Ν. Χουντής :«Καμία επιδημία δεν έχει σύνορα, κανένας φράχτηςδεν την εμποδίζει

Αναρτήθηκε στις 05/07/2017

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τις επιδημίες HIV/AIDS, φυματίωσης και ηπατίτιδας C που παρουσιάζουν έξαρση στην Ευρώπη,δήλωσε:

«Η εφαρμογή από το 2010 των Μνημονίων και η περικοπή των Δημοσίων Δαπανών για την υγεία στην Ελλάδα,εκτός της ανθρωπιστικής κρίσης,δημιούργησαν και μια ζώνη υγειονομικής φτώχειας.

«Η μείωση των δαπανών στη Δημόσια Υγεία είχε ως αποτέλεσμα τα κρούσματα HIV/AIDS να παρουσιάσουν αυξητική τάση, κυρίως το 2011 και 2012, με χαρακτηριστικά επιδημίας,γεγονός που επισημάνθηκε και από την Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Υγεία.

«Λόγω υποσιτισμού, κακών συνθηκών διαβίωσης, αδυναμίας και καθυστέρησης πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας,παρατηρήθηκε επίσης αύξηση των κρουσμάτων πολυανθεκτικής φυματίωσης.

«Η αδυναμία πρόσβασης των ασθενών με ηπατίτιδα C σε σύγχρονα αποτελεσματικά φάρμακα, λόγω υψηλού κόστους, δεν εξασφαλίζει υγιή ζωή σε όλους.

«Κύριε Επίτροπε,καμία επιδημία δεν έχει σύνορα, κανένας φράχτης δεν θα την εμποδίσει να μεταδοθεί.

«Χρειάζεται άμεση άρση των μνημονιακών πολιτικών και της πολιτικής λιτότητας, δηλαδή των αιτιών αυτών των νοσημάτων, αύξηση των δαπανών, ισότιμη πρόσβαση σε σύγχρονες αποτελεσματικές θεραπείες, επικαιροποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις νόσους αυτές και επιδότηση του υψηλού κόστους των θεραπειών, με σκοπό την εξάλειψή τους».

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε το video με την ομιλία του Νίκου Χουντή:

https://www.youtube.com/watch?v=c49HbyCsUAg&feature=youtu.be

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 2 Αυγούστου 2017 Τοποθέτηση Εμμανουηλίδη για τα Μεταπτυχιακά Αναρτήθηκε 27 Ιουλίου 2017 Oλοκληρώθηκε το 38ο Ήλιος και Πέτρα στο θέατρο του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Ο κόμπος έχει φτάσει εδώ και καιρό στο χτένι Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Κινητικότητα στην Ένωση Αναρτήθηκε 25 Ιουλίου 2017 Ομόφωνη αποδοχή του έργου με τίτλο «MED4AL Αναρτήθηκε 19 Ιουλίου 2017 Σειρά έχει η Δικαιοσύνη… Αναρτήθηκε 6 Ιουλίου 2017 Στην Πόλη ο Μορφίδης Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Ν. Χουντής :«Καμία επιδημία δεν έχει σύνορα, κανένας φράχτηςδεν την εμποδίζει Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Λ.Φουντούλης: Ανάγκη δίκαιου φορολογικού συστήματος Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Η επιστροφή 8 συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Επενέβη στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΑΕΠ της χώρας έπεσε κατά εν τρίτον»