Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Συνάντησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ.κ. Στέφανο

Αναρτήθηκε στις 02/04/2018

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, στο Επιμελητήριο Καβάλας μεταξύ της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. κ. Στέφανο. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα βήματα συνεργασίας που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να προωθηθεί ο θρησκευτικός τουρισμός και η επιχειρηματικότητα στη πόλη της Καβάλας.

Στα πλαίσια αυτά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας, ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για το σχέδιο υλοποίησης «Κέντρου Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας» μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας.  Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Μητρόπολης για την αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Ιωάννη με την δημιουργία συνεδριακών εγκαταστάσεων, βιβλιοθηκών και την αξιοποίηση του υφιστάμενου Αγιάσματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στις ενέργειες προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού αξιοποιώντας κατάλληλα τα  «Βήματα του Αποστόλου Παύλου», που αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά και αξιοποιώντας την ύπαρξης του σκηνώματος του Αγίου Γρηγορίου στην Ν. Καρβάλη. Επιπλέον προτάθηκε από τον Σεβασμιότατο η δημιουργία ενός κέντρου συναντήσεων όλων των θεολόγων στο Βαπτιστήριο της Λυδίας καθώς και η αξιοποίηση των παραδοσιακών κτιρίων στα πλαίσια ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τη μουσική και την τέχνη ενώ θα δημιουργηθεί μια μονάδα ψηφιακής μορφοποίησης για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 23 Απριλίου 2018 Προς ενημέρωση… Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2018 Δήμαρχος Καβάλας: Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αναρτήθηκε 18 Απριλίου 2018 Eκδήλωση από την ΛΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 16 Απριλίου 2018 Ατμοσφαιρική ρύπανση: αδιάφορη η Δημοτική Αρχή Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2018 Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες» Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2018 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων Αναρτήθηκε 12 Μαρτίου 2018 Εκδήλωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο