Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΘΑΣΟΥ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Αναρτήθηκε στις 18/06/2022

Μετά από μια ακόμη χρονιά με δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας, μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ζήσουμε ό,τι στερηθήκαμε.

Με κύριο μέλημα την πολιτιστική ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας προγραμματίσαμε δυο μήνες εκδηλώσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και διαφυλάττοντας την μοναδική αισθητική των μνημείων τέλεσης των εκδηλώσεων, που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά της Θάσου.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), με τη συνδρομή των υπηρεσιών  του Δήμου, ανακοινώνει το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών, παιδικά θέατρα και σύνολα οργάνων.

Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι το Ιστορικό κτίριο «Καλογερικό» στη Θάσο, (Λιμένας) Θάσου, οι Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια , ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου, ο χώρος του «Αρσανά» στην Ποταμιά, το Θεατράκι στο Μικρό Καζαβίτι, η πλατεία στην Παναγία και άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Θάσου, με στόχο την εξακτίνωση των πολιτιστικών δράσεων σε όλο το νησί.

Υπόσχεσή μας να προσπαθήσουμε μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι πιο αισιόδοξο και δημιουργικό από το προηγούμενο.

Συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ντόπιοι και μη, που θέλουν να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με το ευρύ κοινό. 

Συνεχίζουμε και φέτος την πρωτοβουλία ανάδειξης των καλλιτεχνών του νησιού οι οποίοι είναι πολλοί και αξιόλογοι, με έργο σημαντικό και άξιο προβολής .

Επίσης συνεχίζεται και μια σημαντική προσπάθεια υλοποίησης δράσεων για παιδιά και νέους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η λειτουργία Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας και  Παιδικής Θεατρικής Σκηνής Δήμου Θάσου, με τμήματα σε Λιμένα και Λιμενάρια.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΙΟΥΝΙΟΣ

 • 18 και 19  ꓽ Τελετή Βράβευσης Διεθνή Διαγωνισμού Ποίησης. Καλογερικό Λιμένα 
 • Κυριακή 19 Ιουνίου  Θεατρική Παράσταση από την Παιδική Θεατρική Σκηνή της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Λιμένα « Οι Διακοπές των Θεών» σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη.  

Καλογερικό Λιμένα ώρα 20:00.

 • 20ꓽ Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικής Σύμπραξης Ελλάδας – Κύπρου. Καλογερικό Λιμένα  ώρα 19.30 Διάρκεια Έκθεσης 20-29  
 • 25ꓽ Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας Άγγελου Ζαγοριανού και Γιάννη Ηλία με τίτλο «Απομεινάρια». Καλογερικό Λιμένα ώρα 19.00 Διάρκεια έκθεσης 25.6 – 2.7
 • 29 Θεατρική Παράσταση από την Παιδική Θεατρική Σκηνή της ΔΗ.ΚΕ.Θ. Λιμεναρίων «Οι Διακοπές των Θεών» σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. 

Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια ώρα 20.00

 • 30ꓽ Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικής Σύμπραξης Ελλάδας – Κύπρου. 

Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων ώρα 19.30 Διάρκεια 30.6 – 6.7

ΙΟΥΛΙΟΣ 

 • 3ꓽ Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας Άγγελου Ζαγοριανού και Γιάννη Ηλία  με τίτλο «Απομεινάρια».  

Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων ώρα 19.00 Διάρκεια έκθεσης 3-10

 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, Κεντρική Εκδήλωση, Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου.

Καλοκαιρινή Μουσική Εκδήλωση με τίτλο «Μουσικός Πολιτισμός», από τη Χορωδία της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου με την συμμετοχή της Παιδικής, Νεανικής, Μικτής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής.

Το πρόγραμμα επιμελείται η καθηγήτρια των χορωδιών ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ που συνοδεύει στο πιάνο και  διευθύνει εθελοντικά η ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΠΑΛΑΣΚΑΡΗ. 

Τη Φιλαρμονική διευθύνει η ΕΥΗ ΣΧΟΙΝΑΚΗ.

Ώρα Έναρξης 20:30.

 • 18, 19, 20:  Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για Παιδιά και Ενήλικες. 

Λιμένας και  Αποθήκες Μεταλλείων Θάσου. 

 • 22 ꓽ Jazz workshop και συναυλία από τους “ Stilvi Jazz Quarter”. Παίζουν ꓽ Αλέξανδρος Κουτσογιάννης Σαξόφωνο, Τάσος Συμεωνίδης Κιθάρα, Βασίλης Γκαγκαβούζης κοντραμπάσο και Γιώργος Κλούντζος –Χρυσίδης τύμπανα. Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια ώρα 14.00 το Jazz workshop και η συναυλία ώρα 20:30. 
 • 22ꓽ Εγκαίνια Έκθεσης  Ζωγραφικής και Χειροποίητου Κοσμήματος Ντόπιων Δημιουργών. Εκθέτου Αγγελίδου Μαρία από Λιμενάρια, Καραμανλή Λία από Μαριές, Πατρούδη Αβέρσα από Ραχώνι και Στεργίου Ελένη από Σωτήρος. 

Καλογερικό Λιμένα ώρα 19.00. Διάρκεια  Έκθεσης 22-29

 • 23ꓽ «Η Ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση- Βιωματικές Δραστηριότητες  εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την  εκπαιδευτικό κ Ελένη Καζάρα. 

Αποθήκες Μεταλλείων Λιμεναρια ώρα 19.00

 • 23 Σεμινάριο Υποκριτικής Τέχνης με τον Ηθοποιό και Δάσκαλο του Εθνικού Θεάτρου Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη με τίτλο «…εκ μεν των εκ Σκαπτής Ύλης των χρυσέων μεταλλων..» Φράση του Ηρόδοτου για την Θάσο . Στο συγκεκριμένο σεμινάριο ύλη θα αποτελέσει η «Δέκατη Ελεγεία του Ντουινο» του ποιητή Ραινερ Μαρία Ριλκε.  

Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια.  Διάρκεια 23-27

 • 24ꓽ Η Ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση- Βιωματικές Δραστηριότητες  εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την  εκπαιδευτικό κ Ελένη Καζαρά. 

Πλατεία Ηρώων Κοινότητας Παναγίας ώρα 19.00

 • 24 Συναυλία Άγγελου Ζαγοαριανού με θέμα «Ζειμπέκικο». 

Καζαβίτι Πρίνου ώρα 20.00 

 • 29ꓽ Σεμινάριο Υποκριτικής Τέχνης με τον Ηθοποιό και Δάσκαλο του Εθνικού Θεάτρου Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη με τίτλο «…εκ μεν των εκ Σκαπτής Ύλης των χρυσέων  μετάλλων..»   

Φράση του Ηρόδοτου για την Θάσο. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο ύλη θα αποτελέσει η 

« Δέκατη Ελεγεία του Ντουινο » του ποιητή Ραινερ Μαρία Ριλκε. 

 Δημοτικό camping   Χρυσής Αμμουδιάς. Διάρκεια 29.7 -2.8

 • 30ꓽ  Εγκαίνια Έκθεσης  Ζωγραφικής και Χειροποίητου Κοσμήματος  Ντόπιων Δημιουργών. Εκθέτου Αγγελίδου Μαρία από Λιμενάρια, Καραμανλή Λία από Μαριές,  

Πατρούδη Αβέρσα από Ραχώνι και Στεργίου Ελένη από Σωτήρος. 

Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων ώρα 19.00. Διάρκεια 30.7 -5.8

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 • 1ꓽ  Η Ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση- Βιωματικές Δραστηριότητες  εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την  εκπαιδευτικό κ Ελένη Καζαρά. 

Αρσανάς Σκάλα Ποταμιάς ώρα 19.00

7ꓽ Βιωματικό Εργαστήρι Καλλιτεχνικής  Χειροποίητης Μεταξοτυπίας. Γίνε καλλιτέχνης σε 5’ και τύπωσε το δικό σου αναμνηστικό  μπλουζάκι ή   τσάντα που θα φέρεις μαζί σου με θέματα και εικαστικά  εμπνευσμένα από την Θάσο, με την πανάρχαια μέθοδο εκτύπωσης. 

Αρσανάς Σκάλα Ποταμιάς ώρα 19.00 

 • 4 ꓽ Έκθεση ζωγραφικής της ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

 Καλογερικό Λιμένα  ώρα 19.00. Διάρκεια Έκθεσης 4-10

 • 7 ꓽ Θεατρικό Εργαστήριο για Εφήβους από την Στέλλα Φουρναράκη. 

Οι νέοι έχουν πολλά πράγματα να πουν που Συνήθως δεν τα λένε…

Μέσα από το εργαστήριο αυτό οι έφηβοι θα βρεθούν στο κέντρο της θεατρικής διαδικασίας , θα κληθούν να γίνουν συνδημιουργοί σε όλα τα στάδια παραγωγής μίας παράστασης. Θα έρθουν αντιμέτωποι με την δική τους αλήθεια  που θα αναζητήσουν και θα βρουν μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές και στη συνέχεια  θα αναζητήσουν  την αλήθεια του θεάτρου ,της ηλικίας τους και της γενιάς τους. Δημοτικό camping Χρυσής Αμμουδιάς. Διάρκεια 7-14

 • 11 ꓽ Έκθεση ζωγραφικής του Ιωάννη Ζαχαρόπουλου. 

Καλογερικό Λιμένα ώρα 19.00 Διάρκεια  Έκθεσης 11-17

 • 11:  Η Ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση- Βιωματικές Δραστηριότητες  εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την  εκπαιδευτικό κ Ελένη Καζαρά. 

Σκάλα   Καλλιράχης ώρα 19.00

 • 12:  Έκθεση ζωγραφικής με την Μαρμαρά Μαρία. 

Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων ώρα 19.00 . Διάρκεια 12-19

 • 14ꓽ Βιωματικό Εργαστήρι Καλλιτεχνικής  Χειροποίητης Μεταξοτυπίας. Γίνε καλλιτέχνης σε 5’ και τύπωσε το δικό σου αναμνηστικό,  μπλουζάκι ή   τσάντα που θα φέρεις μαζί σου, με θέματα και εικαστικά  εμπνευσμένα από την Θάσο, με την πανάρχαια μέθοδο εκτύπωσης. Κεντρική Πλατεία Πρίνου ώρα 19.00
 • 16ꓽ Έκθεση –Εργαστήριο Παραδοσιακού Παιχνιδιού από το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.  Θεολόγος Θάσου. Λαογραφικό Μουσείο ώρα 19:00. 
 • 19:  εργαστήριο Αυτοπαρατήρησης (τηλεσκόπιο Σφαλίρας) από Παναγιώτη Παζούλη και Θωμά Μπίσμπα.  Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια ώρα 20.30 
 • 20ꓽ Ντοκιμαντέρ «Νοσταλγικό Ταξίδι στην Θάσο 1890-1900» από τον Θανάση Διαλεκτόπουλο. Θεατράκι Θεαγένη Λιμένας ώρα 20:30.
 • 28: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή  με τίτλο  « Ακριβή μου, Αλησμόνητή μου Πατρίδα» σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. Συμμετέχουν μέλη των Θεατρικών Σκηνών της ΔΗ.ΚΕ.Θ. του Δήμου Θάσου Παιδιών και Ενηλίκων, Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού, μουσικοί και τραγουδιστές. Παλιό Λιμανάκι Λιμένα και Αρχαιολογικό Μουσείο Λιμένα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 • 3:  Διεξαγωγή Παιδικού τουρνουά Σκακιού Λιμένας Θάσου. Διάρκεια 3-4
 • 25-26 Διεξαγωγή Tουρνουά Σκάκι, Ποτός Θάσου. (Rapid Chess in Royal Paradise)
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2022 ΘΑΣΟΣ – Συνελήφθη παπάς που τελούσε θρησκευτικό γάμο δίπλα στο κύμα χωρίς άδεια Αναρτήθηκε 26 Σεπτεμβρίου 2022 Πανηγυρικός Εσπερινός και Περιφορά της εικόνας στον Ι.Ν του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον ΓΈΡΟΝΤΑ Αναρτήθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2022 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ – Διατηρείται το Αεροπορικό απόσπασμα – Η ΕΣΠΕΑΜΘ ευχαριστεί τον ΥΕΘΑ Αναρτήθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2022 Κυρία, κυρία…μου κάνουν bullying! – Γράφει η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Γκουλιάμα Αναρτήθηκε 13 Σεπτεμβρίου 2022 COSMOTE – ΚΑΒΑΛΑ – Με υψηλές ταχύτητες …προκαλεί βλάβες (ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ) Αναρτήθηκε 5 Σεπτεμβρίου 2022 KΑΒΑΛΑ – ΑΜΙΣΙΑΝΑ – Αντικείμενο λατρείας ο Φαλάκρας Αναρτήθηκε 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μακάριος – Χρυσαφούδη χαμογελούν στην παραλία Οφρυνίου! Αναρτήθηκε 24 Αυγούστου 2022 Αλέξης Κούγιας: «Προσωπικά δεν θα εμφανιστώ, όσον αφορά την υπόθεση Πισπιρίγκου, σε καμία τηλεοπτική εκπομπή» Αναρτήθηκε 19 Αυγούστου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Η selfie της Πατουλίδου στους Αμμολόφους που έγινε VIRAL Αναρτήθηκε 19 Αυγούστου 2022 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ πλέον το υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ Αναρτήθηκε 16 Αυγούστου 2022 Ενας Καβαλιώτης διένυσε 705,596 χιλιομέτρα, σε 141 ώρες, 34 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου Αναρτήθηκε 11 Αυγούστου 2022 ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΘΕΣΜΟΣ στην Καπνούπολη Καβάλα – Γ. Βύζικας: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που κράτησε το λόγο του» Αναρτήθηκε 4 Αυγούστου 2022 Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Κιέβου – Ουκρανίας Επιφάνιου σε Καβάλα και Θάσο Αναρτήθηκε 3 Αυγούστου 2022 Μακάριος: Καλά νέα για το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» Αναρτήθηκε 3 Αυγούστου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Δες τη μεταμόρφωση του γηπέδου στο πάρκο Φαλήρου Αναρτήθηκε 3 Αυγούστου 2022 Το 10αρι της Ελίνας και… οι αρνητές της Αριστείας (Άρθρο της Αλεξάνδρας Γκουλιάμα) Αναρτήθηκε 1 Αυγούστου 2022 KABAΛΑ – H Τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου εκ Δαρδανελίων στον Ναό Οσίας Ξένης Νικαίας στο Οφρύνιο Αναρτήθηκε 29 Ιουλίου 2022 NTΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ – Ζήτησαν διόδια από υδροφόρα που πήγαινε σε πυρκαγιά (ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ) Αναρτήθηκε 27 Ιουλίου 2022 Σε απόλυτη ένδεια ο ΟΕΒΕ Ν.Καβάλας – Ο Χατζηχρήστος παρακαλά τον Δέμπα να του δώσει 15χιλ ευρώ Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2022 Oι ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΔΕΤΥΔ στο Erasmus plus Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2022 ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ – Ιατρικός εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και απινιδωτής στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αναρτήθηκε 18 Ιουλίου 2022 Ο Δήμος Παγγαίου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια… Αναρτήθηκε 16 Ιουλίου 2022 Εργα και παρεμβάσεις Πολίτη στην Π.Ε. Καβάλας Αναρτήθηκε 14 Ιουλίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Επιχείρηση «Γαλάζια Κολυμπήθρα» για τον ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Αναρτήθηκε 14 Ιουλίου 2022 Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Εκσυγχρονίζει το Δήμο και την ίδια ώρα τον «τρέχουν» στα δικαστήρια Μάκης και Αναστασία Αναρτήθηκε 7 Ιουλίου 2022 Και νέα ανάρτηση Χαντιτάγκι – Ο ΑΟΚ και το εστιατόριο!!! Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2022 BLUE Cosmopolis Κavala city 22-31 July 2022 Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2022 Διενέργεια ψεκασμού από αέρος κουνουπιών στο Δήμο Νέστου Αναρτήθηκε 27 Ιουνίου 2022 109η Επέτειος Απελευθέρωσης της Καβάλας – Επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο πεσόντων από τον Δήμαρχο Αναρτήθηκε 18 Ιουνίου 2022 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΘΑΣΟΥ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Αναρτήθηκε 13 Ιουνίου 2022 Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας – Πανηγύρι Πολύστυλου: «Σαν την παράδοση της Ελλάδας μας πουθενά» Αναρτήθηκε 9 Ιουνίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ – Διάνοιξη δρόμων και δικτύων κοινωνικής ωφέλειας Αναρτήθηκε 9 Ιουνίου 2022 ΚΑΒΑΛΑ – Ένας ταξιτζής κάλεσε σε βοήθεια όταν η μοναχική ηλικιωμένη δεν άνοιγε την πόρτα Αναρτήθηκε 2 Ιουνίου 2022 Ο Δ.Παπουτσής π. βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ προβλέπει το λόγο των εκλογών!