Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Η λύση στη σύνθετη ονομασία της FYROM είναι μία, και είναι η: «ΨευτοΜακεδονία», κατά τον αείμνηστο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη!

Αναρτήθηκε στις 22/01/2018

Μετά από χρόνια «δόθηκε» εντολή  να ανοίξει ο φάκελος της FYROM –πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Γιατί; Τί εγγυήσεις δόθηκαν; Ποιος πρέπει να υποκύψει; Γιατί τόση κρυψίνοια και θέλουν άρον - άρον να δώσουν άμεσα λύση;

Ο λαός ξεσηκώθηκε! Και παρά τα εμπόδια της εξουσίας για τη μη επιτυχία,  η σύναξη των πατριωτών στη Θεσσαλονίκη για αντίδραση, θύμισε κάτι από τις παλιές κινητοποιήσεις για το ζήτημα αυτό, ενώ πάρα πολλοί ήταν και αυτοί που για λόγους ανωτέρας βίας δε μπόρεσαν να παραβρεθούν!!!  Ο λαός δε χαμπαριάζει στα εθνικά θέματα.  Αν δεν υπήρχε συμμετοχή η ρετσινιά θα έπεφτε. Ο τόπος θα αλλάξει όταν αλλάξει η νοοτροπία, η σκέψη, τα βήματα του Έλληνα. Ο ίδιος έδωσε το παρόν και έστειλε το σύνθημα: «φτάνει μέχρι εδώ και μη παρέκει»!

Θα μου πείτε και με το πρώτο μνημόνιο ξεσηκώθηκε και κυρίως ο  λόγιος λαός για το ξεπούλημα της χώρας και τι έγινε ; κυριάρχησε η άποψη των ξένων και αυτών που θέλουν εξουσία, αυτών που πάντα  στόχος τους είναι το συμφέρον τους ! Όλα όμως τώρα  συσσωρεύτηκαν και κάποτε η οργή ξεχειλίζει!

Η ονομασία μιας χώρας είναι σαν την ονομασία αλλά καρτ των μνημονίων,  σε θεσμούς; το σχίσιμο, σε αιώνια επικράτηση;… Τα λογοπαίγνια είναι μόνο για την εσωτερική κατανάλωση γι αυτούς που χάσανε τη λογική στο διάβα των συμφερόντων τους και του κόμματος!

Μου θυμίζει το νόμο του Ελληνικού κράτους περί χρησικτησίας: «χρησικτησία έχουμε όταν κάποιος έχει στη νομή του για μια εικοσαετία πράγμα κινητό ή ακίνητο, οπότε και γίνεται κύριος του κινητού ή ακίνητου πράγματος»! Παραπάνω έχουμε κατοχή κινητού και όχι: κοινή φυλή, γλώσσα, θρήσκευμα, κοινή ιστορία - πολιτισμό και εθνική συνείδηση. Πως είναι δυνατόν το έθνος των σλάβων που μετοίκησε στο χώρο αυτό τον έκτο αιώνα μ.Χ., περίπου μία χιλιετία μετά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου να ομιλεί ότι είναι απόγονος  του Μεγαλέξανδρου; Πως είναι δυνατόν να ασπαστούμε τις ραδιουργίες του Τίτο για να επικρατήσει στην εξουσία; Πως είναι δυνατόν να μείνουμε απαθείς στις επεκτατικές διαθέσεις των βορείων; …

Πάλι οι «μεγάλες» δυνάμεις θα μας δώσουν λύσεις με βάση τα συμφέροντα τα δικά τους; Τι έγινε με τους Κωνσταντινουπολίτες, τους Βορειοηπειρώτες ; τον εμφύλιο ;…να φθάσω στα τωρινά με τα μνημόνια; Διαβάζω ότι η κ. Λαγκάρτ λέει: «Μας βάλανε στα μνημόνια για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες»!!! Και εμείς ακολουθούμε διατεταγμένα τις εντολές τους μόνο και μόνο να κρατηθούμε στην εξουσία;  Ποια εξουσία; Αυτή ανήκει στο λαό και όχι στην ολιγαρχία, αυτοί πρέπει να είναι οι υπηρέτες και όχι οι ποδηγέτες του λαού ! Ο τόπος έχει ανάγκη από μπροστάρηδες που αφουγκράζονται το λαό και όχι αυτών που ακολουθούν πολιτική  ξένων συμφερόντων!

Μέχρι πότε θα μας βάζουν μπροστά θα παίζουν αυτοί τα όργανα και εμείς θα ακολουθούμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή;

Διαλαλούσαν  οι «τρανοί» της ιστορίας: « το ΟΧΙ του 1940 το είπε ο λαός », τώρα γιατί οι ίδιοι να μην αφουγκραστούν το λαό; Τα γκάλοπ ομιλούν, στη προχθεσινή συγκέντρωση λάλησε ο πάντα παραμελημένος στις αποφάσεις λαός!

Είναι δυνατόν να σβήσουμε την ιστορία; να ξεχάσουμε τους πεσόντες γι’ αυτή τη γη; Τα ιδεώδη τους; τον αγώνα να κρατήσουν τα εδάφη της Μακεδονίας από αυτούς που  καιροφυλακτούν -  βορείους «γείτονές» μας; Θα τα παραδώσουμε αμαχητί;  Η ιστορία δε γράφεται στα μέτρα και τις εμμονές μερικών.

Πάλι η παγκοσμιοποίηση στο έπακρο! Από ποιους; Από αυτούς που μέχρι χθες την στήνανε στον τοίχο για να πετύχουν αυτά που πέτυχαν! Θα μας λύσει το πρόβλημα αυτός που μέχρι χθες αποκαλούσε τηFYROM  Μακεδονία;  Ή  από αυτόν που βλέπει απόμακρος τα τεκταινόμενα ή από αυτόν που βαδίζει ανάλογα με τα γκάλοπ και δεν έχει σταθερή πολιτική σε εθνικά θέματα ή από το διαπραγματευτή που μιλάει σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο της αντίπερα όχθης και τους αποκαλεί: «Μακεδόνες» και εμείς δεν αντιδρούμε να τον πετάξουμε έξω από τη διαπραγμάτευση;…

Ο λαός απέδειξε: Μπροστά στη πατρίδα δεν υπολογίζει κόμματα, ακόμη και εκκλησία , το μόνο που έχουν οι παραπάνω  να ζητήσουν ένα συγνώμη και να αλλάξουν νοοτροπία σκέψης και βημάτων!

Δεν  παίζουν με τον πατριωτισμό των Ελλήνων, φτάνει στο μαρασμό που τον φέρανε!

Όταν τα προβλήματα - και κυρίως εθνικά-προσπαθούν να τα λύσουν ομαδούλες περιστασιακές με   εμμονές,  πάντα υπάρχουν τα τραγικά λάθη. Τα εθνικά θέματα αγαπητοί μου λύνονται με εθνική συνεννόηση ακολουθώντας διαχρονικά βήματα προσεκτικά και όχι για ίδιον όφελος κομμάτων, η εξουσία έρχεται και παρέρχεται .Όταν ομάδες της FYROM -με οικονομικό αντίκρισμα -προσπαθούσαν να δημιουργήσουν  Μακεδονικές σπουδές στον Καναδά , Αυστραλία  για προπαγανδιστικούς λόγους, εμείς ταξιδεύαμε στον κόσμο του άρλεκιν ,της εξουσιομανίας, …

Ακόμη δεν κατάλαβαν μερικοί την σημασία της βαρύτητας  της παιδείας στο λαό!!! Τα θετικά/αρνητικά  αποτελέσματα όταν δεν μπορούμε/θέλουμε να τον ελέγχουμε!!!

Δεν έχω διπλωματικές διατριβές, αλλά ας προβληματίσει και το λαό   η απαθής έως μηδαμινή αντίδραση των ΜΜΕ και κυρίως των κρατικών στα προχθεσινά δρώμενα !  δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε άλλες εκπομπές υποβαθμισμένες ,  προσοδοφόρες γι’ αυτά  για να  αποπροσανατολίζουν το λαό από τα προβλήματά του ; την ύπαρξή του; …!!!

 

Δημητρακάκης Ι. Γεώργιος

Μαθηματικός - Αντιφίλιπποι

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 20 Φεβρουαρίου 2018 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 12 Φεβρουαρίου 2018 4 χρόνια η Δήμαρχος “παίζει” με την υγεία των κατοίκων του Ζυγού! Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Η λύση στη σύνθετη ονομασία της FYROM είναι μία, και είναι η: «ΨευτοΜακεδονία», κατά τον αείμνηστο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη! Αναρτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2018 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε για να διασωθεί το ευρώ» Αναρτήθηκε 15 Ιανουαρίου 2018 15 Ιανουαρίου 1950- ιστορική ημερομηνία της Κύπρου Αναρτήθηκε 14 Δεκεμβρίου 2017 Οι καινοτομίες του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πολιτικό στίβο! Αναρτήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2017 Συγχαρητήριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Νέας Περάμου Αναρτήθηκε 4 Δεκεμβρίου 2017 Λ.Φουντούλης: «Το Κίνημα μας ήταν το μόνο που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων» Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ