορεί να δοθεί σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία αξίας που υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ.

Συνταξιούχοι και επιστροφή παρακράτησης εισφορών υγείας

Ταυτόχρονα, 315 εκατ. ευρώ θα πάνε στην επιστροφή στους συνταξιούχους της εισφοράς υγείας που είχε υπολογισθεί λανθασμένα την περίοδο 2012-2016.

Aπό τις χθεσινές ανακοινώσεις προκύπτουν τα εξής:

-συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη περί τα 1.100 ευρώ, θα πάρει επιστροφή ύψους περίπου 240 ευρώ
-συνταξιούχος με σύνταξη ύψους περί τα 1.200 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 370 ευρώ
-συνταξιούχος με σύνταξη ύψους περί τα 1.300 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 450 ευρώ.

Tα 360 εκατ. που θα αποδοθούν στη ΔΕΗ για το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας θα αποτελέσουν μία ευκαιρία για να μη γίνει εφέτος αύξηση στα τιμολόγιαΑκόμη, 360 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας της ΔΕΗ, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Τέλος, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα 360 εκατ. που θα αποδοθούν στη ΔΕΗ για το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας θα αποτελέσουν μία ευκαιρία για να μη γίνει εφέτος αύξηση στα τιμολόγια της επιχείρησης. Επίσης, κατά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, το κονδύλι θα ευνοήσει έτσι ώστε να γίνουν σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους περισσότερους από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Στο χθεσινό του διάγγελμα ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στις οικονομικές ελίτ, τονίζοντας ότι η πίεση για τα μεσαία και κατώτερα στρώματα ήταν μεγάλη όχι μόνο εξαιτίας της χρεοκοπίας αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι φόρτωσαν στις συγκεκριμένες ομάδες τα βάρη φοροδιαφεύγοντας.

«Σήμερα έχουν ορισμένοι από αυτούς που εξέθρεψαν ή συμμετείχαν στο έγκλημα το θράσος να μας κατηγορούν για την υψηλή φορολογία. Offshore δεν έφτιαχνε η μεσαία τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, αλλά η καλομαθημένη ελίτ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες.

Ισχυρίζεται ότι μοιράζει  1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει. Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η Κυβέρνηση αυξάνει τις  ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα».

Ως «αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας » χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, το μέρισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προειδοποίησε τον πρωθυπουργό μάλιστα ότι «ματαιοπονεί αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό».

 

Η Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι «δεν δίστασε μάλιστα να εμφανίσει ως δήθεν μέρισμα, τις οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε η πολιτική τους».

Για να καταλήξει: «Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές».

Δελτίο Τύπου Χρυσής Αυγής για το κοινωνικό μέρισμα

 

Οι πολιτικοί απατεώνες Τσίπρας και Καμμένος μοιράζουν ως δήθεν δώρο ένα ελάχιστο μέρος της οικονομικής αφαίμαξης του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ για το μέρισμα

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτουμένων, που τσακίζει και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που φέρνει στη βουλή ένα προϋπολογισμό φοροληστείας, που εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ενώ βάζει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, οι βραδινές εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, για να μοιράσει «κοινωνικά μερίσματα» από το πλεόνασμα φτώχειας του ελληνικού λαού, μόνο ως ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορούν να εκληφθούν»,  αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η πιο μεγάλη κοροϊδία, όμως, είναι αυτή που αναμασούν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, περί ανακούφισης του λαϊκού κόσμου και δίκαιης ανάπτυξης, τα οποία καταρρέουν μπροστά στη βαρβαρότητα που καθημερινά ζει ο λαός, εξαιτίας της πολιτικής που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί, παίρνοντας για αυτό τα συγχαρητήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 «Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια Αναρτήθηκε 15 Νοεμβρίου 2017 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Εσείς δημιουργήσατε το σημερινό οικονομικό σύστημα Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 6 Νοεμβρίου 2017 ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΕΕ – ΑΜ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Αναρτήθηκε 1 Νοεμβρίου 2017 O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ στη Θάσο Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αποχαιρετά τον Νικόλαο Ρουδομέτωφ Αναρτήθηκε 16 Οκτωβρίου 2017 Εμείς «εκλογές για λίγους» δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθούν Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Διδασκόμαστε. Εμπνεόμαστε Συνεχίζουμε Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Σφετερίζεστε την Ελληνική ιστορία και πολιτισμό» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ