Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο

Αναρτήθηκε στις 22/01/2018

 «Στο θέμα των Σκοπίων αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται μόνο η Κυβέρνηση με μυστική διπλωματία. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης το 2008 κατ’ εντολήν του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή η τότε Υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωνε του πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία της διαπραγμάτευσης». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και πρόσθεσε: «Με τη συνέντευξη του κ. Νίμιτς, είναι φανερό ότι η συζήτηση είναι σε λάθος δρόμο. Δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση και δεν έχουμε καμία ενημέρωση γι’ αυτή τη διαπραγμάτευση. Επίσης, η Κυβέρνηση δεν έχει πει απολύτως τίποτα ούτε και για τα πέντε ονόματα που φέρεται να προτείνει ο κ. Νίμιτς, τα οποία τα πληροφορηθήκαμε από τα αλβανικά και σκοπιανά ΜΜΕ. Επίσης, ο κ. Ζάεφ στην πρόσφατη συνέντευξή του χρησιμοποίησε έξι φορές τη λέξη “Μακεδονία” και πέντε φορές τον όρο “συνταγματικό όνομά μας”. Αυτό δείχνει ότι  - τουλάχιστον στο erga omnes - δεν φαίνεται οι Σκοπιανοί να συμφωνούν. Δυστυχώς, οι όροι εθνική συναίνεση και εθνική συνεννόηση δεν είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη. Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής – όπως  φάνηκε και με την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν – η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα διαβάζει λάθος. Πρέπει, όμως, να καταλάβουν στην Κυβέρνηση ότι τα εθνικά θέματα και η εξωτερική πολιτική δεν σηκώνουν αυταπάτες, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε τραγωδίες».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 20 Φεβρουαρίου 2018 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 12 Φεβρουαρίου 2018 4 χρόνια η Δήμαρχος “παίζει” με την υγεία των κατοίκων του Ζυγού! Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Η λύση στη σύνθετη ονομασία της FYROM είναι μία, και είναι η: «ΨευτοΜακεδονία», κατά τον αείμνηστο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη! Αναρτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2018 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε για να διασωθεί το ευρώ» Αναρτήθηκε 15 Ιανουαρίου 2018 15 Ιανουαρίου 1950- ιστορική ημερομηνία της Κύπρου Αναρτήθηκε 14 Δεκεμβρίου 2017 Οι καινοτομίες του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πολιτικό στίβο! Αναρτήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2017 Συγχαρητήριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Νέας Περάμου Αναρτήθηκε 4 Δεκεμβρίου 2017 Λ.Φουντούλης: «Το Κίνημα μας ήταν το μόνο που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων» Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ