Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ

Αναρτήθηκε στις 09/10/2017

«Τέρμα με τους Αγιατολάχ. Το να εγκρίνει η Εκκλησία τους νόμους συμβαίνει μόνο στο Ιράν», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, αναφερόμενος στην σύγκρουση της Εκκλησίας με την κυβέρνηση, που έχει ξεσπάσει με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου από την ηλικία των δεκαπέντε δεν είναι απλό ζήτημα, όπως παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχουν νέοι που δεν νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, το σώμα τους και το φύλο τους. Στην ηλικία των δεκαπέντε, πλέον, τα παιδιά έχουν καταλάβει το σώμα τους. Προκειμένου αυτά τα παιδιά να μην δυστυχούν - σε εκείνα αναφέρεται το νομοσχέδιο, εάν υπάρχει η συναίνεση των γονέων και οι ιατρικές γνωματεύσεις, θα μπορεί να γίνεται η αλλαγή. Αυτό αποτελεί πανευρωπαϊκή τάση», είπε ο Στέλιος Κούλογλου.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που ανέφερε πως «το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Εκκλησία πρέπει να συνεχίσει την δουλειά της και να αφήσει στους εκλεγμένους να κάνουν την δική τους, που είναι να νομοθετούν», συμπληρώνοντας ότι «πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τέτοιες παρεμβάσεις. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, και ενδεχομένως στην Πολωνία, που είναι ιδιαίτερα καθολική. Και πάλι εκεί δεν έχουμε δει τέτοια φαινόμενα!»

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2018 Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες» Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2018 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων Αναρτήθηκε 12 Μαρτίου 2018 Εκδήλωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας Αναρτήθηκε 20 Φεβρουαρίου 2018 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 12 Φεβρουαρίου 2018 4 χρόνια η Δήμαρχος “παίζει” με την υγεία των κατοίκων του Ζυγού! Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Η λύση στη σύνθετη ονομασία της FYROM είναι μία, και είναι η: «ΨευτοΜακεδονία», κατά τον αείμνηστο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη! Αναρτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2018 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε για να διασωθεί το ευρώ» Αναρτήθηκε 15 Ιανουαρίου 2018 15 Ιανουαρίου 1950- ιστορική ημερομηνία της Κύπρου Αναρτήθηκε 14 Δεκεμβρίου 2017 Οι καινοτομίες του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πολιτικό στίβο! Αναρτήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2017 Συγχαρητήριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Νέας Περάμου Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ