Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Εξαθλιωμένοι και πεινασμένοι επιστρέφουν με το κεφάλι χαμηλά στα Λιπάσματα

Αναρτήθηκε στις 12/04/2017

Χωρίς χρήματα αναμένοντας να γίνουν πράξη εν μέσω απίστευτης γραφειοκρατίας και κωλυσιεργίας όλες οι υποσχέσεις που έχουν λάβει για επαναφορά στην εργασία τους κάποιοι από τους απολυμένους δεν άντεξαν την ανέχεια και επέστρεψαν στα λιπάσματα υπογράφοντας τις συμβάσεις «γαλέρας» όπως τις αποκαλούσαν μέχρι χθες.

Με τις υποσχέσεις από κυβερνητικά χείλη να ξεχειλίζουν χωρίς απτά αποτελέσματα για την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος αλλά και την εφαρμογή της νομιμότητας και με το εργοστάσιο της Ν.Καρβάλης να έχει περάσει σε άλλα χέρια και με επίσημη πλέον αδειοδότηση οι π. εργαζόμενοι και βιαίως απολυθέντες από την άλλοτε κραταιά ΒΦΛ ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:

«Οι τρεις γνήσιοι εκφραστές των συμφερόντων Λαυρεντιάδη «ξαναχτύπησαν»! Εξέδωσαν ανακοίνωση, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να πανηγυρίσουν το γεγονός ότι ο σχεδιασμός και οι πρακτικές του κυρίου Λαυρεντιάδη απέδωσαν (;;;). Πανηγυρίζουν γιατί, επενδύοντας στην εξαθλίωση, στο φόβο, στην προσβολή, την ταπείνωση και την ανασφάλεια, επτά συνάδελφοί μας δεν άντεξαν τις πιέσεις που δέχονται καθημερινά από την εργοδοσία της εταιρίας και δέχτηκαν να υπογράψουν τις ορισμένου χρόνου δουλοπρεπείς σχέσεις εργασίας που εφαρμόζονται στα Λιπάσματα Καβάλας.

Πανηγυρίζουν και ευχαριστούν εκείνους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τους βουλευτές του νομού που, με τη στάση του παρατηρητή των εξελίξεων την οποία έχουν επιλέξει, τείνουν να γίνουν μανδύας συγκάλυψης της διαπλοκής και των σκανδάλων του υπόδικου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ. Λαυρεντιάδη.

Συνάδελφοι οι οποίοι ψευδώς μέχρι και σήμερα κατηγορούνται από την εταιρία για διάπραξη υποτιθέμενων πλημμελημάτων αλλά και… κακουργημάτων (!!!), οι οποίοι μέχρι χθες ήταν «αχρείαστοι» για την εταιρία, οι οποίοι υποτίθεται πως με τη στάση τους το προηγούμενο διάστημα ήταν «αιτία διάρρηξης» των σχέσεων με τους «μέσα», τους υποδέχεται σήμερα η εταιρία με πανηγυρικό τρόπο!

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, διότι η αλήθεια είναι μία: πώς ψευδώς κατηγορούμαστε όσοι δεν δεχτήκαμε τις παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές που θέλει να εφαρμόσει ο κύριος Λαυρεντιάδης, πως παρανόμως εκδιωχθήκαμε από τις θέσεις εργασίας μας, πως είμαστε απαραίτητο προσωπικό για το εργοστάσιο προκειμένου η εταιρία να λειτουργήσει με ασφάλεια και να επανέλθει στη νομιμότητα και την κανονικότητα.

Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει οι 180 αγωνιστές είναι συνειδητός και δύσκολος. Είναι όμως μονόδρομος! Την ώρα, μάλιστα, που η εταιρία έχει αρνηθεί τον οποιοδήποτε διάλογο, προκειμένου να δώσουμε τη μάχη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για ένα εργοστάσιο ανοιχτό, για μία εταιρία η οποία θα σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα, τους κανόνες ασφαλείας, τους νόμους, τους θεσμούς, τις υπηρεσίες, τους φορείς ακόμα και κυβερνήσεις! Για μία εταιρία η οποία θα λειτουργεί με κοινωνική τοπική εταιρική ευθύνη και όχι με μόνο γνώμονα το κέρδος του κυρίου Λαυρεντιάδη!

Όντας βέβαιοι πως το δίκιο και η αλήθεια θα επικρατήσει, καλή αντάμωση, συνάδελφοι»!

 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 18 Μαΐου 2017 Πρωταθλητές στο να «λέμε και να ξε-λέμε» Αναρτήθηκε 18 Μαΐου 2017 Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων στον Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 17 Μαΐου 2017 ALL STAR GAME 2017 Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2017 Νέος κύκλος δωρεάν προληπτικών καρδιαγγειακών ελέγχων στον Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2017 Συνάντηση Αναστασιάδη με Δαδάκη Αναρτήθηκε 27 Απριλίου 2017 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 Αναρτήθηκε 27 Απριλίου 2017 1ο βραβείο στην κατηγορία Συνόλων Κιθάρας στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας Αναρτήθηκε 26 Απριλίου 2017 Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Φίλιπποι – Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ψήφισμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Κ. Εξακουστός στο δημαρχείο Παγγαίου Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Συγχαρητήρια Αναστασιάδη για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ Αναρτήθηκε 4 Απριλίου 2017 Στρατηγός Επιτήδειος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων» Αναρτήθηκε 20 Μαρτίου 2017 Στρατόπεδα Ασημακόπουλου και Κοτσάλου, και πάλι στο σημείο μηδέν…