Τώρα

  • Ενημέρωση με Αλήθειες
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Αναρτήθηκε στις 08/05/2018

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ»

Ο «Διάλογος» αποτελεί ένα συνέδριο που «γεννήθηκε» από μία ιδέα φοιτητών, που έτρεφαν ανησυχίες για τα κοινά της πόλης τους και είχαν την επιθυμία να μπορέσουν να εκφράσουν ενεργά τις απόψεις τους και τις ιδέες τους σε θέματα που αφορούν άμεσα αλλά και έμμεσα την πόλη της Καβάλας. Ο «Διάλογος», πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και διεκπεραιώνεται με την αρωγή του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται για ένα τετραήμερο συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί από τη 12η έως και τη 15η Ιουλίου.  Σε αυτό, προσομοιώνονται οι διαδικασίες ενός Δημοτικού Συμβουλίου, με σεβασμό και τήρηση των τυπικών, γραπτών κανόνων. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέοι και φοιτητές από την Καβάλα και όλη την Ελλάδα.

Ο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΤΩΝΝΕΩΝ

Στο Συνέδριο, θα προσομοιωθούν δύο Επιτροπές: Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και η Οικονομική Επιτροπή. Οι συμμετέχοντες, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα συζητήσουν και τα δύο θέματα της κάθε Επιτροπής και θα καταγράψουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους, οι οποίες θα αναγνωστούν και θα εγκριθούν από την Ολομέλεια την τελευταία μέρα του Συνεδρίου. Σε όλη τη διαδικασία τηρούνται οι τυπικοί κανόνες ενός Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Παράλληλα, στον «Διάλογο» θα συσταθεί Μαθητική Επιτροπή, που θα αφορά αποκλειστικά μαθητές Λυκείου του Δήμου Καβάλας. Στην επιτροπή αυτή θα εφαρμόζονται απλοποιημένες οι τυπικές διαδικασίες ενός δημοτικού συμβουλίου και οι μαθητές θα εντάσσονται σε ένα πλαίσιο πολιτικού πλουραλισμού, χωρίς κομματικές παρατάξεις, εκφράζοντας ο καθένας την προσωπική του οπτική πάνω στα θέματα που θα συζητηθούν.

Ο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αυτή τη χρονιά, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, να ξεναγηθούν και να περιηγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο τον Φιλίππων. Στη συνέχεια, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά ομιλιών που θα εκφωνηθούν από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και να συμμετέχουν σε μία συζήτηση μαζί τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις όχθες του Ζυγάκτη, στο Συνεδριακό Κέντρο της Λυδίας «Απόστολος Παύλος».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΑΛΟΓΟ»

Η Προσομοίωση αποτελεί την αφορμή, ο «Διάλογος» το μέσο και η πολιτική δραστηριοποίηση και ενεργοποίηση της νεολαίας το στόχο. Προσκαλούμε, λοιπόν, νέους και μαθητές, να αποτελέσουν μέρος αυτής της δράσης, μέσω της οποίας δίνονται μόνο ευκαιρίες και δυναμικές.

Οι αιτήσεις για τον «Διάλογο» έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι την 31ηΜαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:  dialogoskavala.comκαθώς και την σελίδα μας στο facebook.

Σας περιμένουμε στον πιο εποικοδομητικό «Διάλογο» της πόλης!
Toβήμα στους νέους!

ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 16 Μάϊου 2018 ΨΗΦΙΣΜΑ για τα διόδια Αναρτήθηκε 8 Μάϊου 2018 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ Αναρτήθηκε 3 Μάϊου 2018 Επίσκεψη 1ου Δημοτικού σχολείου στα γραφεία της ΔΕΥΑΔ Αναρτήθηκε 23 Απριλίου 2018 Προς ενημέρωση… Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2018 Δήμαρχος Καβάλας: Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αναρτήθηκε 18 Απριλίου 2018 Eκδήλωση από την ΛΑΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ Αναρτήθηκε 16 Απριλίου 2018 Ατμοσφαιρική ρύπανση: αδιάφορη η Δημοτική Αρχή Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2018 Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες» Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2018 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ταχυδρομείων Αναρτήθηκε 12 Μαρτίου 2018 Εκδήλωση από το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας Αναρτήθηκε 8 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο