Τώρα

  • Παλιά Λαϊκά
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Σειρά έχει η Δικαιοσύνη…

Αναρτήθηκε στις 19/07/2017

Πέρα από τη λαϊκίστικη έκφραση, κάτι το οποίο με ευχαρίστηση πραγματοποιούν οι «άρχοντες» του κυβερνώντος συνασπισμού είναι το να κρεμάνε «ταμπέλες» χωρίς ενδοιασμό, ψάχνοντας ανελλιπώς για αποδιοπομπαίους τράγους. «Εθνοπροδότες» οι βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης, «διεφθαρμένοι» οι εκπρόσωποι της δικαστικής εξουσίας, «δειλοί» οι νέοι που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό.

Κάπως έτσι, λοιπόν, «φυλάν τα έρμα» οι δεξιοτέχνες ποιμένες…

Είναι αξιομνημόνευτο πως το σήριαλ περί διαπλεκομένων στο δικαστικό σύστημα της Χώρας «παίζει» κάθε φορά που σιγούν τα τύμπανα και οι ζουρνάδες της διαπραγμάτευσης και περιμένουμε να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα αυτής. Φαντάζει ιδανική η λάσπη στον ανεμιστήρα αυτή τη περίοδο, καθώς κάπως έτσι θα οργωθεί το έδαφος για μια ιδανική «κωλοτούμπα»…

Αυτό, όμως, που αγνοούν, αν δεν προκαλούν ηθελημένα, είναι πως με την συνεχή απόδοση ευθυνών και μομφών σε άλλους, και δη στον θεσμό της Δικαιοσύνης, δεν θα αργήσει η ώρα να τα βρουν όλα μπροστά τους.

Διασπείρουν κατηγορίες και προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης (έμμεσα ή και άμεσα), με σκοπό ο λαός να χάσει την εμπιστοσύνη στον μοναδικό, πλέον, αδέσμευτο και ανεξάρτητο θεσμό του ελληνικού κράτους. Σίγουρα κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει πρόσκαιρα, μικροπολιτικά οφέλη, καθώς έτσι ο λαός θα φαντάζει πιο εύκολα χειραγωγήσιμος. Η εμπιστοσύνη όμως που αδιαμφισβήτητα θα χαθεί θα αφήσει ένα τεράστιο κενό και κανένας πολιτικός δεν θα μπορεί να το επανορθώσει. Δεν θα επιθυμούσα να εισέλθω σε ανάλυση των κινήτρων τους, καθώς πιστεύω πως υπάρχουν και αξιόλογοι ανάμεσα τους, αν και λίγοι.

Πιστεύω πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να εγκαταλείψουν όσο γρηγορότερα γίνεται τις θέσεις τους, έτσι ώστε να μη προκληθεί περισσότερο κακό στις δομές της ελληνικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση,

π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Γιάννης Πάσχαλίδης

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 16 Οκτωβρίου 2017 Εμείς «εκλογές για λίγους» δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθούν Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Διδασκόμαστε. Εμπνεόμαστε Συνεχίζουμε Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Σφετερίζεστε την Ελληνική ιστορία και πολιτισμό» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ Αναρτήθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ Αναρτήθηκε 22 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ Αναρτήθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2017 ΑΙΘΡΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ Αναρτήθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017 ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ: Τελετή Έναρξη Αναρτήθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2017 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Η Ε.Ε. υιοθετεί την αμερικανική επιθετικότητα εναντίον της Ρωσσίας Αναρτήθηκε 7 Σεπτεμβρίου 2017 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ: Πρόγραμμα προφεστιβαλικών εκδηλώσεων 2017 Αναρτήθηκε 2 Αυγούστου 2017 Τοποθέτηση Εμμανουηλίδη για τα Μεταπτυχιακά Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Ο κόμπος έχει φτάσει εδώ και καιρό στο χτένι Αναρτήθηκε 25 Ιουλίου 2017 Ομόφωνη αποδοχή του έργου με τίτλο «MED4AL Αναρτήθηκε 19 Ιουλίου 2017 Σειρά έχει η Δικαιοσύνη… Αναρτήθηκε 6 Ιουλίου 2017 Στην Πόλη ο Μορφίδης