Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Η ΕNERGEAN ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ – Σώζει πρόσφυγες στην Ιταλία… «πνίγει» εργασιακά την Καβάλα;

Αναρτήθηκε στις 26/11/2021

(δελτίο tύπου ΕNERGEAN)

Πλοίο υποστήριξης εξεδρών της Energean

                   σε επιχείρηση διάσωσης 400 μεταναστών στην Ιταλία

Το πλοίο «Nos Aries», το οποίο υποστηρίζει τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις του κοιτάσματος Vega στην Ιταλία, το οποίο διαχειρίζεται η Energean, συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης περίπου 400 προσφύγων στα ανοικτά του Pozallo στη Σικελία.

Μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες και έπειτα από αίτημα της Λιμενικής Αρχής του Pozallo, το πλοίο υποστήριξης εξεδρών δραστηριοποιήθηκε σε μια επιχείρηση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού το σύνολο των μεταναστών, στους οποίους περιλαμβάνονταν και αρκετά παιδιά, μεταφέρθηκε σώο στις ακτές.

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης μπορείτε να βρείτε εδώ

Όπως έχει συμβεί κατ΄ επανάληψη στον Πρίνο της Καβάλας, το ανθρώπινο δυναμικό και οι υποδομές της Energean είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα και στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για συμβολή σε κάθε ανθρωπιστική προσπάθεια και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται.

Σημειώνεται ότι στην Ιταλία η Energean διαθέτει παραγωγή της τάξης των 10 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.


(δελτίο τύπου Σωματείο Εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E. – το Βαρέλι)

Της πρωτοβάθμιας επιχειρησιακής συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ OIL A.E. – το Βαρέλι», η οποία εδρεύει στην Νέα Καρβάλη Καβάλας, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Energean Oil & Gas ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας, αριθμ. 32, με ΑΦΜ 998380652, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Σε απάντηση της από 25-11-2021 επιστολή σας, επαγόμεθα τα ακόλουθα:

Σε αντίθεση με τη δική μας διάθεση και βούληση να οδηγηθούμε σε διαβούλευση και σε ενδεχόμενη εξεύρεση κοινής λύσης και συμφωνίας μεταξύ μας, η δική σας συμπεριφορά έως και σήμερα αποδεικνύει ότι επιδιώκετε το ακριβώς αντίθετο. Συνεχίζετε να χρονοτριβείτε και μάλιστα πλέον απειλώντας ευθέως και προσωπικά εμάς.

Σας δηλώνουμε λοιπόν γι ακόμη μία φορά ότι οι εκφοβισμοί, οι απειλές και οι ψευδείς ισχυρισμοί, που εμπεριέχονται στην τελευταία επιστολή σας, δεν γίνονται σε καμία περίπτωση αποδεκτά. Δεν πτοούμαστε, καθώς οι συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες έχουμε προβεί, είναι όχι μόνον καθόλα νόμιμες αλλά και επιβαλλόμενες απέναντι στη δική σας εγκληματική συμπεριφορά. Η περιφρούρηση της ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων, την οποία εσείς αποκαλείται δήθεν κατάληψη για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους, ήταν το έσχατο για εμάς μέσο για να διασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία τους και να αποτραπεί τυχόν ατύχημα, που θα είχε τραγικές συνέπειες τόσο για εμάς όσο και για την ευρύτερη περιοχή, στόχος ο οποίος έως και σήμερα έχει επιτευχθεί.

Γνωρίζετε πολύ καλά άλλωστε ότι η αποτυχία να επιλύσουμε τη συλλογική εργασιακή διαφορά μας, κάτι το οποίο αποτελούσε και αποτελεί επιτακτική ανάγκη, οφείλεται αποκλειστικά στην δική σας επιλογή να αρνηθείτε την διενέργεια ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και στην στρεψόδικη και κακόπιστη συμπεριφορά σας. Αντιθέτως οι δικές μας έννομες συνδικαλιστικές δράσεις μοναδικό σκοπό είχαν και έχουν τη διαφύλαξη των συλλογικών συμφερόντων των εργαζομένων από τις δικές σας μονομερείς, παράνομες και βλαπτικές ενέργειες εναντίον τους.

Μάλιστα ουδέποτε ενεργήσαμε κατά των συμφερόντων της εταιρίας παρά το ότι οι δικές σας ενέργειες θίγουν με άμεσο, ορατό και σαφή τρόπο τους όρους εργασίας μας. Συγκεκριμένα από 3/8/2021, το εργοστάσιο τέθηκε σε καθεστώς περιφρούρησης ασφαλούς λειτουργίας από δική σας υπαιτιότητα, λόγω των εγκληματικών εντολών της διοίκησής σας (Mark Rayfield, Αφένδρα Παύλου και Τσέτογλου Βασίλειου) και από τότε ενώ παρήγαγε κανονικά, έγινε η ετήσια συντήρηση και πραγματοποιήθηκε η φόρτωση, ενώ εν συνεχεία ξεκίνησε κανονικά η επανεκκίνηση των εγκαταστάσεων. Μάλιστα σήμερα πάρθηκε και εστάλη δείγμα στο Λονδίνο για να ολοκληρωθεί η πώληση του πετρελαίου. Και μόνο αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες εργασίες και αφού εξαντλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι σωματικά και ψυχικά από τα συνεχόμενα δωδεκάωρα, αποφασίσατε να μας επιτεθείτε, να μας συκοφαντήσετε, να μας αποκαλέσετε κοινούς εγκληματίες του ποινικού δικαίου, καταθέτοντας σωρεία μηνύσεων εναντίον μας και το βασικότερο να θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την ίδια την σωματική μας ακεραιότητα με την βίαιη και χωρίς προειδοποίηση διακοπή της παροχής φυσικού αερίου.

Σε κάθε περίπτωση εμείς και πάλι, ενεργώντας σύμφωνα με τους κανόνες της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, σας δηλώνουμε ότι ειλικρινά επιθυμούμε να προσέλθουμε στην διαβούλευση την Δευτέρα 29/11/2021 στον τόπο και κατά τον χρόνο που ορίσατε και σας καλούμε και με την παρούσα να μας προσκομίσετε απαραίτητα και εγκαίρως, ήτοι έως και την Κυριακή 29/11/2021 τουλάχιστον α) αναλυτικότερο και πιο συγκεκριμένο σχέδιο διαθεσιμοτήτων, με τα στοιχεία των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ώστε να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε επί αυτού και να μπορέσουμε να κάνουμε παρατηρήσεις και ενδεχομένως αντιπροτάσεις β) οικονομικά - λογιστικά έγγραφα, που να αποδεικνύουν  ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων το 2021 (με τιμή πάνω από 80$ το βαρέλι) αναγκάζεστε να προβείτε στο δυσμενές για τους εργαζόμενους καθεστώς της διαθεσιμότητας, αντί να ξεκινήσετε άμεσα την παραγωγική διαδικασία, η οποία σταμάτησε με δική σας αποκλειστικά απόφαση.

Όσον αφορά α)την μελέτη λειτουργίας των εγκαταστάσεων της εταιρείας (DNV) από την οποία προκύπτει το σχέδιο αναδιάρθρωσης β) την συμφωνία πώλησης αργού πετρελαίου με την BP γ) αναλυτική κατάσταση προσωπικού με αναλυτικό ανά εργαζόμενο κόστος κατ’ έτος για την τελευταία 10ετία, τα οποία δεν μας αποστείλατε, επικαλούμενοι ρήτρες εμπιστευτικότητας σας δηλώνουμε ότι θεωρούμε χρήσιμα τα ανωτέρω στοιχεία για την διεξαγωγή της διαβούλευσης και ότι θα σεβαστούμε τις ρήτρες, όπως σας έχουμε βεβαιώσει και στο παρελθόν. Επιφυλασσόμεθα όμως, σε περίπτωση που δεν μας τα προσκομίσετε έως την Κυριακή, να επαναφέρουμε το αίτημα μας κατά την διάρκεια της διαβούλευσης, εφόσον προκύψει αναγκαιότητα για την συνέχιση της και την εξεύρεση λύσης.

Τέλος όσον αφορά την ευθεία απειλή σας για προσφυγή στην δικαιοσύνη, λόγω της αναφοράς μας σε παραποιημένα στοιχεία σας δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι  εμμένουμε και εξακολουθούμε να επικαλούμαστε ότι κάποια από τα στοιχεία που μας δώσατε είναι παραποιημένα και μπορούμε να το αποδείξουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ανά πάσα στιγμή, εφόσον κληθούμε.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η αντιπροσωπία μας θα φέρει όλα τα πιστοποιητικά που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μας

Σας καλούμε να μας προσκομίσετε μέχρι την Κυριακή 28-11-2021 και ώρα 12:00 μ.μ. τα ανωτέρω αναφερόμενα έγγραφα και να προσέλθετε στην διαδικασία των διαβουλεύσεων καλόπιστα και με μοναδικό σκοπό την εξεύρεση λύσης προς το συμφέρον αμφοτέρων των πλευρών ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές –δυσάρεστες για όλους μας– καταστάσεις.

Καβάλα, 26/11/ 2021

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Untitled-2
ΚΕΛΑΙΔΑΚΗΣ

                     Μ. Κελαϊδάκης                                                 Στ. Τσάγκας

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 22 Μαρτίου 2024 Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Πέντε μέρες στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης Αναρτήθηκε 22 Μαρτίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Περιστατικό κλοπής μπαταρίας απο αυτοκίνητο Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2024 100 χρόνια ΤΕΕ – Το επετειακό Roadshow ταξιδεύει στην Καβάλα Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2024 Οι Καβαλιώτες έπιασαν για μία ακόμη χρονιά το φίδι Αναρτήθηκε 18 Μαρτίου 2024 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ – Το γλέντι ξεκίνησε νωρίς στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων Αναρτήθηκε 18 Μαρτίου 2024 ΞΑΝΘΗ – Κομφετί, χορός και τραγούδι στην καρναβαλική παρέλαση Αναρτήθηκε 17 Μαρτίου 2024 Γ’ Εθνική – Νίκες για ΑΟΚ και Νέστο Αναρτήθηκε 17 Μαρτίου 2024 ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – Εκτός έδρας ήττα από τον Έσπερο Αναρτήθηκε 14 Μαρτίου 2024 Καβάλα και Βερολίνο χτίζουν την συνεργασία τους σε πολιτισμό και ανάπτυξη Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2024 Ο Κασσελάκης ήθελε Τάνια στο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ – Γιατί έμεινε εκτός ο πρώην Πρόεδρος Κώστας Μορφίδης (Τα ονόματα της νέας Ν.Ε.) Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2024 ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – Στο «κόκκινο» οι πληρότητες σε Ξάνθη και γύρω περιοχές Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2024 Τίμος Καβακάς: «Διαφωνώ κάθετα με τις δηλώσεις Μαραντά για τη διαιτησία» Αναρτήθηκε 13 Μαρτίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι τις 29/3 Αναρτήθηκε 11 Μαρτίου 2024 ΜΑΚΑΡΙΟΣ: «Στην Βουλή η άμεση αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη Θάσο εν όψει της τουριστικής σαιζόν» Αναρτήθηκε 11 Μαρτίου 2024 Kavala Trail Run – 400 αθλητές από τη βόρεια Ελλάδα τρέξανε στο περιαστικό δάσος Αναρτήθηκε 10 Μαρτίου 2024 Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ – Δεν τον σταμάτησε ούτε ο Πανθρακικός Αναρτήθηκε 10 Μαρτίου 2024 Γ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – Ιστορική νίκη επί του Ηρακλή σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος Αναρτήθηκε 10 Μαρτίου 2024 Ο κόσμος «αγκάλιασε» την πρώτη Αποκριάτικη Παρέλαση του Δήμου Παγγαίου Αναρτήθηκε 10 Μαρτίου 2024 Βράβευση 7 γυναικών που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πολιτική σκηνή της Καβάλας Αναρτήθηκε 9 Μαρτίου 2024 Οι «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη» για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα Αναρτήθηκε 8 Μαρτίου 2024 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: «Η 8η Μαρτίου σύμβολο των αγώνων και των κατακτήσεων όλων των γυναικών» Αναρτήθηκε 5 Μαρτίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Όχημα προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού στην στροφή της Τόσκα Αναρτήθηκε 4 Μαρτίου 2024 Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στους υποψηφίους της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές τον Ιούνιο Αναρτήθηκε 4 Μαρτίου 2024 Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: Ρεκόρ συμμετοχών στο 10ο Tουρνουά Rapid στην μνήμη του Δημήτρη Τσολακίδη Αναρτήθηκε 4 Μαρτίου 2024 Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας: Πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία η καλλιέργεια σόγιας Αναρτήθηκε 4 Μαρτίου 2024 A.O.ΚΑΒΑΛΑΣ – Διεύρυνε την διαφορά του απο τον δεύτερο Νέστο Αναρτήθηκε 1 Μαρτίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – «Γυναίκα+Πολιτική. Μια δύσκολη εξίσωση» με κεντρική ομιλήτρια την Βούλα Πατουλίδου Αναρτήθηκε 29 Φεβρουαρίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Η ύδρευση των Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης παίρνει «σάρκα και οστά» Αναρτήθηκε 29 Φεβρουαρίου 2024 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΑΒΑΛΑΣ – «Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου Αναρτήθηκε 28 Φεβρουαρίου 2024 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες με πράξεις και όχι ανεβαίνοντας στα τρακτέρ!» Αναρτήθηκε 24 Φεβρουαρίου 2024 Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει για τους ψαράδες των λιμνοθαλασσών της Κεραμωτής» Αναρτήθηκε 23 Φεβρουαρίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Άγριος ξυλοδαρμός νεαρού στο κέντρο της πόλης Αναρτήθηκε 23 Φεβρουαρίου 2024 «Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ!» – Θεατρική παράσταση του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης Αναρτήθηκε 23 Φεβρουαρίου 2024 Επίκεινται βελτιωτικές εργασίες στο «Ανθή Καραγιάννη» από τον Δήμο Καβάλας