Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – Μέρα 15η, Κορωνοιός, Καβάλα, Κρούσματα:3, Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Αναρτήθηκε στις 28/03/2020

Έσπασε το φράγμα των 1000 κρουσμάτων και στη χώρα μας σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Στα 1061 αυξήθηκαν τα συνολικά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μετά την επιβεβαίωση 95 νέων κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 32, εκ των οποίων 25 ήταν άνδρες, και 7 γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας ανέρχεται στα 73 έτη.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται 69 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Οι 12 είναι γυναίκες, και οι υπόλοιποι άντρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του είναι τα 66 έτη.

Παράλληλα, πέντε άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 14.363 διαγνωστικά τέστ.

Με χαμηλή κίνηση πολιτών χωρίς τους εμπόρους ειδών ρουχισμού και υπόδησης αλλά μόνο με τους μισούς εμπόρους ειδών τροφίμων,μαναβικής αλλά και χαρτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο ένα από τα εναπομείναντα παζάρια στο Ν.Καβάλας που "γλύτωσε" του κορωνοιού και της ακύρωσης όπως αντίστοιχα έχει συμβεί με τις λαικές αγορές σε άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας αυτό της Καβάλας.

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου συστήθηκε συντονιστικό όργανο που συνεδριάζει κάθε πρωί στις 09 :00 π.μ. με την παρουσία των τεσσάρων Δημάρχων, του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, της πολιτικής προστασίας προστασία και της Διεύθυνσης υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Πάνω από 100χιλ τα κρούσματα στις ΗΠΑ, 2 τρις δολάρια ρίχνει στην αγορά ο Τραμπ κινητοποιώντας το στρατό για ιατρική βοήθεια ενώ επίκειται γενικό lock down σε όλη την Αμερική

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ: ΥΔΡΟΧΛΩΡΟΚΙΝΗ

Του Παθολόγου γιατρού Μιχάλη Σωτηρόπουλου
Από το 17ο αιώνα που με το εκχύλισμα από φλοιό της κιγχόνης καταπολεμούσαν ελονοσία, το κινίνο με διάφορες μορφές βοηθούσε την ανθρωπότητα. Οι αντιφλεγμονώδεις, αντιπυρετικές και αντιϊκές ιδιότητες το έκαναν πολύτιμο στην προηγούμενη επιδημία SARS το 2003 έτσι οι ειδικοί ευκολά το ξαναθυμήθηκαν από την αρχή της επιδημίας με αυτόν τον νέο κι άγνωστο ιό.
Οι πρώτες μελέτες που έγιναν στην Κίνα, μικρές μεν, αλλά ενθαρρυντικές. Συνήθως σε συνδυασμό με πανάκριβα αντιϊκά φάρμακα η ταπεινή και φτηνή υδροχλωροκίνη έδειξε ότι μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της νόσου και να επιταχύνει την εκκαθάριση του ιού από τον οργανισμό. Ήρθαν και γαλλικές μελέτες να επιβεβαιώσουν τα θετικά αποτελέσματα και μετά άλλες πάλι κινέζικες να μας απογοητεύσουν, όμως γεγονός είναι ότι χρειαζόμαστε μεγάλες μελέτες για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα.
Ήταν οι διθυραμβικές δηλώσεις του Τραμπ που προκάλεσαν ντελίριο για την απόγονο του κινίνου που σε ελάχιστο χρόνο εξαφανίστηκε από τα ράφια και το διαδίκτυο.
Η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή δίνεται σχεδόν όλους τους ασθενείς στις κορονο-κλινικές της χώρας και στις περισσότερες του κόσμου. Η δοσολογία που αναγράφει ο ΕΟΔΥ είναι 2 χάπια πρωί΄-βράδυ με φαγητό ή με γάλα.


Η υδροχλωροκίνη θεωρείται από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα παγκοσμίως καθώς όλοι οι Ευρωπαίοι που επισκέπτονται την Υποσαχάρια Αφρική το λαμβάνουν ως προφυλακτική αγωγή μέχρι και 2 μήνες μετά την επιστροφή τους αλλά επίσης και για αυτοάνοσα νοσήματα με δόση 3 χάπια ημερησίως για χρόνια. Σπανίως βρίσκεις φάρμακο όχι μόνο πολύ φτηνό αλλά και με τόσο καλά τεκμηριωμένη ασφάλεια εδώ και δεκαετίες. Όμως έχει κι αυτό τα θεματάκια του. Προφανώς δεν είναι φάρμακο που μπορεί να δοθεί χωρίς ιατρική παρακολούθηση αν και η χορήγηση για COVID-19 είναι ολιγοήμερη. Μπορεί να δοθεί σε ασθενείς άνω των 60 κιλών, σε ηλικίες 18-65 ετών και απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη. Επειδή μπορεί να προκαλεί υπογλυκαιμία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη ρύθμιση των αντιδιαβητικών θεραπειών στους διαβητικούς. Επίσης υπάρχει περίπτωση αρρυθμιών. Η σύντομη χορήγηση δεν προκαλεί συνήθως τα γνωστά προβλήματα στα μάτια όπως η ωχροπάθεια και άλλα, αλλά καλό είναι να έχουμε και τη γνώμη του οφθαλμίατρου μας πριν. Τέλος ιδιαίτερες επιπλοκές είναι η απώλεια της όρεξης και η ζάλη αλλά ηλιακή φωτοευαισθησία. Πρόσφατα υπό τον πανικό της πανδημίας παρατηρήθηκαν θάνατοι από υπερβολικη δόση ανθρώπων που έλαβαν χωρίς ιατρική παρακολούθηση.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η πρόταση της Ινδίας για προφυλακτική χορήγηση του φαρμάκου αυτού στο υγειονομικό προσωπικό που παλεύει την επιδημία αλλά και σ αυτούς που φροντίζουν οροθετικούς σε καραντίνα. Χωρίς ακόμα να υπάρχουν πολλά τεκμηριωμένα στοιχεία (πότε να προλαβουν) εντούτοις προτείνεται μια αρχική δόση εφόδου και εν συνεχεία μια εβδομαδιαία δόση σε όσους έρχονται σε επαφή με φορείς του SARS CoV-2. Aυτή την καινοτόμα πρακτική είχε υπόψη και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας όταν κατάφερνε να φέρει στη χώρα εγκαίρως 5 τόνους, της δυσεύρετης πλέον, υδροχλωροκίνης από την Ινδία προκειμένου να θωρακίσει τους ανθρώπους που θα ριχτούν στη μάχη. Οι 40 γιατροί που έπεσαν μαχόμενοι στην Ιταλία είναι ένα τεράστιο νούμερο που η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει…

Βουλευτής Δράμας ΝΔ Κωνσταντίνος Μπλούχος

Κ.Μπλούχος: "fake news τα περί δημιουργίας νέας δομής μεταναστών στη Δράμα" Ο βουλευτής της ΝΔ με ανακοίνωσή του προσπαθεί να σταματήσει την φημολογία που οργιάζει σε όλο το Ν.Δράμας.

Ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσείν Ριτβάν

O Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης συνέδραμε τον Δήμο Μύκης προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοιού μιας και ως γνωστό για τα χωριά του Δήμου Μύκης έχουν ληφθεί ήδη από τον ΕΟΔΥ έκτακτα μέτρα.

Ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης

Έρχεται τελικά το 800αρι και για λογιστές, μηχανικούς και δικηγόρους, αύριο Κυριακή ανακοινώνεται η τελική ρύθμιση μετά από παρέμβαση Μητσοτάκη που θα συμπεριλάβει και τους παραπάνω κλάδους

Μακάριος: "Αναγνωρίζοντας την προσφορά τους...400 ολόσωμες φόρμες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καβάλας με τη σφραγίδα της REMAX...και συνεχίζουμε για την Καβάλα μας"

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ COSMOPOLIS KAVALA, Αλκης Ζοπόγλου: «Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στο Cosmopolis με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις»

Επιπλέον 60 φοιτητές, καθώς και ένα βρέφος,υποδέχθηκε η Περιφέρεια ΑΜΘτο Σάββατο 28 Μαρτίου μέσω του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φοιτητών που έχουν επιστρέψει από την Τουρκίαμέχρι στιγμής σε 150.

Για την επιστροφή του νέου γκρουπ φοιτητών κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνεργάστηκαν για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια ΑΜΘ και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Υπό τον συντονισμό της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας κ. Ζωής Κοσμίδου και  τουΠροϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, οι φοιτητές και το βρέφος μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθηςόπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Καλό Σαββατόβραδο σε όλες και όλους (φωτος από κέντρο, Καβάλα, Γιάννης Σταυρίδης)

Ο σεβασμός τέλος και το μυαλό όλων μας παραμένει και στους φρουρούς των συνόρων μας (ΕΛΑΣ και ΣΤΡΑΤΟΣ) αλλά και στις δομές δημόσιας υγείας σε διασώστες, νοσηλευτές και γιατρούς.

Καλό σας βράδυ

Συνεχίστε να κρατάτε υπεύθυνη στάση, μείνετε σπίτι.

Σ.Δ.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 21 Απριλίου 2024 ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – Ήττα στην έδρα του Ερμή Σχηματαρίου με 73-60 Αναρτήθηκε 21 Απριλίου 2024 Γυναίκα χαστούκισε την Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη! Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2024 Επίσκεψη Φλωριδη στην Καβάλα. Συνάντηση με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2024 ΔΡΑΜΑ – Βρήκε κομμένα τα φρένα από ανθρώπινο χέρι – Κινδύνεψαν και τα παιδιά της Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Συζήτηση Δημάρχου με τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου για θέματα που τους αφορούν Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΡΗΝΙΔΕΣ – Κινδύνευσαν οι αποθήκες του Δήμου Καβάλας επειδή έβαλε φωτιά σε χόρτα! Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 Διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 «Καθάρισε» τις προκαταβολές στους πληγέντες σε Διαλεχτό, Αβραμυλιά, Ξεριά και Μυρτόφυτο ο Μακάριος – Δεσμεύτηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συλλήψεις δυο ανηλίκων για ναρκωτικά Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 Συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Θάσο ενόψει των Ευρωεκλογών Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να μεριμνήσουν για την αντιπυρική προστασία Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 ΘΑΣΟΣ – Στο αυτόφωρο ένας άνδρας για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Συνάντηση εργασίας Τοψίδη-Μουριάδη για τα έργα που αφορούν την Καβάλα Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2024 Συνάντηση Προέδρου Ε.Π.Σ. Καβάλας με Περιφερειάρχη ΑΜΘ και Προέδρους των Ε.Π.Σ. Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2024 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ: «Το Παληό δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης όσο και αν αναπτυχθεί» Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης στο Παληό ενισχύεται Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2024 ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Δεν έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, το παραμικρό επίσημο ενδιαφέρον” Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2024 Ο Δήμος Καβάλας εντατικοποιεί τις στειρώσεις και απευθύνει κάλεσμα Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2024 Η παράταξη Μέτιου καταγγέλλει τη διοίκηση Τοψίδη για χαμηλότατες εκπτώσεις στα αντιπλημμυρικά έργα που προγραμματίζονται Αναρτήθηκε 8 Απριλίου 2024 Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση ΑΜ-Θ: “Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών” Αναρτήθηκε 7 Απριλίου 2024 Θοδωρής Ζαγοράκης και Άννα Βερούλη παρουσιάστηκαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη μαζί με ακόμη 32 υποψήφιους Αναρτήθηκε 7 Απριλίου 2024 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Πενήντα χρόνια Νέα Δημοκρατία! Πενήντα χρόνια στην σωστή πλευρά της ιστορίας» Αναρτήθηκε 6 Απριλίου 2024 Συναντήσεις του Θ. Μαρκόπουλου με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ένωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Αναρτήθηκε 2 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συνελήφθη να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο Αναρτήθηκε 2 Απριλίου 2024 Αυτοί είναι οι 20 λαμπαδηδρόμοι στο Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 2 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Εγκατάσταση επιπλέον ειδικών κάδων. 50 τόνοι ανακυκλώθηκαν το 2023 Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ – Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Η πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της» Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 Ακόμη μία δικαστική απόφαση κρίνει νόμιμες τις απολύσεις στα Πετρέλαια Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ – Ξεκίνησαν οι ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 Για την Δημοτική Καπναποθήκη και το Φρούριο συζήτησε ο Δήμαρχος Καβάλας με την γ.γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Αναρτήθηκε 26 Μαρτίου 2024 Σύλληψη σε οικισμό του Δήμου Νέστου για παραβίαση λεωφορείων και αφαίρεση χρημάτων Αναρτήθηκε 26 Μαρτίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή