Κλιμάκιο των ΑΝΕΛ στο καμπ των Σερρών

Αναρτήθηκε στις 12/09/2017

Επίσκεψη ενημέρωσης στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας (Τοπικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης – ΤΟΣΚΕΔΠ) στις Σέρρες, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής & Προσφύγων κ. Γ. Τσακίρη, τον Περιφερειάρχη Οργανωτικού στην Περιφέρεια ΑΜΘ κ. Α. Καραγιώργη και τους προέδρους των Συντονιστικών Επιστροπών του κινήματος στις Σέρρες και την Καβάλα κ.κ. Α. Ιωαννίδη και Γ. Χαρπαντίδη

Τα στελέχη του κινήματος υποδέχθηκαν οι Συντονιστές του ΤΟΣΚΕΔΠ, Ταγμ/χης κ. Σ. Ποιμενίδης και εκ μέρους του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η κα Χ. Ταπα, συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης της δομής.

Μετά από μία σύντομη περιοδεία στην δομή, η οποία λειτουργεί οργανωμένα από τον Αύγουστο του 2016 και έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 600 ατόμων στους 94 ειδικά διαμορφωμένους και άρτια εξοπλισμένους οικίσκους,  ακολούθησε συνάντηση ενημέρωσης, κατά την οποία διευκρινίσθηκε ότι στην δομή φιλοξενούνται συνολικά 37 οικογένειες (211 περίπου άτομα, εκ των οποίων τα 130 είναι παιδιά) της εθνοτικής ομάδας Γιαζίντι, οι οποίες προέρχονται από το Βόρειο Ιράκ (και κάποιες από τη Συρία), τα αιτήματα των οποίων, στην ισχυρή τους πλειοψηφία, αφορούν την παροχή ασύλου με σκοπό είτε την επανένωσή τους με μέλη των οικογενειών τους που ζουν ήδη στο εξωτερικό, είτε την μετεγκατάστασή τους σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην δομή, την διαχείριση της οποίας έχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης υπό το Συντονισμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν φιλοξενούνται ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ενώ εκτός της οργάνωσης των Γιατρών του Κόσμου που έχει αναλάβει την ιατρική κάλυψη των προσφύγων, δραστηριοποιούνται και κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με αντικείμενο τις δραστηριότητες των ενηλίκων ή/και την άτυπη εκπαίδευση των ανήλικων παιδιών.

Έχοντας όμως ως πρωταρχικό στόχο το να δοθούν στα παιδιά εφόδια χρήσιμα για την ομαλή εκπαιδευτική και κοινωνική τους ένταξη, είτε παραμείνουν στην Ελλάδα είτε εγκατασταθούν σε άλλη χώρα, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά των προσφύγων θα παρακολουθούν συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες, σε επιλεγμένες δημόσιες σχολικές μονάδες των Σερρών

Η άνω της μίας ώρας επίσκεψη ενημέρωσης, ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση αρκετών άλλων ζητημάτων, στα οποία τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην περιοχή, δεσμεύθηκαν να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Η Ε.Ε. υιοθετεί την αμερικανική επιθετικότητα εναντίον της Ρωσσίας Αναρτήθηκε 2 Αυγούστου 2017 Τοποθέτηση Εμμανουηλίδη για τα Μεταπτυχιακά Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Ο κόμπος έχει φτάσει εδώ και καιρό στο χτένι Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Κινητικότητα στην Ένωση Αναρτήθηκε 25 Ιουλίου 2017 Ομόφωνη αποδοχή του έργου με τίτλο «MED4AL Αναρτήθηκε 19 Ιουλίου 2017 Σειρά έχει η Δικαιοσύνη… Αναρτήθηκε 6 Ιουλίου 2017 Στην Πόλη ο Μορφίδης Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Ν. Χουντής :«Καμία επιδημία δεν έχει σύνορα, κανένας φράχτηςδεν την εμποδίζει Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Λ.Φουντούλης: Ανάγκη δίκαιου φορολογικού συστήματος Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Η επιστροφή 8 συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Επενέβη στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΑΕΠ της χώρας έπεσε κατά εν τρίτον»