Χαιρετηθήκαμε έτσι όπως δεν το είχαμε κάνει ποτέ παλιότερα. Με τους αγκώνες λόγω κορωνοιού και τηρήσαμε τις αποστάσεις με έναν άνθρωπο που επί 5 δεκαετίες με το χαμόγελό του δεν μπορείς να μην το αγκαλιάσεις. Η ενέργεια του Μιχάλη Δήμου όπως είναι ολόκληρο το όνομά του πολύ μεγάλη όπως και το χάρισμα που εξακολουθεί να διαθέτει με το ευγενικό χαμόγελό του και τη ζεστή φωνή του.
Και ποιος δεν πέρασε ωραίες στιγμές στην ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ατελείωτα μεσημέρια και βράδια, χειμώνα καλοκαίρι με την ευγενική περιποίηση είτε της συζύγου του Μιχάλη, κυρίας Σούλας είτε του υιού Χρήστου είτε των αναρίθμητων γκαρσονιών που εξυπηρετούσαν την πολυπληθή πελατεία της λαϊκής ταβέρνας σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα.
Ο Μιχαλάκης κοιτώντας με στα μάτια και μπροστά από την ταβέρνα όπου πρωτοδούλεψε θυμήθηκε όταν νεαρό παιδί κατέβηκε από το Ποδοχώρι στην Ελευθερούπολη και μετά με κοντά παντελονάκια αναζήτησε στην Καβάλα το πρώτο του μεροκάματο στην ΩΡΑΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ κάπου εκεί λίγο μετά το 1965. "Με στεναχώρησε όταν άκουσα ότι κλείνει...εδώ έκανα 16χρονών αμούστακος τα πρώτα μου μεροκάματα ως γκαρσόνι και όχι μόνο, έμαθα τη δουλειά...δυστυχώς η κρίση γονάτισε τον Ανδρέα"
Με πολύ αισιοδοξία μου ζήτησε να μεταφέρω σε όλες και όλους εσάς ότι η εστίαση παρά τα προβλήματα εξακολουθεί να έχει μέλλον. "Πρέπει να βγαίνει ο κόσμος να διασκεδάζει...και οι τιμές να είναι χαμηλά όπως και τα ενοίκια και τα υπόλοιπα έξοδα. Η Καβάλα έχει τουρισμό αλλά και γλεντζέδες συμπολίτες οι οποίοι δεν αξίζει να παραμένουν συνεχώς στο σπίτι. Πρέπει το Κράτος να δώσει στήριξη στους συναδέλφους μου τους οποίους μετά από τόσα χρόνια μνημονίων αλλά και τώρα με καραντίνες και κορωνοιούς έχουν πληγεί αλλά σε πείσμα των καιρών αγαπούν αυτό που κάνουν και παραμένουν όρθιοι προσφέροντας στους πελάτες τους."
Η συμβουλή του Μιχαλάκη:
Καταλήγοντας ο Μιχάλης Δήμου αποκάλυψε μία συνομιλία που είχε πριν από λίγες ημέρες με νεαρό επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης ο οποίος θέλησε να τον δει προκειμένου να τον συμβουλευτεί για τα επαγγελματικά του βήματα και ειδικά για το εάν μπορεί στους σημερινούς καιρούς να προχωρήσει σε επενδύσεις στο χώρο. "Του απάντησα το αυτονόητο, αν το αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις και έχεις τη διάθεση να το "κυνηγήσεις" προχώρα και μην σε τρομάζει τίποτα. Αυτή είναι η συνταγή που ακολούθησα και εγώ".
σ.δ.