Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Η ομιλία του Πρόεδρου του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ κ. Ε.Μακρογιάννη στην απεργία της Τετάρτης 17/5/2017

Αναρτήθηκε στις 17/05/2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Άνεργοι, Συνταξιούχοι,

Η κυβέρνηση στις 18 του Μάη προχωράει στην ψήφιση ενός 4ου μνημονίου φορτώνοντας την ελληνική κοινωνία με νέα σκληρά μέτρα που έχουν σας αποτέλεσμα να φέρουν μεγαλύτερη ύφεση, λιτότητα και φτώχεια.

Είναι αυτή που εμπορεύτηκε την ελπίδα και ήρθε στην εξουσία ακουμπώντας στην ελπίδα των εργαζομένων και όλη της κοινωνίας.  Αφού εφάρμοσε με ευλάβεια το 3ο μνημόνιο τώρα φέρνει  το 4ο μνημόνιο μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση.

Πόσα άλλα αντεργατικά, φορολογικά  και αντιασφαλιστικά μέτρα μπορεί  να αντέξει αυτή η κοινωνία την οποία διαδοχικές κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή αριστερή διακυβέρνηση συνεχίζουν να την ρίχνουν στην εξαθλίωση;

Καθημερινά αποδομούνται εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.  Η κυβέρνηση χωρίς να πάρει ούτε μια δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους και μέτρα για την ανάπτυξη όπως μας υπόσχεται εδώ και δυόμισι χρόνια, προχωρά σε νέα βαριά μέτρα που διαλύουν ακόμη παραπάνω την οικονομία, τις συντάξεις και όλο τον παραγωγικό ιστό της  χώρας.

Ο λογαριασμός είναι βαρύς με νέες περικοπές στις συντάξεις  1,8 δις και νέα φορολογικά χαράτσια. Η συμφωνία με τους δανειστές δεν διασώζει τα όπια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά ακόμα χειρότερα δεν πρόκειται καν να τα επαναφέρει.

Με βάση τα παραπάνω το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση από τη μια κρύβει το περιεχόμενο της πραγματικής συμφωνίας για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την φοροκαταιγίδα που έρχεται και όχι μόνο!  Και από την άλλη, δίνοντας έμφαση στα υποτιθέμενα αντίμετρα προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και όλη την κοινωνία για να χρυσώσει επικοινωνιακά το χάπι.

Αγωνιζόμαστε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Διεκδικούμε πολιτικές που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη με αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και έχουν επιβαρύνει βάναυσα τα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • Άμεση κατάργηση και μη ψήφιση των νέων μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης
  • Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, τα συνδικάτα μαζί με την κοινωνία είναι οι μόνες δυνάμεις που με αγώνα μπορούν να ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές και να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η κοινωνία τους ψήφισε να βγάλουν την χώρα μας από αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο και όχι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 18 Μαΐου 2017 Πρωταθλητές στο να «λέμε και να ξε-λέμε» Αναρτήθηκε 18 Μαΐου 2017 Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων στον Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 17 Μαΐου 2017 ALL STAR GAME 2017 Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2017 Νέος κύκλος δωρεάν προληπτικών καρδιαγγειακών ελέγχων στον Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2017 Συνάντηση Αναστασιάδη με Δαδάκη Αναρτήθηκε 27 Απριλίου 2017 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 Αναρτήθηκε 27 Απριλίου 2017 1ο βραβείο στην κατηγορία Συνόλων Κιθάρας στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας Αναρτήθηκε 26 Απριλίου 2017 Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Φίλιπποι – Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ψήφισμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Κ. Εξακουστός στο δημαρχείο Παγγαίου Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Συγχαρητήρια Αναστασιάδη για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ Αναρτήθηκε 4 Απριλίου 2017 Στρατηγός Επιτήδειος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων» Αναρτήθηκε 20 Μαρτίου 2017 Στρατόπεδα Ασημακόπουλου και Κοτσάλου, και πάλι στο σημείο μηδέν…