Τώρα

  • Επιλεγμένη Μουσκή
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Στρατηγός Επιτήδειος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων»

Αναρτήθηκε στις 04/04/2017

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την εμπορία ανθρώπων.

Ακολουθεί η παρέμβαση:

Κυρία Πρόεδρε, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων αποτελεί τη σύγχρονη μορφή δουλείας. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο εξευτελίζει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, διότι τον αντιμετωπίζει ως αντικείμενο με σκοπό το κέρδος. Θύματά του είναι νέες γυναίκες οι οποίες ωθούνται στην πορνεία και παιδιά τα οποία είτε χρησιμοποιούνται σε καταναγκαστική εργασία κάτω από άθλιες συνθήκες είτε τους αφαιρούνται όργανα και διατίθενται στο παράνομο εμπόριο. Ιδιαίτερα εύκολα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά τα οποία εισέρχονται παράνομα και ανεξέλεγκτα ως λαθρομετανάστες στις χώρες εισόδου, την Ελλάδα και την Ιταλία. Δυστυχώς, επειδή τα κέρδη από την παράνομη αυτή δραστηριότητα μπορούν εύκολα να διοχετευθούν σε φαινομενικά νόμιμες δραστηριότητες, τα κράτη δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουν αυτό το έγκλημα.

Παρ’ όλα αυτά, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να συνεργαστούν και να θεσπίσουν αυστηρούς νόμους, ούτως ώστε να πατάξουν αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Βασική προϋπόθεση για να έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια είναι ο αυστηρός έλεγχος των συνόρων. Σας πληροφορώ ότι, όταν τα σύνορα της Ελλάδος τα φρουρούσαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία και Ελληνική Ακτοφυλακή, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων ήταν σχεδόν μηδενική. Από τη στιγμή κατά την οποία αυτό το σοβαρό έργο ανέλαβαν να το φέρουν εις πέρας αποτυχημένοι γραφειοκρατικοί οργανισμοί, όπως ο Frontex και η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή, έχουμε αυτό το χάος, το οποίο όλοι γνωρίζετε ότι υπάρχει, δυστυχώς.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Φίλιπποι – Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ψήφισμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Κ. Εξακουστός στο δημαρχείο Παγγαίου Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2017 Συγχαρητήρια Αναστασιάδη για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ Αναρτήθηκε 4 Απριλίου 2017 Στρατηγός Επιτήδειος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων» Αναρτήθηκε 28 Μαρτίου 2017 Συγκέντρωση αγαθών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας Αναρτήθηκε 28 Μαρτίου 2017 Εγκρίθηκε για χρηματοδότηση το διακρατικό έργο DIONYSOS Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Ολέθριο Τρίγωνο Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Ευχαριστούμε Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Η Ομοσπονδία και οι Έμποροι δίπλα στους πράκτορες του ΟΠΑΠ Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Είναι άραγε σημάδι εκνευρισμού; Ή θέμα χαρακτήρα; Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2017 Η δικαιοσύνη πρέπει να σταθεί στο ύψος της Αναρτήθηκε 20 Μαρτίου 2017 Στρατόπεδα Ασημακόπουλου και Κοτσάλου, και πάλι στο σημείο μηδέν… Αναρτήθηκε 16 Μαρτίου 2017 Τα νέα του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας Αναρτήθηκε 16 Μαρτίου 2017 20 Μαρτίου 2017: Παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας Αναρτήθηκε 16 Μαρτίου 2017 Ο Δήμος Παγγαίου επικεφαλής του διακρατικού έργου «ΗERMES» Αναρτήθηκε 5 Μαρτίου 2017 Απάντηση Τσανάκα σε Σιμιτσή: ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ Αναρτήθηκε 1 Μαρτίου 2017 Στήριξη στην απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Αναρτήθηκε 20 Φεβρουαρίου 2017 ΕΦΚΑ: Ανακούφιση στην αγορά της Καβάλας-Τέλος στη γαλάζια προπαγάνδα