Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο

Αναρτήθηκε στις 22/01/2018

 «Στο θέμα των Σκοπίων αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται μόνο η Κυβέρνηση με μυστική διπλωματία. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης το 2008 κατ’ εντολήν του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή η τότε Υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωνε του πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία της διαπραγμάτευσης». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και πρόσθεσε: «Με τη συνέντευξη του κ. Νίμιτς, είναι φανερό ότι η συζήτηση είναι σε λάθος δρόμο. Δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση και δεν έχουμε καμία ενημέρωση γι’ αυτή τη διαπραγμάτευση. Επίσης, η Κυβέρνηση δεν έχει πει απολύτως τίποτα ούτε και για τα πέντε ονόματα που φέρεται να προτείνει ο κ. Νίμιτς, τα οποία τα πληροφορηθήκαμε από τα αλβανικά και σκοπιανά ΜΜΕ. Επίσης, ο κ. Ζάεφ στην πρόσφατη συνέντευξή του χρησιμοποίησε έξι φορές τη λέξη “Μακεδονία” και πέντε φορές τον όρο “συνταγματικό όνομά μας”. Αυτό δείχνει ότι  - τουλάχιστον στο erga omnes - δεν φαίνεται οι Σκοπιανοί να συμφωνούν. Δυστυχώς, οι όροι εθνική συναίνεση και εθνική συνεννόηση δεν είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη. Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής – όπως  φάνηκε και με την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν – η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα διαβάζει λάθος. Πρέπει, όμως, να καταλάβουν στην Κυβέρνηση ότι τα εθνικά θέματα και η εξωτερική πολιτική δεν σηκώνουν αυταπάτες, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε τραγωδίες».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 23 Απριλίου 2018 Προς ενημέρωση… Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2018 Δήμαρχος Καβάλας: Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αναρτήθηκε 18 Απριλίου 2018 Eκδήλωση από την ΛΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 16 Απριλίου 2018 Ατμοσφαιρική ρύπανση: αδιάφορη η Δημοτική Αρχή Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2018 Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες» Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2018 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων Αναρτήθηκε 12 Μαρτίου 2018 Εκδήλωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο