Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ευρυπίδης Στυλιανίδης: «Μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που στα 5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν τίποτε για την Ψηφιακή Εκπαίδευση»

Αναρτήθηκε στις 23/11/2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που στα 5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν έκαναν τίποτε για την Ψηφιακή Εκπαίδευση»

του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη
Βουλευτής Ροδόπης, Νέα Δημοκρατία
Πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το 2007 ως νέος Υπουργός Παιδείας παρέλαβα ένα φλεγόμενο εκπαιδευτικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τότε τον αρχηγό του εργαλειοποιούσε τους μαθητές, προκαλώντας πάνω από 5000 καταλήψεις στα 15.000 σχολεία της Χώρας.
Αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις εντάσεις.
Σεβαστήκαμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στα δίκαια αιτήματα τους.
Παλέψαμε για λύσεις στα εύλογα ζητήματα της εκπαιδευτικής καθημερινότητας που επί χρόνια παρέμεναν άλυτα.
Προχωρήσαμε παράλληλα με συστηματικότητα τις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε, όπως συνήθως έκαναν πολλοί Υπουργοί Παιδείας, αποκλειστικά στα ζητήματα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στο Νόμο-πλαίσιο των ΑΕΙ, γιατί είχαμε την πεποίθηση ότι η Εκπαίδευση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο και ολοκληρώνεται με τη Δια Βίου Μάθηση.
11 Σεπτεμβρίου του 2008 ήταν η πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, όπως ομολογεί ακόμα το σύνολο των εκπαιδευτικών, που η σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά, χωρίς διπλοβάρδιες, με τα λειτουργικά κενά Καθηγητών, Δασκάλων και Νηπιαγωγών όλα καλυμμένα, με τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές και τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς όλους να έχουν ολοκληρώσει Εισαγωγική Επιμόρφωση πριν μπουν στην τάξη. Οι νεοδιόριστοι μάλιστα και οι αναπληρωτές ενημερώθηκαν με προσωπικό SMS για την τοποθέτηση τους από τις 15 Αυγούστου. Την ίδια περίοδο 2004-2009 ολοκληρώσαμε μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) ή με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 923 νέες σχολικές υποδομές σε όλη την Ελλάδα δρομολογώντας άλλες τόσες.
Το 2008 μετά από Στρατηγική Συμφωνία με τη Microsoft που υπογράφηκε στην Αθήνα μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και του Bill Gates και αφού επισκέφθηκα δύο φορές τις ΗΠΑ, μια φορά στο Σηάτλ για να δω τα νέα Projects του Bill Gates και μια φορά στη Philladelphia για να μελετήσω το «Σχολείο του Μέλλοντος» (School of the Future) ξεκινήσαμε την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα:
1. Αυξήσαμε τις προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για το μάθημα των νέων τεχνολογιών δημιουργώντας την κατάλληλη διδακτική ύλη και τις απαιτούμενες υποδομές με την πολιτική του Έξυπνου Σχολείου
2. Επιτύχαμε τη δωρεάν διανομή 100.000 υπολογιστών κάθε χρόνο στα παιδιά της 3ης Γυμνασίου, ώστε να διασφαλίζεται η ισότητα στην πρόσβαση για όποιους μαθητές δεν έχουν την οικονομική άνεση.
3. Εγκαθιδρύσαμε το πρόγραμμα Safe Internet για να προστατεύονται τα παιδιά από επικίνδυνους ιστότοπους.
4. Εκπαιδεύσαμε τους γονείς στους Η/Υ στις Σχολές Γονέων που ιδρύσαμε σε όλη τη Χώρα για να χτυπήσουμε τον ψηφιακό αναλφαβητισμό, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους στα διαδικτυακά τους ταξίδια.
5. Ξεκινήσαμε να υλοποιούμε την ψηφιακή τάξη με ψηφιακούς πίνακες και σύστημα on line τηλεεκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
6. Κάναμε παρεμβάσεις στα συναρμόδια Υπουργεία για να επεκταθούν και να εκσυγχρονιστούν τα δίκτυα παντού (wifi, fiber to the home, κλπ), ώστε το Έξυπνο Σχολείο να φτάσει και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας υλοποιώντας το άρθρο 5Α που θεσπίσαμε στο Σύνταγμα για την Ισότητα στην Πρόσβαση ως Δικαίωμα.

Την περίοδο εκείνη ήταν η πρώτη ίσως φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία που το κοινωνικό κράτος έτρεξε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και συνεργάστηκε μαζί της χωρίς complex και ιδεοληψίες σαν αυτές που χαρακτηρίζουν σήμερα πολλά στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι όλα αυτά υλοποιήθηκαν με το λιγότερο δυνατό κόστος (πχ οι πιστώσεις που δαπανήθηκαν για τους αναπληρωτές ήταν σχεδόν οι μισές απ’ότι την τελευταία περίοδο ΣΥΡΙΖΑ) και με πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων με ποσοστό απορρόφησης 117% (το ΥΠΕΠΘ πρωταγωνιστής στην απορροφητικότητα).

ΘΑ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Γιατί είναι προκλητικό πρώην Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώνουν προβοκατόρικα μια τηλεοπτική μου φράση, επιδιώκοντας να κατασκευάσουν προπαγανδιστικά επιχειρήματα για να καλύψουν τη δίκη τους πολιτική αμηχανία και ανεπάρκεια. Είπα στο OPEN TV ότι «Η Τηλεεκπαίδευση λειτούργησε γρηγορότερα στα ιδιωτικά σχολεία και αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας...». Είπα κάτι ψέμματα;
Αυτή η φράση τους οδήγησε στο στρεβλωτικό και προπαγανδιστικό συμπέρασμα, ότι εμείς είμαστε κυνικά κατά της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων(sic). Δεν στέκομαι στο προσωπικό γεγονός ότι είμαι παιδί δασκάλων του Δημόσιου Σχολείου, απόφοιτος κανενός κολλεγίου αλλά του 1ου Δημοσίου Λυκείου Κομοτηνής και του επίσης Δημοσίου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Την εκπαίδευση την έχω υπηρετήσει ως πρόεδρος των μαθητών, των φοιτητών, ως μέλος της ΕΦΕΕ και φυσικά ως Ακαδημαϊκός δάσκαλος. Εναντιθέσει με πολλούς από του κριτές μου της Αριστεράς που αποφοίτησαν από γνωστά ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια. Αυτό που πάντα με ενδιέφερε είναι η ποιότητα των υπηρεσιών και η ισότητα στην πρόσβαση, ανεξάρτητα από αριστερές ιδεοληψίες. Ο δημόσιος ή ιδιωτικός χαρακτήρας αφορά τις προκαταλήψεις τους και ανήκει στο παρελθόν, όταν φυσικά διασφαλίζονται οι ίσες ευκαιρίες για όλους. Καταλαβαίνω την αγωνία τους να ψηφοθηρήσουν αμήχανα, βλέποντας τη εποχή να του εγκαταλείπει. Ωστόσο επειδή πλέον δεν είναι άγνωστοι, διότι κυβέρνησαν 5 ολόκληρα χρόνια, πρέπει να δώσουν κι αυτοί απαντήσεις:

1. Το Υπουργείο Παιδείας μέσα σε ελάχιστο χρόνο πέτυχε να διασυνδέσει και να εξυπηρετήσει 1,6 εκ. χρήστες της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές. Από αυτούς καθημερινά παρακολουθούν μαθήματα 39.800 τμήματα Γυμνασίων και Λυκείων και 55.000 τμήματα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων. Πόσο θράσος αλήθεια θέλει, επειδή χρειάστηκαν λίγες ώρες προσαρμογής, ώσπου να ξεκινήσει το σύστημα τη πλήρη λειτουργία του, κάποιοι που επί 5 ολόκληρα χρόνια κυβερνούσαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτε να κουνούν το δάκτυλο;
2. Γιατί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε όλες τις μεταρρυθμίσεις που εμείς ξεκινήσαμε από την προηγούμενη δεκαετία εξαντλώντας την κυβερνητική δυναμική της στα τηλεοπτικά παράθυρα;
3. Πόσο ώριμο και υπεύθυνο είναι σε μια κρίσιμη στιγμή για τους Έλληνες, όταν η κάθε οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά απο την πανδημία ή το κλείσιμο της οικονομίας κάποιες γραφικές φιγούρες της αριστερής ιδεοληψίας να προβοκάρουν, να ψηφοθηρούν κυνικά επιδιώκοντας να σκεπάσουν την πολιτική αμηχανία τους και την ανεπάρκεια τους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών;
Στις δύσκολες αυτές ώρες όλοι κρινόμαστε, αν έχουμε το ηθικό ανάστημα να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα και τις προκλήσεις και να προτάξουμε αυτά που ενώνουν και δυναμώνουν το λαό και την πατρίδα μας και όχι λογικές και στάσεις που διχάζουν, υπονομεύουν και επενδύουν πάνω στην δυστυχία της κοινωνίας και την αποτυχία της Ελλάδας.
Προσωπικά δεν πρόκειται να παρακολουθήσω αυτόν το κατήφορο ενός τμήματος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό πράττει και η παράταξη που πιστεύω και υπηρετώ από παιδί, η Νέα Δημοκρατία.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 12 Ιανουαρίου 2021 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – MONO ΧΑΜΟΓΕΛΑ και selfie μετά από 460 εμβολιασμούς εργαζομένων Αναρτήθηκε 12 Ιανουαρίου 2021 Θραύση κάνει η «φούντα» εν μέσω καραντίνας… νέα σύλληψη στη Θεσ/νικη από την Ασφάλεια Καβάλας Αναρτήθηκε 12 Ιανουαρίου 2021 ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ – Άνθισαν πρόωρα οι αμυγδαλιές Αναρτήθηκε 11 Ιανουαρίου 2021 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – Μετά από 1 μήνα στην Εντατική ο Δημήτρης ο νοσηλευτής, άρχισε να έχει διαύγεια και να επικοινωνεί Αναρτήθηκε 11 Ιανουαρίου 2021 Αλλάζει ο καιρός από την Τετάρτη… Αναρτήθηκε 11 Ιανουαρίου 2021 Συλλυπητήρια μηνύματα για για την απώλεια της Ελένης Καπλανίδου – Δρυμάλα Αναρτήθηκε 11 Ιανουαρίου 2021 Πρώτα μέλημα Μουριάδη – Αγγελίδη στον Πολιτισμό, η έναρξη λειτουργίας του «κοσμήματος» του πολυχώρου της ροζ καπναποθήκης (φωτορεπορτάζ) Αναρτήθηκε 11 Ιανουαρίου 2021 Οι ευχές όλων μας για γρήγορη ανάρρωση του «Captain» της Καβάλας Αναρτήθηκε 11 Ιανουαρίου 2021 ΚΑΒΑΛΑ – Προχωρούν εν μέσω καραντίνας τα διόδια του Αγίου Ανδρέα Αναρτήθηκε 9 Ιανουαρίου 2021 Ο νυν Δήμαρχος Θάσου για τον τέως : «Διεκδικεί και ρόλο επιδημιολόγου;» Αναρτήθηκε 9 Ιανουαρίου 2021 O Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας με τους Σαμαρείτες στο παζάρι στην καμπάνια εμβολιασμού Αναρτήθηκε 8 Ιανουαρίου 2021 Νέες χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και το Νοσοκομείο Δράμας Αναρτήθηκε 8 Ιανουαρίου 2021 Η διαδικασία εμβολιασμού στο Νοσοκομείο Καβάλας (Το ιατρικό έντυπο, η αναμονή των 20 λεπτών…) Εμβολιάστηκαν ο Διοικητής Κ. Κλειτσιώτης και η Πρόεδρος των εργαζομένων Κ.Πετράκη Αναρτήθηκε 8 Ιανουαρίου 2021 Με ΠΑΠΙΓΙΟΝ προσήλθε ο πρώτος γιατρός που εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας Αναρτήθηκε 7 Ιανουαρίου 2021 Η Energean ολοκλήρωσε την εξαγορά του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος Αναρτήθηκε 5 Ιανουαρίου 2021 Ένας Δήμαρχος με αυξημένη αισθητική! Αναρτήθηκε 4 Ιανουαρίου 2021 Χταπόδι 5 κιλών το πρώτο της νέας χρονιάς – Αλιεύτηκε στο λιμάνι της Καβάλας Αναρτήθηκε 4 Ιανουαρίου 2021 ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – Άνοιξε το δρόμο ο Μέτιος για την πόλη της Ορεστιάδας (δημοπράτηση), ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή του δικτύου στην πόλη της Καβάλας Αναρτήθηκε 3 Ιανουαρίου 2021 Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθουν μαζί με το άνοιγμα των σχολείων» Αναρτήθηκε 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας 30/12/2020 – Να ψοφήσει η «πρόταση» του γείτονα… Αναρτήθηκε 29 Δεκεμβρίου 2020 Όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια … Αναρτήθηκε 28 Δεκεμβρίου 2020 7 Ιανουαρίου ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – Ξεκίνησαν οι εργασίες προσομοίωσης για την υποδοχή του εμβολίου – (Το 100% του προσωπικού δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί) Αναρτήθηκε 24 Δεκεμβρίου 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜΘ: «Ολες οι επιχ/σεις ενισχύονται με τη μη επιστρεπτέα και όσες απορριφθούν λόγω ελλείψεων θα επανακαταθέσουν και θα στηριχτούν εν μέσω πανδημίας» Αναρτήθηκε 16 Δεκεμβρίου 2020 Την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Αναρτήθηκε 12 Δεκεμβρίου 2020 Οι ευχές της Θασιακής Ένωσης Καβάλας Αναρτήθηκε 12 Δεκεμβρίου 2020 Δήμαρχος Παγγαίου: «οι σχολικές επιτροπές προχωρούν στην αγορά 180 tablets και 15 καρτών internet» Αναρτήθηκε 8 Δεκεμβρίου 2020 Το κλειδί του παλιού νοσοκομείου «έδωσε» ο Μακάριος στον Δήμαρχο Καβάλας λύνοντας στα αρμόδια υπουργεία το ιδιοκτησιακό (η ανακοίνωση Μουριάδη) Αναρτήθηκε 8 Δεκεμβρίου 2020 Άννα Μισσιριάν… Αναρτήθηκε 7 Δεκεμβρίου 2020 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Διανομή ελαιολάδου, κρέατος, φέτας, βρεφικών ειδών, από Δευτέρα -Παρασκευή 14-18 Δεκεμβρίου Αναρτήθηκε 7 Δεκεμβρίου 2020 «Οι ευπαθείς ομάδες μείνετε σπίτι, θα έρθουμε εμείς σε σας» Αναρτήθηκε 4 Δεκεμβρίου 2020 Έφυγε από τον COVID-19 ο νοσηλευτής, που έγινε προϊστάμενος στο πρωτόκολλο του Νοσοκομείου Καβάλας, χειροτονήθηκε παπάς, και ήταν μέλος των Γιατρών του Κόσμου Αναρτήθηκε 2 Δεκεμβρίου 2020 Σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με το Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (σε πλήρη κινητοποίηση κυβέρνηση – φορείς) Αναρτήθηκε 2 Δεκεμβρίου 2020 ΚΑΒΑΛΑ – οδός Θεσ/νικης… Γίναμε Χόλλυγουντ!!! Αναρτήθηκε 30 Νοεμβρίου 2020 Ο Καβαλιώτης Μητροπολίτης Μποτσουάνας και Φρη Στέητ Γεννάδιος Στάντζιος, από την Αφρική στέλνει μνμ