Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Εσείς δημιουργήσατε το σημερινό οικονομικό σύστημα

Αναρτήθηκε στις 15/11/2017

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έλαβε τον λόγο στην πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και ειδικότερα στην συζήτηση σχετικά με τους τρόπους αμύνης εναντίον του κοινωνικού ντάμπινγκ. Στην παρέμβαση του κατηγόρησε τους ευρωπαίους πολιτικούς πως εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών και ζήτησε επιτακτικά την επαναφορά των δασμών και των συνοριακών ελέγχων.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

"Εδώ και πολλά χρόνια, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών και του μεγάλου κεφαλαίου, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες εκείνες που επέτρεψαν την εγκαθίδρυση του παγκοσμίου οικονομικού συστήματος και στο οποίο το κοινωνικό ντάμπινγκ δεν είναι απλά μια λάθος πρακτική. Είναι στην ουσία βασικό του τμήμα. Από την στιγμή που ακόμα και σήμερα επιδιώκετε τις ελεύθερες οικονομικές συναλλαγές, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, εξαφανίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις, είναι υποκριτικό να συζητάμε για τους τρόπους αντιμετώπισης του ντάμπινγκ. Στην πραγματικότητα, αυτό που γίνεται εδώ είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης του ντάμπινγκ από τις εταιρείες συγκεκριμένων τρίτων χωρών, όπως η Ρωσσία και κυρίως η Κίνα, ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα οι εταιρείες της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης. Αυτό αποδεικνύεται και από την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, που έχει θεσμοθετήσει ουσιαστικά το κοινωνικό ντάμπινγκ με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου και ανθρώπων. Εμείς αντίθετα, ενδιαφερόμαστε για τον μέσο εργαζόμενο και επιχειρηματία. Ζητάμε την επαναφορά των δασμών σε προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται εκτός Ευρώπης και περιορισμούς στην διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών εντός αυτής. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να δώσουμε πίσω στον Λαό την χαμένη του αξιοπρέπεια."

https://www.youtube.com/watch?v=PcT68Xb1Hsk

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 «Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια Αναρτήθηκε 15 Νοεμβρίου 2017 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Εσείς δημιουργήσατε το σημερινό οικονομικό σύστημα Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 6 Νοεμβρίου 2017 ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΕΕ – ΑΜ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Αναρτήθηκε 1 Νοεμβρίου 2017 O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ στη Θάσο Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αποχαιρετά τον Νικόλαο Ρουδομέτωφ Αναρτήθηκε 16 Οκτωβρίου 2017 Εμείς «εκλογές για λίγους» δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθούν Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Διδασκόμαστε. Εμπνεόμαστε Συνεχίζουμε Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Σφετερίζεστε την Ελληνική ιστορία και πολιτισμό» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ