Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Πέστα Χρυσόστομε

O Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης περιόδευσε στο Ν. Καβάλας

Αναρτήθηκε στις 26/05/2024

Την Παρασκευή 24-5-2024, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης, στο πλαίσιο των περιοδειών της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, πραγματοποίησε περιοδεία στο Νομό Καβάλας, συνοδευόμενος από  τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της ΠΕ Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη και  τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Καβάλας Χαράλαμπο Δράκο, τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων Δημήτρη Χατζίδη και τον Συντονιστή της Γραμματείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Γιάννη Κεσκίνογλου.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις:

✅ Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου στη Χρυσούπολη, με Προέδρους Συνεταιρισμών , ΤΟΕΒ και του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής.

 ✅ Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη με Προέδρους Συνεταιρισμών, εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας.

✅ Στις Κρηνίδες με τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας .

✅ Με αγρότες στα Τενάγη στην περιοχή των Λασπόλουτρων.

Παράλληλα, επισκέφθηκε :

✅Τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό  Κεραμωτής.

✅ Τη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης βρώσιμων ελιών :AMFIPOLE στη Γαληψό.

✅ Το Τυροκομείο του Νικολάου Μάρτου στην Ελευθερούπολη.

✅ Την Κτηνοτροφική Μονάδα της Σταυρούλας Σκαρτούλη στην Ελευθερούπολη.

✅ Το Οινοποιείο Domaine Apostolidis στο Διαλεκτό.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού , καθώς επίσης δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις στις ερωτήσεις που έγιναν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων συνεχίζει το ποιοτικό έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, με στόχο να είμαστε δίπλα σε κάθε αγρότη, κτηνοτρόφο, αλιέα και κάθε πολίτη που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα.

                                                

 

Γαλάζιες Σημαίες 2024 στις θάλασσες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Αναρτήθηκε στις 24/05/2024

Π.Ε. ΕΒΡΟY

 • Δήμος Αλεξανδρούπολης
 • Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ

 • Αρωγή
 • Μέση
 • Φανάρι/Camping
 • Φανάρι/Ιουλία

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

 • Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
 • Λεύκιππος
 • Μάνδρα
 • Μυρωδάτο

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ 

 • Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach
 • Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach 
 • Δήμος Καβάλας
 • Μπάτης
 • Περιγιάλι
 • Τόσκα/Tosca Beach
 • Αμμόλοφοι 
 • Νέα Ηρακλείτσα 
 • Νέα Πέραμος 
 • Σαρακήνα
 • Οφρύνιο/Τούζλα

Π.Ε. ΘΑΣΟΥ

 • Θάσος Πόλη/Λιμανάκι 
 • Μακρύαμμος
 • Πευκάρι 2/Alexandra Beach
 • Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach
 • Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping
 

ΜΑΚΑΡΙΟΣ: «Η ανίκητη λάμψη της Αναστάσεως οδηγός μας για μια κοινωνία ευημερούσα»

Αναρτήθηκε στις 04/05/2024

Μακάριος Λαζαρίδης:

«Η ανίκητη λάμψη της Αναστάσεως οδηγός μας 

για μια κοινωνία ευημερούσα»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα έκανε την εξής δήλωση: 

«Πάσχα, η γιορτή της αγάπης και της ελπίδας.

Η νίκη της ζωής και του φωτός.

Το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου μας οδηγεί στο δρόμο για μια κοινωνία πιο φωτεινή και αισιόδοξη, πιο ανθρώπινη και ευημερούσα.

Για μια πατρίδα οικονομικά ισχυρή, ασφαλή και δίκαιη.

Στοίχημα που κερδίζουμε σε καθημερινή βάση, όπως αξίζει σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και τους ανθρώπους του.

Εύχομαι το Άγιο Φως να παραμείνει σύμμαχος σε κάθε μας προσπάθεια και η ανίκητη λάμψη του να φέρει τα καλύτερα σε όλα τα σπιτικά.

Καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά και καλά».


 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – Πήρε σε σακούλα το φίδι που την δάγκωσε και πήγε στα Επείγοντα

Αναρτήθηκε στις 29/03/2024

Η σχετική ανάρτηση του Προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών της Καβάλας κ. Γιώργου Τεπελόπουλου:

Ο χρήστης Giwrgos Tep. βρίσκεται στην τοποθεσία Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

 · Καβάλα  · Εφημερία καθημερινής με 249 προσελεύσεις + bonus ένα Φίδι (μας το φερε ασθενής που την τσίμπησε) έτσι για να γίνουν 250!!

 

ΚΑΒΑΛΑ – ΦΟΥΡΝΟΙ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ – Ξεκίνησε το ζύμωμα της πιο διάσημης νόστιμης και τραγανής ΛΑΓΑΝΑΣ

Αναρτήθηκε στις 14/03/2024

ΚΑΒΑΛΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ - Εν αναμονή της πιο διάσημης λαγάνας (Όπως τον παλιό καιρό)

Το μότο από τους ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ για το παραδοσιακό αρτοσκεύασμα της Καθαράς Δευτέρας που γίνεται κάθε φορά ανάρπαστο λόγω της γεύσης αλλά και της τιμής, ένα συνδυασμό που σέβεται πάντα η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ:

Ο Αριστοφάνης χαρακτήρισε τη λαγάνα ως το γλύκισμα των φτωχών

"Η ιστορία της λαγάνας ξεκινάει από την αρχαιότητα από τον Αριστοφάνη και τον Οράτιο και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Έτσι και φέτος με μεράκι και αγάπη “τα μαστόρια μας” στους ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ θα παρασκεύασαν τις λαγάνες.

Η Λαγάνα των ΦΟΥΡΝΩΝ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ διεκδικεί βραβείο Γκίνες!

Πάντα τραγανές με μια γεύση ξεχωριστή.
Μπορείτε να τις βρείτε και να τις απολαύσετε σε λίγα 24ωρα σε όλα τα καταστήματα των φούρνων μας"!! 

 

ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ – Η περισυλλογή του άκρως φοβικού σκύλου, η διαφήμιση, και η άρνηση συνεργασίας με το Δήμο Καβάλας

Αναρτήθηκε στις 02/03/2024

Το σχετικό δελτίο τύπου:

Η επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει πως το αδέσποτο σκυλί, γένους θηλυκού, το οποίο απασχόλησε την περιοχή του Αμυγδαλεώνα Καβάλας το τελευταίο διάστημα περισυλλέχθηκε το μεσημέρι της 29ης Φλεβάρη.

Επιπλέον εμβολιάστηκε, στειρώθηκε, του τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση και βρίσκεται πλέον υπό την ευθύνη και προστασία μας.

Για την περισυλλογή χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος σε συνδυασμό με την εμπειρία του προσωπικού μας έφεραν αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Το ζώο θα φιλοξενηθεί από την Pet Friend για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου υιοθετηθεί.

Όλη η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εθελοντικά για την ανάγκη ηρεμίας της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και της προστασίας του ιδίου του ζώου.

Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε πως στην πρώτη ουσιαστικά μέρα της πρακτικής προσπάθειας μας καταφέραμε να περισυλλέξουμε το συγκεκριμένο άκρως φοβικό ζώο.

Προηγήθηκαν δύο ημέρες επαφής, παρατήρησης, προσέγγισης και μελέτης της συμπεριφοράς του ζώου με σκοπό την επαγγελματική διαχείριση με ηρεμία και ασφάλεια.

Κωνσταντίνος Γιτίσογλου

 

ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ» – Ήταν όλοι εκεί… (φωτογραφίες)

Αναρτήθηκε στις 04/02/2024

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2024, η κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ". Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία πολλών στελεχών της σημερινής δημοτικής αρχής και μελών της παράταξης του, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που καταβάλλει, με τη συνδρομή των συνεργατών του, για την υλοποίηση διαφόρων έργων, τα οποία θα βελτιώσουν έτι περαιτέρω την εικόνα του Δήμου Καβάλας.

Στο τέλος της χθεσινής εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρώην Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Ιακωβίδης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Παππάς και Γιώργος Μιχαηλίδης, για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στον Δήμο Καβάλας κατά τη διάρκεια της περιόδου 2019-2023.

Το φλουρί της βασιλόπιτας βρέθηκε στο κομμάτι της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας.

 

ΝΕΣΤΟΣ – Βράβευση της 1ης πιλότου F16

Αναρτήθηκε στις 27/01/2024

Η σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγών Νέστου
Ο Σύλλογος βράβευσε την υποσμηναγό Νικολοπούλου Χρυσάνθη με την ευχή να έχει πάντα ασφαλής πτήσεις... να είναι γερή να πιλοτάρει πάντα Με ασφάλεια Κ προσοχή...

 

ΞΑΝΘΗ – ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΚΥΛΩΝ ο πρώην ΧΥΤΑ – Εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά ζουν σε άθλιες συνθήκες (Σκληρές εικόνες)

Αναρτήθηκε στις 23/01/2024

Σε χωματερή έξω από την Ξάνθη, σε άθλιες συνθήκες, ζουν εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά σύμφωνα με καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής. Σε χώρο που ήταν ο παλιός ΧΥΤΑ, η εικόνα που επικρατεί είναι τραγική, με εκατοντάδες σκυλιά να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς μίλησε για την κατάσταση στο Mega: «Γνωρίζουμε το θέμα. Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει ποτέ έως σήμερα. Καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των ζώων εδώ και πολλά χρόνια. εδώ και 1,5 χρόνο η Ειδική Γραμματεία προσπαθεί να βάλει τάξη σε αυτό που γίνεται στη χωρά μας τόσα χρόνια.

Από την 1η στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν μεταβήκαμε στον χώρο, έγινε αυτοψία, μιλήσαμε με τους αρμόδιους δήμους, εκταμιεύθηκαν 30.000 ευρώ με τα οποία στειρώθηκαν, τσιπαρίστηγκαν και εμβολιάστηκαν 150 ζώα, έγιναν εξετάσεις αίματος. Αυτά τα χρήματα τα έλαβε το φιλοζωικό σωματείο και προχώρησε σε συνεργασία με τους Δήμους και προχώρησε στη διαχείριση του προγράμματος. Έγινε συνεργασία με τους κτηνίατρους, με το φιλοζωικό σωματείο και τον δήμο Ξάνθης», είπε αρχικά.

«Σε δεύτερη φάση, με ενέργειες της Ειδικής Γραμματείας, δυο μεγάλοι βρετανικοί οργανισμοί βοήθησαν για να στειρωθούν αλλά 150 ζώα. Τα ζώα μετέβησαν εκεί προφανώς για να φάνε. Μέσα στα όρια των Δήμων, έχουν οι Δήμοι δικαίωμα να επανατοποθετούν τα ζώα», συμπλήρωσε η κ. Δημοπούλου.

 

Στις 15:00 σήμερα Τρίτη η κηδεία του Λευτέρη του HONDOS CENTER της Καβάλας

Αναρτήθηκε στις 12/12/2023

Έφυγε ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σε ηλικία 82 ετών. Ο Λευτέρης Φιλιππίδης άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του με το πολυτελές κατάστημα HONDOS CENTER το οποίο ήταν από τα πρώτα πολυκαταστήματα στην Καβάλα που τράβηξε τα βλέμματα δημιουργώντας ουρές ειδικά στο γυναικείο πληθυσμό!

 
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – Σημαντικές διακρίσεις μαθητών του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Orpheus Soloists 2024 Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2024 Η Περιφέρεια αλλάζει, ο πρώτος απολογισμός έργου για την Καβάλα του περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψιδη Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2024 Συλλογική έκθεση φωτογραφίας Καβάλας – Νυρεμβέργης. 25 χρόνια αδελφοποίησης Αναρτήθηκε 26 Μαΐου 2024 Ο Αντιδημάρχος Kαβάλας Απόστολος Μουμτσάκης, στη Γιορτή των Γραμμάτων στη Βουλγαρία Αναρτήθηκε 25 Μαΐου 2024 Κοσμοπλημμύρα…αλλά τα χάλασε η βροχή – Συνέχεια της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ζητούν οι Καβαλιώτες από Κελγιώργη (φώτος) Αναρτήθηκε 21 Μαΐου 2024 ΠΗΓΕΣ – Δίπλα στους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων ο Μακάριος Λαζαρίδης Αναρτήθηκε 20 Μαΐου 2024 «Ζούμε ανάμεσα σε ιστορικά κτήρια, ας τα φροντίσουμε» προτρέπει το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας Αναρτήθηκε 19 Μαΐου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στον ΑΚΡΙΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (φώτος) Αναρτήθηκε 10 Μαΐου 2024 Ο Δήμος Θάσου προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών Αναρτήθηκε 10 Μαΐου 2024 Του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή έκαιγε ξερά χόρτα Αναρτήθηκε 9 Μαΐου 2024 Για τρεις παραστάσεις στην Καβάλα τo λαϊκό μιούζικαλ τσέπης «Μίξερ» Αναρτήθηκε 9 Μαΐου 2024 Στην Καβάλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης Αναρτήθηκε 8 Μαΐου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Οδηγούσε κλεμμένο όχημα Αναρτήθηκε 8 Μαΐου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Θεαματική άνοδος του τουρισμού τις ημέρες του Πάσχα Αναρτήθηκε 7 Μαΐου 2024 Κόμβος ενέργειας η Βόρεια Ελλάδα – Οι 2 νέες μονάδες με 775 εκατ. ευρώ Αναρτήθηκε 25 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων Αναρτήθηκε 25 Απριλίου 2024 Τον συνέλαβε η Ασφάλεια Καβάλας για καλλιέργεια κάνναβης, οπλοκατοχή και πλαστό έγγραφο Αναρτήθηκε 25 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Συνάντηση εργασίας για την διάβρωση ακτών, τους τεχνητούς υγροτόπούς, τις πλημμύρες και την άρδευση Αναρτήθηκε 24 Απριλίου 2024 Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ – Πέτυχε την 20η σερί νίκη στο τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα Αναρτήθηκε 24 Απριλίου 2024 Συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην έκθεση TRAVEL EXPO CYPRUS 2024 Αναρτήθηκε 21 Απριλίου 2024 ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – Ήττα στην έδρα του Ερμή Σχηματαρίου με 73-60 Αναρτήθηκε 21 Απριλίου 2024 Γυναίκα χαστούκισε την Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη! Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2024 Επίσκεψη Φλωριδη στην Καβάλα. Συνάντηση με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2024 ΔΡΑΜΑ – Βρήκε κομμένα τα φρένα από ανθρώπινο χέρι – Κινδύνεψαν και τα παιδιά της Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Συζήτηση Δημάρχου με τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου για θέματα που τους αφορούν Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΡΗΝΙΔΕΣ – Κινδύνευσαν οι αποθήκες του Δήμου Καβάλας επειδή έβαλε φωτιά σε χόρτα! Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 Διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 «Καθάρισε» τις προκαταβολές στους πληγέντες σε Διαλεχτό, Αβραμυλιά, Ξεριά και Μυρτόφυτο ο Μακάριος – Δεσμεύτηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συλλήψεις δυο ανηλίκων για ναρκωτικά Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 Συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Θάσο ενόψει των Ευρωεκλογών Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να μεριμνήσουν για την αντιπυρική προστασία Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 ΘΑΣΟΣ – Στο αυτόφωρο ένας άνδρας για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Συνάντηση εργασίας Τοψίδη-Μουριάδη για τα έργα που αφορούν την Καβάλα