Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν ως χώρα»

Αναρτήθηκε στις 22/11/2022

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε την ακόλουθη ομιλία:

«Κυρίες και Κύριοι.

Ασφαλώς και με διακατέχει ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα τιμής που βρίσκομαι απόψε εδώ ανάμεσα σας για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα λοιπόν αποδίδουμε φόρο τιμής για την διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων για την εξασφάλιση της ειρήνης, της ελευθερίας, και της δημοκρατίας. Τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας,ώστε η χώρα να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλες της σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας για την υπεράσπιση με αρετή και τόλμη των διαχρονικών αξιών του Ελληνισμού.

Τα αγαθά αυτά ξέρετε ότι δεν είναι δεδομένα. Είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με εθνικούς αγώνες εις τους οποίους οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν γράψει σελίδες λαμπρής δόξας. Είναι η ιερή παρακαταθήκη μιας αποστολής που απαιτεί αδιάκοπη επαγρύπνηση  αλλά και ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα. Το γεωπολιτικό περιβάλλον περιπλέκεται σε αυτή την περίοδο.

Οι προκλήσεις ασφάλειας επίσης κλιμακώνονται αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις  σε αυτό το περιβάλλον, κάτω από αυτές τις συνθήκες επιτυγχάνουν να ανταποκρίνονται επάξια στην εθνική ανάγκη για ασφάλεια και ειρήνη αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση αποτελεσματικά από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται και συμβάλουν έτσι καταλυτικά στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και στην σταθερότητα στην περιοχή μας.

Έχοντας επίγνωση των παραπάνω η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έθεσαν από την αρχή ως στρατηγικό στόχο την θωράκιση της Πατρίδας μας. Η χώρα μας λοιπόν θωρακίζεται αμυντικά και αποτρεπτικά σε μια περίοδο που αναθεωρητικές αλλά και αποσταθεροποιητικές συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο και υπονομεύουν τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου, τις σχέσεις καλής γειτονίας αλλά και την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η θωράκιση της Πατρίδας συντελείται μέσω παρεμβάσεων σε τρεις κατευθύνσεις: Στα οπλικά συστήματα, στην Αμυντική Διπλωματία και στο ανθρώπινο δυναμικό. Στη βάση ενός οργανωμένου συνολικού σχεδίου προτεραιοποιημένου προς τις ανάγκες με σοβαρότητα επαγγελματισμό διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Μεριμνούμε διαρκώς για τον εκσυγχρονισμό των οπλικών μας συστημάτων με την προμήθεια νέων υπερσύγχρονων αλλά και την παράλληλη αναβάθμιση των υφιστάμενων.

Εργαζόμαστε μεθοδικά στην κατεύθυνση της Αμυντικής Διπλωματίας αναβαθμίζοντας σχέσεις και επεκτείνοντας τις συμμαχίες της Ελλάδας. Προτεραιότητα ήταν και είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση των συμμαχιών της πατρίδας μας με περισσότερους και ισχυρότερους συμμάχους καθώς έχουν υπογραφεί προς αυτό σημαντικές συμφωνίες με χώρες με τις οποίες μοιραζόμαστε εν πολλοίς τις ίδιες περίπου απόψεις για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή μας.

Και βέβαια οι προμήθειες νέων οπλικών συστημάτων αλλά και οι αμυντικές συμφωνίες δεν μπορούν να εγγυηθούν από μόνες τους το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς την τρίτη και σημαντικότερη κατεύθυνση.

Το ανθρώπινο δυναμικό: Κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας αποτελεί η ανάληψη δράσεων που συμβάλουν στην βελτίωση την καθημερινότητας του προσωπικού. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε την περεταίρω ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, εργαζόμενοι μεθοδικά στον τομέα της αναβάθμισης τόσο της Στρατιωτικής όσο και της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσής τους. Όσα χρήματα και αν δαπανήσουμε σε νέα μέσα θα ήταν άχρηστα αν δεν υπήρχε ο υψηλός επαγγελματισμός και το ηθικό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί νομίζω η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα ενός πρωτοποριακού έργου που αποτελεί μεταξύ άλλων στρατηγική παρέμβαση για το μέλλον του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Για την βελτίωση λοιπόν της καθημερινότητας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την απερίσπαστη και αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής, διευθετούμε μια σειρά από πάγια αιτήματα όπως η μισθολογική εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Θητείας και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, την επέκταση της μάχιμης πενταετίας και την νυχτερινή αποζημίωση, ενώ υπό υλοποίηση είναι και η προοπτική πρόσθετης αμοιβής στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή.

Το Νομοσχέδιο οφείλω να προσθέσω για την μέριμνα του προσωπικού μόλις έλαβε την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών, γιατί πάντα χρειάζεται η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών για κάτι που έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα και σε ερχόμενες μέρες προωθείται στη δημόσια διαβούλευση.

Δηλώνω λοιπόν υπερήφανος που ηγούμαι το Υπουργείο Εθνικής ΄Άμυνας μαζί με την Πολιτική Ηγεσία, Υφυπουργό , Γενικό Γραμματέα και ασφαλώς μαζί και την Στρατιωτική Ηγεσία Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Συγχαίρω το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων του, για το υψηλό ηθικό, για την ετοιμότητα του, εκπληρώνοντας την αποστολή του με ζήλο και επαγγελματισμό δίνει δύναμη σε όλους μας ώστε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις των καιρών καθιστώντας της Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής ισχύος. Η ψυχή, ο πατριωτισμός και η αίσθηση καθήκοντος του Έλληνα Στρατιώτη, του Έλληνα Αξιωματικού και Υπαξιωματικού, των ανδρών και γυναικών, που υπηρετούν στην στεριά, θάλασσα και αέρα είναι οι πιο ισχυρές εγγυήσεις, πιο ισχυρές και από το ακριβότερο εξοπλιστικό πρόγραμμα, για το αξιόμαχοτων Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξοχοτάτη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κύριε Πρωθυπουργέ, η παρουσία σας εδώ σήμερα αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον σας  για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, άλλωστε δικό σας σχέδιο και δική σας εντολή καλούμαστε να εκτελέσουμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Σήμερα λοιπόν η Ελλάδα γιορτάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και την Παναγία. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπως επιτρέψτε μου να το πω αυτό, τις Ένοπλες Δυνάμεις τις γιορτάζουμε κάθε μέρα που κάνουμε κάτι για αυτές.

Κάθε μέρα που προχωράει η συμβασιοποίσηση ενός προγράμματος εξοπλιστικού,  κάθε μέρα που ψηφίζεται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ένα μικρό ή μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Κάθε μέρα που παραλαμβάνουμε ένα μέσο για την πολεμική μας αεροπορία, που προσγειώνεται ένα “Rafale” στην Τανάγρα. Κάθε μέρα που παραδίδεται ένα Viper στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, κάθε ημέρα που παραλαμβάνουμε ένα πλοίο επιφανείας ή που παίρνουμε τα καλά νέα για την ναυπήγηση ενός άλλου.

Και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και παραμένουν ισχυρές ετοιμοπόλεμες, αξιόμαχες εκπέμποντας προς κάθε κατεύθυνση ισχυρό αποτρεπτικό στίγμα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ισχυροποιούνται μέρα με την μέρα γίνονται όλο και πιο αποτρεπτικές και αν κάποιοι δυσαρεστούνται για αυτό από όπου και αν προέρχονται αυτοί, σας δηλώνω ότι θα συνεχίσουν να δυσαρεστούνται γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να ισχυροποιούνται.

Με αυτές λοιπόν τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και με αυτή την αποφασιστική ηγεσία εκτιμώ ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν ως χώρα, ως λαός ,ως έθνος και ως πατρίδα.

Μας έλαχαν δύσκολα, στα δύσκολα όμως είμαστε δυνατοί, και στα ακόμα πιο δύσκολα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί.

Χρόνια πολλά λοιπόν στις Ένοπλες Δυνάμεις χάρη της Υπερμάχου Στρατηγού να σκεπάζει όλα τα στελέχη πάντοτε.

Χρόνια πολλά σε όλους σας ευχαριστώ για την παρουσία σας».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 1 Δεκεμβρίου 2022 ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ – Αντικαθιστούν την Κυριακή το Βέρρο ο οποίος δεν «τραβάει» για τον Δήμο Καβάλας Αναρτήθηκε 1 Δεκεμβρίου 2022 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο Αναρτήθηκε 30 Νοεμβρίου 2022 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Καθαρισμός φρεατίων στο Παληό Αναρτήθηκε 30 Νοεμβρίου 2022 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ – Ανεβάζει τους τόνους η υποψήφια για το Δήμο Καβάλας Αναρτήθηκε 30 Νοεμβρίου 2022 «Ξάνθη για Όλους»: Η Ξάνθη σε κρίση Αναρτήθηκε 30 Νοεμβρίου 2022 Αντιπεριφέρεια Καβάλας – Δείτε που επιτρέπεται η ξύλευση για ιδιωτική χρήση και ποιές είναι οι προϋποθέσεις Αναρτήθηκε 30 Νοεμβρίου 2022 Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης αντιτίθενται στο νέο νομοσχέδιο Αναρτήθηκε 29 Νοεμβρίου 2022 Ασφαλτόστρωση στην Δ.Ε ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Αναρτήθηκε 29 Νοεμβρίου 2022 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη δημιουργεί μια Ελλάδα που μεγαλώνει και δυναμώνει» Αναρτήθηκε 29 Νοεμβρίου 2022 Νέα Περιφέρειακή Αναγέννηση – «Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες Τοψίδη πέσανε στο κενό» Αναρτήθηκε 29 Νοεμβρίου 2022 ΞΑΝΘΗ – Άλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών Αναρτήθηκε 29 Νοεμβρίου 2022 ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ – Η μοναδική Δημοτική Επιχείρηση στην Ελλάδα που πιστοποιείται σύμφωνα με το μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας Αναρτήθηκε 28 Νοεμβρίου 2022 Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ – ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΕΡΝΗΣ – Ο Πολίτης μας έλυσε προβλήματα ως Αντιπεριφερειάρχης Αναρτήθηκε 28 Νοεμβρίου 2022 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΑΚΗ: Να φέρει το θέμα στη Βουλή. Όχι μαγκιές μέσω Facebook Αναρτήθηκε 28 Νοεμβρίου 2022 Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ – Χάρμα το χιονισμένο Παγγαίο Αναρτήθηκε 28 Νοεμβρίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ο Κώστας Αντωνιάδης Αναρτήθηκε 28 Νοεμβρίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – «Οι Άγγελοι των Λυγμών» σε σκηνοθεσία Μαρίας Καραβία Αναρτήθηκε 28 Νοεμβρίου 2022 Ο Δοικητής της 4ης ΥΠΕ και ο Μακάριος στο Νοσοκομείο Καβάλας Αναρτήθηκε 27 Νοεμβρίου 2022 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας διαμαρτύρονται Αναρτήθηκε 27 Νοεμβρίου 2022 Και ο πρόεδρος του ΤΕΕ και π.συνεργάτης του Νίκου Παναγιωτόπουλου «θύμα» του Predator; Αναρτήθηκε 26 Νοεμβρίου 2022 ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ στη «Ν»: «Από όποιο μετερίζι… παλεύω να προσφέρω στο συνάνθρωπο μου ένα καλύτερο αύριο» Αναρτήθηκε 26 Νοεμβρίου 2022 ΔΡΑΜΑ – Όλα έτοιμα για την 19η «Ονειρούπολη» Αναρτήθηκε 25 Νοεμβρίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου η διάθεση δωρεάν ειστηρίων για την ομιλία της Μ. Ευθυμίου Αναρτήθηκε 24 Νοεμβρίου 2022 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Επαναφέρει τον διαγωνισμό για την πιο καλαίσθητη διακόσμηση βιτρίνας των Χριστουγέννων Αναρτήθηκε 24 Νοεμβρίου 2022 ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΘΡΑΚΗΣ – Διώξεις σε 2 δικηγόρους (Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους) Αναρτήθηκε 23 Νοεμβρίου 2022 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Συλλογή ενδυμάτων και υποδημάτων στην πλατεία Ελευθερίας Αναρτήθηκε 23 Νοεμβρίου 2022 ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών Αναρτήθηκε 22 Νοεμβρίου 2022 Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ – Έναρξη συνεργασίας με νέους προπονητές μικτών ομάδων Αναρτήθηκε 22 Νοεμβρίου 2022 ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν ως χώρα» Αναρτήθηκε 22 Νοεμβρίου 2022 ΔΡΑΜΑ και ΚΑΒΑΛΑ τιμούν την οικογένεια Σπίρερ για τη σωτηρία χιλιάδων Ελλήνων Αναρτήθηκε 22 Νοεμβρίου 2022 Καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο αγρόκτημα του Ζυγού Καβάλας – Φωτορεαλιστική απεικόνιση Αναρτήθηκε 21 Νοεμβρίου 2022 Πώς ένας παντοπώλης από τη Χρυσούπολη «εξέθεσε» τις αλυσίδες supermarket με το δικό του «καλάθι αλληλεγγύης» Αναρτήθηκε 21 Νοεμβρίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Συγκινητικές στιγμές στο κοιμητήριο – O Yπουργός Αμύνης ανάβει το καντήλι Αναρτήθηκε 21 Νοεμβρίου 2022 Α.Σ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ-Έξι μετάλλια στο Πανελλήνιο κύπελλο “Σταμάτης Κάσσης”