Τώρα

  • Επιλεγμένη Μουσκή
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Λ.Φουντούλης: «Το Κίνημα μας ήταν το μόνο που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων»

Αναρτήθηκε στις 04/12/2017

Κατά την διάρκεια της έκτακτης συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, τόνισε πως το Κίνημα μας ήταν το μόνο που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων, ενώ τέλος ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους αυτής της τραγωδίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

"Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου για τον άδικο χαμό είκοσι τριών συνανθρώπων μας και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους τους. Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός πως εκείνες τις μέρες τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία και η μητέρα-Φύση επέδειξε τις καταστροφικές της ικανότητες, ειδικά όταν εμείς οι άνθρωποι δεν την σεβόμαστε. Εάν δεν είχαν φράξει τα ρέματα, και δεν είχαν κτιστεί τόσα αυθαίρετα κτήρια, δεν θα γινόταν αυτή η καταστροφή. Η εγκληματική ολιγωρία των προηγουμένων κυβερνήσεων και της σημερινής επέτρεψε αυτήν την κατάσταση. Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού η περιφέρεια δεν πραγματοποίησε τα απαιτούμενα αντιδιαβρωτικά έργα. Μετά από μία τέτοια καταστροφή, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση στήριξης των πληγέντων, ή των συγγενών των θυμάτων από την κυβέρνηση. Μόνο λόγια, και υποκριτική πολιτική αντιπαράθεση. Από την πρώτη στιγμή το Κίνημα μας, η Χρυσή Αυγή, βρέθηκε, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, στο πλευρό των πληγέντων. Όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι άμοιρη ευθυνών γιατί δεν εξέτασε εάν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα τα εγκεκριμένα κονδύλια της Ε.Ε για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Φυσικά, κανείς δεν θα αποδεχθεί τις ευθύνες του, ο Λαός όμως γνωρίζει και σας διαβεβαιώ δεν θα ξεχάσει, όμως άμεση προτεραιότητα είναι η ανακούφιση των πληγέντων με αποζημιώσεις στο 100% των περιουσιών."

 

https://www.youtube.com/watch?v=yultJ1WB1ZU&feature=youtu.be

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Η λύση στη σύνθετη ονομασία της FYROM είναι μία, και είναι η: «ΨευτοΜακεδονία», κατά τον αείμνηστο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη! Αναρτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2018 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε για να διασωθεί το ευρώ» Αναρτήθηκε 15 Ιανουαρίου 2018 15 Ιανουαρίου 1950- ιστορική ημερομηνία της Κύπρου Αναρτήθηκε 14 Δεκεμβρίου 2017 Οι καινοτομίες του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πολιτικό στίβο! Αναρτήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2017 Συγχαρητήριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Νέας Περάμου Αναρτήθηκε 4 Δεκεμβρίου 2017 Λ.Φουντούλης: «Το Κίνημα μας ήταν το μόνο που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων» Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 «Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ