Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων

Αναρτήθηκε στις 13/03/2018

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας του Ε.Κ στο Στρασβούργο την 12/03/2018 και στην συζήτηση της έκθεσης σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων, τον λόγο έλαβε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» Λάμπρος Φουντούλης. Στην τοποθέτηση του τόνισε τα προβλήματα που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών, όπως οι αδικαιολόγητα υψηλές τιμές των ταχυδρομικών τελών. Επίσης επεσήμανε και κατάγγειλε την στάση της Ε.Ε που προωθεί εδώ και χρόνια την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των ταχυδρομείων προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών - ιδιωτικών ταχυδρομικών εταιρειών.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης.

«Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως οι τιμές διασυνοριακής αποστολής δεμάτων είναι σχετικά υψηλές. Η περίφημη απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών δεν οδήγησε σε χαμηλότερες τιμές για τους πολίτες ή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Για συγκεκριμένα προϊόντα οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου είναι απαγορευτικές λόγω των υψηλών τιμών των ταχυδρομικών τελών. Δυστυχώς όμως, δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό.

Θα πρέπει να επιστρέψουμε στο μοντέλο λειτουργίας των εθνικών ταχυδρομείων, και την αντιμετώπισή τους ουσιαστικά σαν υποδομών του κράτους. Ναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά χωρίς την υπονόμευση και υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των ταχυδρομείων υπέρ των γιγαντιαίων πολυεθνικών. Θεωρώ απαράδεκτη την επιδότηση ιδιωτικών εταιρειών με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών , με σκοπό να προσφέρουν υπηρεσίες τις οποίες παρείχε μέχρι προ ολίγων ετών το δημόσιο ταχυδρομείο προς όλους τους κατοίκους της χώρας, όπου και αν βρίσκονται, σε σταθερή βάση, προσιτή τιμή και καθορισμένη ποιότητα.

Πρέπει να εξασφαλίζονται τα παρακάτω κριτήρια τα οποία είναι σημαντικά στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

  • να είναι προσιτά σε όλους,
  • να πληρούν τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού,
  • να είναι ανάλογα του κόστους παροχής των υπηρεσιών και, τέλος,
  • να πληρούν τους κανόνες της διαφάνειας και της δημοσιότητας.

Επί πλέον οι ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρείες έχουν συχνά δώσει αρνητικότατα δείγματα γραφής, με καταπατήσεις των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Τέλος, όσον αφορά τις αποστολές δεμάτων εντός των κρατών, ήδη υπάρχουν εποπτικές αρχές και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από συντονισμό μεταξύ τους ώστε να ρυθμίσουν και τις διασυνοριακές αποστολές».

https://www.youtube.com/watch?v=fRnuEnJPIwc

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 16 Μάϊου 2018 ΨΗΦΙΣΜΑ για τα διόδια Αναρτήθηκε 8 Μάϊου 2018 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ Αναρτήθηκε 3 Μάϊου 2018 Επίσκεψη 1ου Δημοτικού σχολείου στα γραφεία της ΔΕΥΑΔ Αναρτήθηκε 23 Απριλίου 2018 Προς ενημέρωση… Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2018 Δήμαρχος Καβάλας: Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αναρτήθηκε 18 Απριλίου 2018 Eκδήλωση από την ΛΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 16 Απριλίου 2018 Ατμοσφαιρική ρύπανση: αδιάφορη η Δημοτική Αρχή Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2018 Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες» Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2018 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων Αναρτήθηκε 12 Μαρτίου 2018 Εκδήλωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο