Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΘΑΣΟΥ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Αναρτήθηκε στις 18/06/2022

Μετά από μια ακόμη χρονιά με δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας, μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ζήσουμε ό,τι στερηθήκαμε.

Με κύριο μέλημα την πολιτιστική ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας προγραμματίσαμε δυο μήνες εκδηλώσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και διαφυλάττοντας την μοναδική αισθητική των μνημείων τέλεσης των εκδηλώσεων, που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά της Θάσου.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), με τη συνδρομή των υπηρεσιών  του Δήμου, ανακοινώνει το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών, παιδικά θέατρα και σύνολα οργάνων.

Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι το Ιστορικό κτίριο «Καλογερικό» στη Θάσο, (Λιμένας) Θάσου, οι Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια , ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου, ο χώρος του «Αρσανά» στην Ποταμιά, το Θεατράκι στο Μικρό Καζαβίτι, η πλατεία στην Παναγία και άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Θάσου, με στόχο την εξακτίνωση των πολιτιστικών δράσεων σε όλο το νησί.

Υπόσχεσή μας να προσπαθήσουμε μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι πιο αισιόδοξο και δημιουργικό από το προηγούμενο.

Συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ντόπιοι και μη, που θέλουν να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με το ευρύ κοινό. 

Συνεχίζουμε και φέτος την πρωτοβουλία ανάδειξης των καλλιτεχνών του νησιού οι οποίοι είναι πολλοί και αξιόλογοι, με έργο σημαντικό και άξιο προβολής .

Επίσης συνεχίζεται και μια σημαντική προσπάθεια υλοποίησης δράσεων για παιδιά και νέους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η λειτουργία Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας και  Παιδικής Θεατρικής Σκηνής Δήμου Θάσου, με τμήματα σε Λιμένα και Λιμενάρια.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΙΟΥΝΙΟΣ

 • 18 και 19  ꓽ Τελετή Βράβευσης Διεθνή Διαγωνισμού Ποίησης. Καλογερικό Λιμένα 
 • Κυριακή 19 Ιουνίου  Θεατρική Παράσταση από την Παιδική Θεατρική Σκηνή της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Λιμένα « Οι Διακοπές των Θεών» σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη.  

Καλογερικό Λιμένα ώρα 20:00.

 • 20ꓽ Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικής Σύμπραξης Ελλάδας – Κύπρου. Καλογερικό Λιμένα  ώρα 19.30 Διάρκεια Έκθεσης 20-29  
 • 25ꓽ Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας Άγγελου Ζαγοριανού και Γιάννη Ηλία με τίτλο «Απομεινάρια». Καλογερικό Λιμένα ώρα 19.00 Διάρκεια έκθεσης 25.6 – 2.7
 • 29 Θεατρική Παράσταση από την Παιδική Θεατρική Σκηνή της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Λιμεναρίων «Οι Διακοπές των Θεών» σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. 

Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια ώρα 20.00

 • 30ꓽ Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικής Σύμπραξης Ελλάδας – Κύπρου. 

Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων ώρα 19.30 Διάρκεια 30.6 – 6.7

ΙΟΥΛΙΟΣ 

 • 3ꓽ Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας Άγγελου Ζαγοριανού και Γιάννη Ηλία  με τίτλο «Απομεινάρια».  

Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων ώρα 19.00 Διάρκεια έκθεσης 3-10

 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, Κεντρική Εκδήλωση, Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου.

Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση με τίτλο «Μουσικός Πολιτισμός», από τη Χορωδία της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου με την συμμετοχή της Παιδικής, Νεανικής, Μικτής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής.

Το πρόγραμμα επιμελείται η καθηγήτρια των χορωδιών ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ που συνοδεύει στο πιάνο και  διευθύνει εθελοντικά η ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΠΑΛΑΣΚΑΡΗ. 

Τη Φιλαρμονική διευθύνει η ΕΥΗ ΣΧΟΙΝΑΚΗ.

Ώρα Έναρξης 20:30.

 • 18, 19, 20:  Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για Παιδιά και Ενήλικες. 

Λιμένας και  Αποθήκες Μεταλλείων Θάσου. 

 • 22 ꓽ Jazz workshop και συναυλία από τους “ Stilvi Jazz Quarter”. Παίζουν ꓽ Αλέξανδρος Κουτσογιάννης Σαξόφωνο, Τάσος Συμεωνίδης Κιθάρα, Βασίλης Γκαγκαβούζης κοντραμπάσο και Γιώργος Κλούντζος –Χρυσίδης τύμπανα. Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια ώρα 14.00 το Jazz workshop και η συναυλία ώρα 20:30. 
 • 22ꓽ Εγκαίνια Έκθεσης  Ζωγραφικής και Χειροποίητου Κοσμήματος Ντόπιων Δημιουργών. Εκθέτου Αγγελίδου Μαρία από Λιμενάρια, Καραμανλή Λία από Μαριές, Πατρούδη Αβέρσα από Ραχώνι και Στεργίου Ελένη από Σωτήρος. 

Καλογερικό Λιμένα ώρα 19.00. Διάρκεια  Έκθεσης 22-29

 • 23ꓽ «Η Ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση- Βιωματικές Δραστηριότητες  εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την  εκπαιδευτικό κ Ελένη Καζάρα. 

Αποθήκες Μεταλλείων Λιμεναρια ώρα 19.00

 • 23 Σεμινάριο Υποκριτικής Τέχνης με τον Ηθοποιό και Δάσκαλο του Εθνικού Θεάτρου Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη με τίτλο «…εκ μεν των εκ Σκαπτής Ύλης των χρυσέων μεταλλων..» Φράση του Ηρόδοτου για την Θάσο . Στο συγκεκριμένο σεμινάριο ύλη θα αποτελέσει η «Δέκατη Ελεγεία του Ντουινο» του ποιητή Ραινερ Μαρία Ριλκε.  

Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια.  Διάρκεια 23-27

 • 24ꓽ Η Ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση- Βιωματικές Δραστηριότητες  εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την  εκπαιδευτικό κ Ελένη Καζαρά. 

Πλατεία Ηρώων Κοινότητας Παναγίας ώρα 19.00

 • 24 Συναυλία Άγγελου Ζαγοαριανού με θέμα «Ζειμπέκικο». 

Καζαβίτι Πρίνου ώρα 20.00 

 • 29ꓽ Σεμινάριο Υποκριτικής Τέχνης με τον Ηθοποιό και Δάσκαλο του Εθνικού Θεάτρου Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη με τίτλο «…εκ μεν των εκ Σκαπτής Ύλης των χρυσέων  μετάλλων..»   

Φράση του Ηρόδοτου για την Θάσο. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο ύλη θα αποτελέσει η 

« Δέκατη Ελεγεία του Ντουινο » του ποιητή Ραινερ Μαρία Ριλκε. 

 Δημοτικό camping   Χρυσής Αμμουδιάς. Διάρκεια 29.7 -2.8

 • 30ꓽ  Εγκαίνια Έκθεσης  Ζωγραφικής και Χειροποίητου Κοσμήματος  Ντόπιων Δημιουργών. Εκθέτου Αγγελίδου Μαρία από Λιμενάρια, Καραμανλή Λία από Μαριές,  

Πατρούδη Αβέρσα από Ραχώνι και Στεργίου Ελένη από Σωτήρος. 

Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων ώρα 19.00. Διάρκεια 30.7 -5.8

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 • 1ꓽ  Η Ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση- Βιωματικές Δραστηριότητες  εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την  εκπαιδευτικό κ Ελένη Καζαρά. 

Αρσανάς Σκάλα Ποταμιάς ώρα 19.00

7ꓽ Βιωματικό Εργαστήρι Καλλιτεχνικής  Χειροποίητης Μεταξοτυπίας. Γίνε καλλιτέχνης σε 5’ και τύπωσε το δικό σου αναμνηστικό  μπλουζάκι ή   τσάντα που θα φέρεις μαζί σου με θέματα και εικαστικά  εμπνευσμένα από την Θάσο, με την πανάρχαια μέθοδο εκτύπωσης. 

Αρσανάς Σκάλα Ποταμιάς ώρα 19.00 

 • 4 ꓽ Έκθεση ζωγραφικής της ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

 Καλογερικό Λιμένα  ώρα 19.00. Διάρκεια Έκθεσης 4-10

 • 7 ꓽ Θεατρικό Εργαστήριο για Εφήβους από την Στέλλα Φουρναράκη. 

Οι νέοι έχουν πολλά πράγματα να πουν που Συνήθως δεν τα λένε…

Μέσα από το εργαστήριο αυτό οι έφηβοι θα βρεθούν στο κέντρο της θεατρικής διαδικασίας , θα κληθούν να γίνουν συνδημιουργοί σε όλα τα στάδια παραγωγής μίας παράστασης. Θα έρθουν αντιμέτωποι με την δική τους αλήθεια  που θα αναζητήσουν και θα βρουν μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές και στη συνέχεια  θα αναζητήσουν  την αλήθεια του θεάτρου ,της ηλικίας τους και της γενιάς τους. Δημοτικό camping Χρυσής Αμμουδιάς. Διάρκεια 7-14

 • 11 ꓽ Έκθεση ζωγραφικής του Ιωάννη Ζαχαρόπουλου. 

Καλογερικό Λιμένα ώρα 19.00 Διάρκεια  Έκθεσης 11-17

 • 11:  Η Ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση- Βιωματικές Δραστηριότητες  εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την  εκπαιδευτικό κ Ελένη Καζαρά. 

Σκάλα   Καλλιράχης ώρα 19.00

 • 12:  Έκθεση ζωγραφικής με την Μαρμαρά Μαρία. 

Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων ώρα 19.00 . Διάρκεια 12-19

 • 14ꓽ Βιωματικό Εργαστήρι Καλλιτεχνικής  Χειροποίητης Μεταξοτυπίας. Γίνε καλλιτέχνης σε 5’ και τύπωσε το δικό σου αναμνηστικό,  μπλουζάκι ή   τσάντα που θα φέρεις μαζί σου, με θέματα και εικαστικά  εμπνευσμένα από την Θάσο, με την πανάρχαια μέθοδο εκτύπωσης. Κεντρική Πλατεία Πρίνου ώρα 19.00
 • 16ꓽ Έκθεση –Εργαστήριο Παραδοσιακού Παιχνιδιού από το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.  Θεολόγος Θάσου. Λαογραφικό Μουσείο ώρα 19:00. 
 • 19:  εργαστήριο Αυτοπαρατήρησης (τηλεσκόπιο Σφαλίρας) από Παναγιώτη Παζούλη και Θωμά Μπίσμπα.  Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια ώρα 20.30 
 • 20ꓽ Ντοκιμαντέρ «Νοσταλγικό Ταξίδι στην Θάσο 1890-1900» από τον Θανάση Διαλεκτόπουλο. Θεατράκι Θεαγένη Λιμένας ώρα 20:30.
 • 28: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή  με τίτλο  « Ακριβή μου, Αλησμόνητή μου Πατρίδα» σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. Συμμετέχουν μέλη των Θεατρικών Σκηνών της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου Παιδιών και Ενηλίκων, Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού, μουσικοί και τραγουδιστές. Παλιό Λιμανάκι Λιμένα και Αρχαιολογικό Μουσείο Λιμένα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 • 3:  Διεξαγωγή Παιδικού τουρνουά Σκακιού Λιμένας Θάσου. Διάρκεια 3-4
 • 25-26 Διεξαγωγή Tουρνουά Σκάκι, Ποτός Θάσου. (Rapid Chess in Royal Paradise)
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 18 Ιουνίου 2022 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΘΑΣΟΥ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Αναρτήθηκε 13 Ιουνίου 2022 Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας – Πανηγύρι Πολύστυλου: «Σαν την παράδοση της Ελλάδας μας πουθενά» Αναρτήθηκε 9 Ιουνίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ – Διάνοιξη δρόμων και δικτύων κοινωνικής ωφέλειας Αναρτήθηκε 9 Ιουνίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Ένας ταξιτζής κάλεσε σε βοήθεια όταν η μοναχική ηλικιωμένη δεν άνοιγε την πόρτα Αναρτήθηκε 2 Ιουνίου 2022 Ο Δ.Παπουτσής π. βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ προβλέπει το λόγο των εκλογών! Αναρτήθηκε 1 Ιουνίου 2022 Ιωσηφίδου σε Σιμιτσή: «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2022 Πως θα βρεις το μαγιό που ταιριάζει στο σώμα σου!!! Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Ένα ακόμα έργο Μουριάδη, με αισθητική Αναρτήθηκε 22 Μαΐου 2022 ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ – «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ» Aνάρπαστος στα γυρίσματα ο κρασάτος κόκορας της Σοφίας (φωτογραφίες) Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2022 Επίσκεψη του Δημάρχου Καβάλας, Θ. Μουριάδη, στην Έκθεση του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας Αναρτήθηκε 9 Μαΐου 2022 Energean – Νέα ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίουμε την γεώτρηση «Αθηνά» στο Ισραήλ Αναρτήθηκε 9 Μαΐου 2022 Στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΝΔ, Σταυρίδου και Παπαντίδης Αναρτήθηκε 7 Μαΐου 2022 Eγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας και του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού «Παιδί και Οικογένεια» Αναρτήθηκε 2 Μαΐου 2022 Ο Βύρωνας, μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση, κέρδισε με 1-0 και αναδείχτηκε κυπελλούχος της ΕΠΣΚ Αναρτήθηκε 2 Μαΐου 2022 Εκοιμήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας Παύλος Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Μια καλή πράξη από τον Χρήστο Γάκη Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Η Energean στο πλευρό της ενορίας Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2022 Δήμαρχος Καβάλας – Αδοντες και Ψάλοντες: «Τούτη η Άνοιξη είναι διαφορετική θα τη ντύσουμε με μουσικές, μήπως και την κρατήσουμε περισσότερο…» Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2022 Πασχαλινές ευχές μέσα από τη «Ν» Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2022 Το Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας συμμετέχει στο Πρόγραμμα «ZOOM MEDIA» Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2022 Η ανακοίνωση της ENERGEAN για το περιστατικό της πυρκαγιάς Αναρτήθηκε 8 Απριλίου 2022 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΠΑΣ – Ο άνθρωπος του Προέδρου στην Καβάλα Αναρτήθηκε 7 Απριλίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Τηγανόλαδα και όχι μόνο για ανακύκλωση χύθηκαν στο δρόμο Αναρτήθηκε 6 Απριλίου 2022 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Διάλογος για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος κατά την εκτέλεση εργασιών Αναρτήθηκε 4 Απριλίου 2022 Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας: «Ανησυχώ για τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης γυναικών» Αναρτήθηκε 29 Μαρτίου 2022 Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 6,4 εκ. € χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ στο Σουφλί Αναρτήθηκε 21 Μαρτίου 2022 Μεγάλες διακρίσεις για τους αθλητές του ΟΚΑΚ στον Παπαχρηστίδειο Δρόμο Αναρτήθηκε 18 Μαρτίου 2022 Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας: «Κανονικά η παρέλαση την 25η Μαρτίου 2022» Αναρτήθηκε 18 Μαρτίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Ενημέρωση Πασχαλίδη για το αγροτικό πετρέλαιο Αναρτήθηκε 17 Μαρτίου 2022 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – «Εἰρήνην τῷ κόσμῳ σου δώρησαι» Αναρτήθηκε 14 Μαρτίου 2022 Το Γυμνάσιο Κεραμωτής στην πόλη Paredes της Πορτογαλίας Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2022 ΦΑΝΑΡΙ – Κυριακή της Ορθοδοξίας – Δίπλα στον Πρωθυπουργό ο Γιώργος Καλαντζής Αναρτήθηκε 9 Μαρτίου 2022 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ – Αυτές είναι οι 20 γυναίκες που ξεχώρισαν για τη δράση τους Αναρτήθηκε 28 Φεβρουαρίου 2022 ΔΡΑΜΑ – Τα βραβευμένα κρασιά της ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου