Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Η Ε.Ε. υιοθετεί την αμερικανική επιθετικότητα εναντίον της Ρωσσίας

Αναρτήθηκε στις 18/09/2017

Στην τελευταία συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, συζητήθηκε η κατασκευή της επέκτασης του αγωγού NordStream. Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έκανε παρέμβαση στην συζήτηση και αντίθετα με την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που απροκάλυπτα τηρούσαν στάση υπέρ των Η.Π.Α. και εναντίον της Ρωσσίας αλλά και των ιδίων των συμφερόντων της ένωσης, ζήτησε συνεργασία και εταιρική σχέση μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσσίας. Επιπλέον, ζήτησε την άμεση αξιοποίηση των κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

«Πολύ εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως πίσω από τις αντιρρήσεις σας για την επέκταση του αγωγού NordStream δεν βρίσκονται παρά τα συμφέροντα των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής. Λέτε πως πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις πηγές από τις οποίες προμηθεύεται η Ένωση φυσικό αέριο. O αγωγός αυτός δεν εμποδίζει την εκμετάλλευση άλλων κοιτασμάτων που έχουν ανακαλυφθεί, κάποια από τα οποία μάλιστα σε χώρες της Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Αντιθέτως, η Τουρκία είναι εκείνη που προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τις εξορύξεις. Όσον αφορά την Ρωσσία, η Ένωση είναι που υποστηρίζει την επιθετική πολιτική των Αμερικανών εναντίον της. Η Ένωση χρηματοδότησε και οργάνωσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία που ανέτρεψε την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση της, είναι η Ένωση που υποστήριξε τον γραφικό Σαακασβίλι εναντίον της Ρωσσίας. Αντιθέτως, όταν η Ένωση επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσσία, κατ’ απαίτηση των Αμερικανών, ούτε για μια ώρα δεν σταμάτησε η προμήθεια φυσικού αερίου, αναδεικνύοντας πόσο ανεδαφικές είναι οι ρητορείες περί ενεργειακής ασφαλείας. Ο μόνος δρόμος που ευνοεί όλα τα μέρη και εξασφαλίζει την σταθερότητα στην ήπειρο μας, είναι αυτός της συνεργασίας και της έντιμης εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσσίας και των υπολοίπων κρατών της Ευρώπης.»

https://www.youtube.com/watch?v=NOSH_JYMxEI

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Η Ε.Ε. υιοθετεί την αμερικανική επιθετικότητα εναντίον της Ρωσσίας Αναρτήθηκε 2 Αυγούστου 2017 Τοποθέτηση Εμμανουηλίδη για τα Μεταπτυχιακά Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Ο κόμπος έχει φτάσει εδώ και καιρό στο χτένι Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Κινητικότητα στην Ένωση Αναρτήθηκε 25 Ιουλίου 2017 Ομόφωνη αποδοχή του έργου με τίτλο «MED4AL Αναρτήθηκε 19 Ιουλίου 2017 Σειρά έχει η Δικαιοσύνη… Αναρτήθηκε 6 Ιουλίου 2017 Στην Πόλη ο Μορφίδης Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Ν. Χουντής :«Καμία επιδημία δεν έχει σύνορα, κανένας φράχτηςδεν την εμποδίζει Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Λ.Φουντούλης: Ανάγκη δίκαιου φορολογικού συστήματος Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Η επιστροφή 8 συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Επενέβη στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΑΕΠ της χώρας έπεσε κατά εν τρίτον»