Ο Λ.Πετμεζάς προλογίζει τη Μ.Φωκά στις «Μέρες Επτανησιακής ζωγραφικής και αγιογραφίας»

Αναρτήθηκε στις 03/08/2017

Από τις 6 ως τις 20 Αυγούστου  2017 διαρκεί η νέα έκθεση-δρώμενο της βραβευμένης εικαστικού –αγιογράφου Μαριλένας Φωκά με τίτλο ‘’Μέρες Επτανησιακής  ζωγραφικής  και αγιογραφίας ‘’ στο χώρο του ξενοδοχείου’MΑRGARITA στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Ο θεωρητικός-ιστορικός  τέχνης  Λεόντιος Πετμεζάς που θα προσεγγίσει και θα αναλύσει τα έργα της δημιουργού την μέρα των εγκαινίων επισημαίνει:

‘’Η απόλυτη προοπτική των επιλεγμένων εικαστικών αποδόσεων που φιλοτέχνησε η Μαριλένα Φωκά  για την παρούσα έκθεση μοιράζεται ισότιμα  ανάμεσα σε ζωγραφικές και αγιογραφικές ιχνηλασίες που εμβαθύνουν, εντείνουν  και ανυψώνουν  με λεπτομέρεια τα πεδία δράσης, τους προσανατολισμούς και τους ορίζοντες περιγραφής και διαπραγμάτευσης  που ακολουθεί.

Οι μορφικές ιδιότυπες τοποθετήσεις των έργων της τονίζουν με ευκρίνεια   αντίληψης την αλήθεια της αμεσότητας ,την παροχή της πρόσβασης , την αναγνώριση της απτότητας και τη σχετικότητα της πρόθεσης  καθώς  μεταβιβάζουν δυναμικά τις συλλήψεις της στο ξεχωριστό επίπεδο που διαθέτει η  ανέλιξη  στη σφαίρα της επικεντρωμένης ατομικότητας.

Η συνολική κατάθεση της κινείτε σε ένα περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι  γνήσιες εκρήξεις των θερμών χρωμάτων και των λιτών σχημάτων. Οι συλλήψεις αδιάσπαστα εκδηλώνουν την αφοσίωση  της  στην ιδεατή ισορροπία της αισθητικής περιήγησης. Το αυθεντικό στοιχείο των χαρακτηριστικών αποτυπώσεων της  με  συμβολική σύζευξη  εκφράζει  ευθύβολα την πηγαία παραστατική διαβάθμιση .

Η Μαριλένα Φωκά με μια ανεξάντλητη αρμονία ρυθμών σε συνδυασμό με τη ιδανική φορμαλιστική αναφορά  αναγάγει  τις σχηματικές οσμώσεις της με συνέπεια  στη σφαίρα  ολοκλήρωσης  της  αφομοιωτικής οντότητας .Η επικοινωνία της με το κοινό εξελίσσεται στη διάρκεια των χρόνων  σε μια οικεία συνομιλία που κοινωνεί μια διαδικασία με αυθόρμητες εντάσεις, κινήσεις και απεικονίσεις .’’

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 2 Αυγούστου 2017 Τοποθέτηση Εμμανουηλίδη για τα Μεταπτυχιακά Αναρτήθηκε 27 Ιουλίου 2017 Oλοκληρώθηκε το 38ο Ήλιος και Πέτρα στο θέατρο του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Ο κόμπος έχει φτάσει εδώ και καιρό στο χτένι Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Κινητικότητα στην Ένωση Αναρτήθηκε 25 Ιουλίου 2017 Ομόφωνη αποδοχή του έργου με τίτλο «MED4AL Αναρτήθηκε 19 Ιουλίου 2017 Σειρά έχει η Δικαιοσύνη… Αναρτήθηκε 6 Ιουλίου 2017 Στην Πόλη ο Μορφίδης Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Ν. Χουντής :«Καμία επιδημία δεν έχει σύνορα, κανένας φράχτηςδεν την εμποδίζει Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Λ.Φουντούλης: Ανάγκη δίκαιου φορολογικού συστήματος Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Η επιστροφή 8 συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Επενέβη στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΑΕΠ της χώρας έπεσε κατά εν τρίτον»