Τώρα

  • Επιλεγμένη Μουσκή
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Η δικαιοσύνη πρέπει να σταθεί στο ύψος της

Αναρτήθηκε στις 27/03/2017

Διαβάζουμε και ακούμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι  η Αξιόλογη εισαγγελέας του εγκλήματος διαφθοράς  Κυρία Ράικου Ελένη  απογοητευμένη από τις πιέσεις που δέχτηκε, υπέβαλλε την παραίτηση της από τη διερεύνηση της  υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, που  η ίδια χαρακτηρίζει κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας .

Υπόθεση που άφησε να νοηθεί με τις μέχρι τώρα έρευνες, ότι:  παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς  στόχο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών αξιωματούχων που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ, εις βάρος του κατακρεουργημένου λαού.

Και μετά ακούμε : <<μαζί τα φάγαμε>>!!
Η Κυρία Ράικου έκανε βήματα που γίνονται μόνο από επιφανείς,  Άξιους  υπεύθυνους λειτουργούς.  Από τότε που μπήκε στο δικαστικό σώμα  η πορεία τους συνοδεύτηκε με μεγάλες και δύσκολες υποθέσεις που κατά γενική ομολογία τις έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία γιατί στέκονταν  δίπλα στον πονεμένο,  κατεστραμμένο πολίτη,  γιατί ο πολίτης ζητά διαλεύκανση «σκοτεινών» οικονομικών υποθέσεων και την τιμωρία όσων τον έφεραν σ’ αυτή την τραγική κατάσταση.

Θέλω κι εγώ από τη θέση του απλού πολίτη να συγχαρώ και να συμπαρασταθώ στο λειτούργημα των οποιονδήποτε Άξιων  εισαγγελέων και ειδικά σε αυτή την περίπτωση  στη Κυρία Ράικου, γιατί με τη στάση τους δείχνουν ότι όλα τα παιδιά, που τους κατάστρεψαν τα όνειρα μερικοί επιτήδειοι, είναι δικά τους παιδιά, όλοι οι πολίτες, που καταστράφηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι δικοί τους άνθρωποι.

Τέτοιους άξιους  ανθρώπους χρειάζεται η Δικαιοσύνη για να αποδίδει τη δικαιοσύνη και να μη  βρίσκει τοίχους απέναντί της, με θεμέλια την εξουσία ή μεγαλοπαράγοντες και ανθρώπους της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ποιος μπορεί να δικάσει ή να κακολογήσει  τέτοιους  λειτουργούς; Οι μόνοι που θα το έκαναν είναι αυτοί που έχουν άνομα συμφέροντα ή πράξεις, ποιος ευσυνείδητος  πολίτης δεν είναι στο πλευρό τέτοιων  εισαγγελέων;

Δεν θα είναι και λίγες οι περιπτώσεις που  δικαστικοί  φτάνουν στο σημείο να δικάσουν ή δίκασαν  πολίτες , που το σύστημα  τους κατέστρεψε τις επιχειρήσεις τους , τα όνειρά τους, τους κατέστρεψαν το σύστημα υγείας , ήρθαν σε απόγνωση και πεθαίνουν αβοήθητοι από το κράτος, που μέχρι χθες συνέβαλαν οικονομικά από τις αποδοχές τους  για μια καλύτερη υγεία! Ή  που έπεσαν έξω στα σχέδιά τους και ίσως τους κυνηγούν υποχρεώσεις ή ασθένειες στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ή… Πως είναι δυνατόν να δικαστεί αυτός ως κατηγορούμενος , όταν ο ηθικός ή ο  φυσικός αυτουργός μένει ανέγγιχτος;

Με επιλεκτικές παρατηρήσεις-τιμωρίες ή διευκολύνσεις-αθωώσεις  δεν μπορείς να διοικήσεις - δικάσεις , να πάει μπροστά η χώρα, ο τόπος, ενώ εσύ ακόμη και ως προσωπικότητα μηδενίζεσαι, δεν είναι τυχαίο ότι οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθούν  με κάθε τρόπο να πετύχουν την ηθική εξόντωση των ερευνητών της υπόθεσης   έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς .

Παράδειγμα προς μίμηση αυτή η Λεβέντησα της δικαιοσύνης που έβαλε μέχρι και χθες  πρώτα  το συμφέρον του τόπου, του πολίτη και μετά το δικό της. Λίγοι δεν είναι αυτοί οι υπάλληλοι που ύψωσαν το ανάστημά τους στο πολιτικό σύστημα και βρέθηκαν αντιμέτωποι  με προσωπικά και  επαγγελματικά  προβλήματα.

Δεν θα ξεχάσω  ακόμη  τον  Ιταλό Αντόνιο ντι Πέτρο που προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη εκστρατεία «κάθαρσης», για την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης της κοινωνίας με την εξουσία ,  φυσικά και  πολλούς άλλους Έλληνες  που έγραψαν ιστορία -  γνωστοί και στο πρόσφατο παρελθόν οι : Κύριος Γρηγόρης Πεπόνης  και  Κύριος Σπύρος  Μουζακίτης - και έγιναν  παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για το δικαστικό σώμα αλλά και για  κάθε Έλληνα υπάλληλο και γενικά Έλληνα πολίτη.

Πόσο δε μάλλον είναι αναγκαία τέτοια κοσμήματα σήμερα που πολίτες αυτοκτονούν , σπαράζουν στα συσσίτια ,πεθαίνουν στα ράντζα των νοσοκομείων και  οι πολιτικοί και μερικές  <<φυλλάδες>> βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Εάν ο κάθε Έλληνας πολίτης δούλευε σαν αυτή την Άξια εισαγγελέα , σήμερα δεν θα φτάναμε στο σημείο να καταστραφεί η χώρα και να έχουν όλα αυτά τα δεινά στην πλάτη τους οι πολίτες.

Είναι ύψιστη τιμή για τη Δικαιοσύνη και τη χώρα να έχει τέτοιους λειτουργούς, τιμή για την οικογένειά της και τον Έλληνα πολίτη που τον υπερασπίζονται τέτοια  διαμάντια.

Εύχομαι στους  Άξιους Εισαγγελείς να  οπλισθούν με υπομονή, επιμονή και να σκέφτονται πάντοτε ότι  οι άνθρωποι της διαπλοκής   άφησαν πίσω τους κατεστραμμένα όνειρα, κατεστραμμένους ανθρώπους.

Μπράβο  και πάλι στους Άξιους Λεβέντες της Δικαιοσύνης και στην Κυρία Ελένη Ράικου!!!...

Δημητρακάκης Γεώργιος

Μαθηματικός-Αντιφίλιπποι Καβάλας

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Φίλιπποι – Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ψήφισμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Κ. Εξακουστός στο δημαρχείο Παγγαίου Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Συγχαρητήρια Αναστασιάδη για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ Αναρτήθηκε 4 Απριλίου 2017 Στρατηγός Επιτήδειος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων» Αναρτήθηκε 28 Μαρτίου 2017 Συγκέντρωση αγαθών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας Αναρτήθηκε 28 Μαρτίου 2017 Εγκρίθηκε για χρηματοδότηση το διακρατικό έργο DIONYSOS Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Ολέθριο Τρίγωνο Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Ευχαριστούμε Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Η Ομοσπονδία και οι Έμποροι δίπλα στους πράκτορες του ΟΠΑΠ Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Είναι άραγε σημάδι εκνευρισμού; Ή θέμα χαρακτήρα; Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Η δικαιοσύνη πρέπει να σταθεί στο ύψος της Αναρτήθηκε 20 Μαρτίου 2017 Στρατόπεδα Ασημακόπουλου και Κοτσάλου, και πάλι στο σημείο μηδέν… Αναρτήθηκε 16 Μαρτίου 2017 Τα νέα του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας Αναρτήθηκε 16 Μαρτίου 2017 20 Μαρτίου 2017: Παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας Αναρτήθηκε 16 Μαρτίου 2017 Ο Δήμος Παγγαίου επικεφαλής του διακρατικού έργου «ΗERMES» Αναρτήθηκε 5 Μαρτίου 2017 Απάντηση Τσανάκα σε Σιμιτσή: ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ Αναρτήθηκε 1 Μαρτίου 2017 Στήριξη στην απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Αναρτήθηκε 20 Φεβρουαρίου 2017 ΕΦΚΑ: Ανακούφιση στην αγορά της Καβάλας-Τέλος στη γαλάζια προπαγάνδα