Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Πρωταθλητές στο να «λέμε και να ξε-λέμε»

Αναρτήθηκε στις 18/05/2017

Αν προσπαθήσουμε να θυμηθούμε δηλώσεις πλείστων εκπροσώπων της τωρινής κυβέρνησης, καταλήγουμε πως τουλάχιστον συμφωνούσαν σε ένα πράγμα, γιατί κατά άλλα είναι γνωστή η τακτική τους να «φάσκουν και αντιφάσκουν» με αφορμή ότι προέρχονται από διαφορετικές συνιστώσες. Συμφωνούσαν, λοιπόν, πως πέραν του τρίτου Μνημονίου «ο τόπος δεν αντέχει νέα μέτρα». Ερωτώμενοι, δε, αν θα ψηφίσουν «νέα» μέτρα και τέταρτο Μνημόνιο απαντούσαν κατηγορηματικά και αρνητικά. Επιπλέον, όταν γινόταν λόγος για υιοθέτηση μέτρων για τη περίοδο 2019-2021, εν μέσω οργής κάποιοι απαντούσαν πως δεν έχουν νομιμοποίηση για νομοθέτηση πέραν της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Για άλλη, όμως, μια φορά η πραγματικότητα έρχεται να τους διαψεύσει…

Το τέταρτο Μνημόνιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τη διετία 2019-2021, πέραν και έξω δηλαδή από τη κοινοβουλευτική περίοδο που σήμερα διανύουμε. Εν έτει 2017, έχουνε φτάσει στο σημείο να παίρνουν μέτρα για μετά από δύο χρόνια, «χρεώνοντας» έτσι τον οποιοδήποτε θα κυβερνήσει τότε με επιπρόσθετα βάρη και την ευθύνη να «βγάλει το φίδι από την τρύπα». Όλα αυτά ανενδοίαστα για τους πολλούς, εν μέσω πανηγυρισμών για τους λίγους, της κυβερνώσας παράταξης.

Εν συντομία, πέραν των όσων ισχύουν και πρόκειται να ισχύουν έως το 2019, για τη διετία 2019-2021  θα δούμε: α)να περικόπτονται από 1-3 συντάξεις για τους συνταξιούχους, β)να περικόπτεται 1 μισθός σε ετήσια βάση για τους εργαζομένους λόγω μείωσης του αφορολογήτου, γ) να αυξάνονται μέχρι και 61% οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, δ) να απελευθερώνεται τελείως η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων (διαδικασία απλής γνωστοποίησης) κ.α.

Επιπροσθέτως, οποιαδήποτε αναφορά σε «αντίμετρα» δεν θα συνέφερε αυτόν που τα επικαλείται…

Συνηθισμένοι στο να τρέφουν «αυταπάτες», οι κυβερνώντες πιστεύουν και τώρα πως στο τέλος του 2019 θα ισχύσουν τα περιβόητα «αντίμετρα».  Κάτι, όμως, που όπως όλα δείχνουν δεν προβλέπεται να επιβεβαιωθεί. Αυτό που αποκρύπτουν, εκούσια ή και ακούσια, από τον ελληνικό λαό είναι πως για να παρθούν τέτοια μέτρα θα πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2018 και να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα για το 2019. Τότε μόνο, και εφόσον το εγκρίνουν οι εταίροι, θα μπορούν να εφαρμοστούν τέτοια μέτρα. Ο καθένας, νομίζω, καταλαβαίνει πως ο συγκεκριμένος στόχος του 5,5% του Α.Ε.Π. είναι αδύνατον να επιτευχθεί, αν δεν «αποστραγγιστεί» η ελληνική οικονομία, όπως δήλωσε παλαιότερα ο κ. Πρωθυπουργός. Πρέπει, επίσης, να θυμόμαστε πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί το ανωτέρω πλεόνασμα το 2018 θα εφαρμοστεί ο μη εξαιρετέος «κόφτης» με περαιτέρω μειώσεις συντάξεως και μισθών, οι οποίες δεν έχουν νομοθετηθεί ακόμα. Οι κύριοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε κυριολεκτικά «δέσει» την ελληνική οικονομία, και κατ’ επέκταση κοινωνία, με μέτρα που θα την αφήσουν χωρίς ρευστότητα για τα επόμενα χρόνια και θα ταλανίζουν τους επόμενους στο «τιμόνι» της χώρας.

Συν τοις άλλοις, μια προσεκτική ματιά στη ποιότητα και στις προβλέψεις των αντιμέτρων επιβεβαιώνει την αναντιστοιχία της φράσης «για κάθε ευρώ και αντίμετρο», που συνεχώς διατρανώνουν στελέχη της κυβέρνησης. Οι πολίτες θα χρειάζεται να ανταποκριθούν σε πληρωμές μέτρων επί μέτρων με χρήματα που δεν έχουν και θα λαμβάνουν σαν υπόσχεση ότι ενδέχεται να υπάρξει κάποια ανταπόδοση μετά από… 2 χρόνια, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του… 5,5% του Α.Ε.Π. και μετά από… έγκριση των δανειστών!

Είναι οφθαλμοφανές δυστυχώς πως οι συγκεκριμένοι παίζουν κυριολεκτικά με τις τύχες ενός λαού, τον φορτώνουν όλο και με περισσότερα, ακόμη και για το μέλλον, δεν αισθάνονται ντροπή για τα όσα λένε και «αναιρούν» σε διάστημα ημερών (πλέον), ενώ κάποιοι μεταξύ αυτών καμώνονται επιτυχία το να φτάσουν στα επίπεδα του 2014. Χαίρονται που θα φτάσουν στα επίπεδα μιας κυβέρνησης την οποία λοιδόρησαν, έψεξαν και στο τέλος «έριξαν» καλλιεργώντας συναισθήματα απέχθειας στον ελληνικό λαό.

Επιδιώκουν να φτάσουν το έργο της τότεκυβέρνησης…

Αλλά είναι πολύ λίγοι, για να το πράξουν!

Γιάννης Πασχαλίδης

π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 18 Μαΐου 2017 Πρωταθλητές στο να «λέμε και να ξε-λέμε» Αναρτήθηκε 18 Μαΐου 2017 Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων στον Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 17 Μαΐου 2017 ALL STAR GAME 2017 Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2017 Νέος κύκλος δωρεάν προληπτικών καρδιαγγειακών ελέγχων στον Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2017 Συνάντηση Αναστασιάδη με Δαδάκη Αναρτήθηκε 27 Απριλίου 2017 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 Αναρτήθηκε 27 Απριλίου 2017 1ο βραβείο στην κατηγορία Συνόλων Κιθάρας στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας Αναρτήθηκε 26 Απριλίου 2017 Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Φίλιπποι – Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ψήφισμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Κ. Εξακουστός στο δημαρχείο Παγγαίου Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Συγχαρητήρια Αναστασιάδη για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ Αναρτήθηκε 4 Απριλίου 2017 Στρατηγός Επιτήδειος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων» Αναρτήθηκε 20 Μαρτίου 2017 Στρατόπεδα Ασημακόπουλου και Κοτσάλου, και πάλι στο σημείο μηδέν…