Κυριάκο ξέρεις τι κάνει ο Μακάριος στην Καβάλα;

Αναρτήθηκε στις 13/03/2018

Ένας ιδιότυπος κομματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ  στελεχών της ΝΔ και ειδικότερα ανάμεσα στους επιθυμούντες να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη τετραεδρική στο Ν.Καβάλας στις εκλογές που φαίνεται ότι πλησιάζουν. Πιο συγκεκριμένα η επιχείρηση «σκούπα» στρατολόγησης γαλάζιων  στελεχών προκειμένου να «στήσει» το δικό του προσωπικό κομματικό μηχανισμό που επιχειρεί ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ όπως δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί Μακάριος Λαζαρίδης δημιουργεί ποικίλα σχόλια (ηχηρή αντίδραση στη ΝΟΔΕ από τη Στέλλα Παπαδοπούλου) μιας και η προσπάθεια του Αθηναίου με καταγωγή από την Καβάλα δημοσιογράφου και Πολιτικού Επιστήμονα να βρίσκεται στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο προκαλεί έντονες αντιδράσεις ακόμα και από γαλάζια στελέχη που μιλούν για δύο μέτρα και δύο σταθμά μιας και η περίπτωση Μακάριου δεν είναι απλή  λόγω της σημαντικής θέσης που κατείχε παλαιότερα πριν «αναγκασθεί» (επιθυμία του ίδιου του Προέδρου δηλώνει ο ίδιος)  να έρθει στην Καβάλα και να μπει στη «βάσανο» εκλογής, δίπλα στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ερώτημα που προκύπτει από το ρεπορτάζ  και μεταφέρει η ΄Ν΄ το θέτουν στο προσκήνιο αλλά περισσότερο στο παρασκήνιο  (φοβούμενοι το ρόλο του κ. Λαζαρίδη και της πιθανής ακόμα  στενής σχέση του με τον Πρόεδρο της ΝΔ) γαλάζια στελέχη βουλευτές π. βουλευτές, πολιτευτές, π. Δήμαρχοι  αλλά και νέα κομματικά στελέχη που επιθυμούν να διεκδικήσουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο είναι το εξής: Πως είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της ΝΔ που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και καρατομεί στελέχη που σπεύδουν να χρησιμοποιούν τη σχέση τους μαζί του προκειμένου να πιέσουν για να βρίσκονται τόσο τα ίδια όσο και γόνοι τους  (περίπτωση Τραγάκη) στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο η να εμφανίζουν ένα δήθεν προβάδισμα στις τοπικές κοινωνίας δημιουργώντας ακόμα και παράκεντρα εξουσίας,να ανέχεται φαινόμενα νεποτισμού πολιτικής αλαζονείας και τέτοιου είδους παλαιοκομματικές συμπεριφορές και μάλιστα από τον άλλοτε Διευθυντή και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του;

Ήδη όπως αναφέρουν έγκυροι γαλάζιοι κύκλοι στη ΄Ν΄ η συμπεριφορά του Μ.Λαζαρίδη στην γαλάζια Καβάλα στην τετραεδρική, έχει δημιουργήσει ακόμα και δουλοπρεπείς κομματικές συμπεριφορές σε κάποια στελέχη της παράταξης που επιθυμούν να τα έχουν καλά με τον άνθρωπο του Προέδρου αποφεύγοντας αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις προκειμένου σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και στους νέους συσχετισμούς να συμμετέχουν στη νομή της εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο που ήδη ακούγονται στη πιάτσα και στα γαλάζια πηγαδάκια προσπάθειες αποκλεισμών (διασπορά φημών για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα) αλλά και συνεργασίες με δισταυρίες αλλά και προσπάθειες «υφαρπαγής» στελεχών (τσιμπούσια και τραπεζώματα με υψηλό κόστος στα χωριά του Νομού)  ακόμα και από ενεργά γαλάζια πρώην και νυν πολιτικά πρόσωπα, όπως επίσης και επιχείρηση πίεσης ακόμα και σε αιρετούς (Δημάρχους , Περιφερειάρχες) αλλά και σε υποψηφίους στο α΄καιβ΄βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι προκειμένουνα τύχουν της κομματικής στήριξης θα πρέπει να κουβαλήσουν νερό στο μύλο της εκλογής του Συμβούλου επικοινωνίας του Προέδρου, βοηθώντας και αυτοί από την πλευρά τους στο στήσιμοενός νέου κομματικού μηχανισμού.

Οι παραπάνω συμπεριφορές που δεν δείχνουν ταπεινότητα, πολιτική σύνεση και κομματικό σεβασμό στις αρχές και αξίες της γαλάζιας παράταξης, ενδεχομένως να εξηγούν και τους λόγους που παραμένει αναπάντητο το ερώτημα στην τοπική κοινωνία και ειδικά στα γαλάζια πηγαδάκια για το πώς ένα άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος που μιλάει εκ μέρους του ίδιου του Προέδρου και όπως δηλώνει βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη να εγκαταλείπει κεντρικά την συνολική προσπάθεια του κόμματος (από το κρίσιμο πόστο της επικοινωνίας ) και του κολλητού του (όπως δηλώνει) εκλεγμένου νέου Προέδρου, αφήνοντας και τη σιγουριά μιας εκλόγιμης θέσης ως είθισται για στελέχη πρώτης γραμμής και να ρίχνεται στην μάχη του σταυρού στον τόπο καταγωγής του από τον οποίο απουσιάζει πάνω από 4 δεκαετίες.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2018 Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες» Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2018 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων Αναρτήθηκε 12 Μαρτίου 2018 Εκδήλωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας Αναρτήθηκε 20 Φεβρουαρίου 2018 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 12 Φεβρουαρίου 2018 4 χρόνια η Δήμαρχος “παίζει” με την υγεία των κατοίκων του Ζυγού! Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Η λύση στη σύνθετη ονομασία της FYROM είναι μία, και είναι η: «ΨευτοΜακεδονία», κατά τον αείμνηστο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη! Αναρτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2018 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε για να διασωθεί το ευρώ» Αναρτήθηκε 15 Ιανουαρίου 2018 15 Ιανουαρίου 1950- ιστορική ημερομηνία της Κύπρου Αναρτήθηκε 14 Δεκεμβρίου 2017 Οι καινοτομίες του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πολιτικό στίβο! Αναρτήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2017 Συγχαρητήριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Νέας Περάμου Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ