Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ στη «Ν»: «Από όποιο μετερίζι… παλεύω να προσφέρω στο συνάνθρωπο μου ένα καλύτερο αύριο»

Αναρτήθηκε στις 26/11/2022

Συνέντευξη στον Σταύρο Δεληγιάννη

  • Αρχικά να σας πω ότι δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Από κάθε επιλογή εξελίσσεσαι και γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος
  • Ένα λάθος που γίνεται, είναι πως θεωρείται πως η ΕΕ δεν επιτελεί την αποστολή της. Όμως αυτό δεν ισχύει
  • Το Ευρωκοινοβούλιο με την θέληση των Ευρωπαϊκών Λαών έχει εφτά διαφορετικές ευρωομάδες, κάποιες με αντιευρωπαϊκή ατζέντα και καμία Ευρωομάδα δεν έχει την πλειοψηφία του Σώματος.
  • Τους γονείς μου και τον αδερφό μου τους συναντώ όταν είμαι Αθήνα και απολαμβάνουμε μαζί οικογενειακές στιγμές
  • Mου λείπει με βεβαιότητα το ότι δεν έχω το χρόνο για να επισκεφθώ αίθουσες σινεμά με τη συχνότητα που το έκανα στο παρελθόν και είναι κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα
  • Αγαπημένη μου ταινία είναι το «The Matrix»
  • Μου λείπει το ζεστό αχνιστό σπιτικό φαγητό γιατί με τους ρυθμούς που τρέχω, δεν έχω αυτή τη πολυτέλεια 

Συνέντευξη παραχώρησε στη "Ν' και στον Σταύρο Δεληγιάννη ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος απαντώντας εφ όλης της ύλης τόσο για τα διεθνή όσο και για τα τρέχοντα ζητήματα της Ε.Ε, όπως επίσης και για την προσωπική του διαδρομή από τις αίθουσες των δημοσίων νοσοκομείων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ερωτ. Ακούγεται κλασσική ερώτηση αλλά πως ένας γιατρός και μάλιστα στο ΕΣΥ αποφασίζει να μεταπηδήσει στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή;

Την ιατρική την αγαπώ πολύ. Η ψυχιατρική μου ειδικότητα, δε, μου έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές ειδικά όταν επιτυγχάνεται η ψυχική αποκατάσταση των ασθενών μου. Η πολιτική, μου έχει χαρίσει εξίσου όμορφες και σημαντικές στιγμές, μέσω της διαμόρφωσης πολιτικών που συντελούν στην καλυτέρευση της ζωής των συνανθρώπων μου.

Εάν δε, εξετάσουμε καλύτερα τι εστί ιατρική και τι πολιτική, θα καταλήξουμε πως και τα δυο έχουν εν κατακλείδι ένα κοινό παρονομαστή. Στοχεύουν στον να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Αυτό είναι λοιπόν για εμένα το νόημα πίσω απ’ όλες μου τις επιλογές, να μπορέσω -από όποιο μετερίζι- να προσφέρω στο συνάνθρωπο μου ένα καλύτερο αύριο.

Θεωρώ αδόκιμο ακόμα να χρησιμοποιείται ο αναχρονιστικός όρος άτομα με δεξιότητες. Υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό όταν χρησιμοποιώ τον όρο ανάπηρα άτομα

Ερωτ. Από την μέχρι στιγμής πορεία είστε ικανοποιημένος από την επιλογή σας η υπάρχουν στιγμές που μετανιώσατε για την επιλογή σας;

Αρχικά να σας πω ότι δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Από κάθε επιλογή εξελίσσεσαι και γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.  Η πολιτική, μου έχει χαρίσει όπως σας προ είπα πολύ όμορφες στιγμές. Έχοντας ως γνώμονα το κοινό καλό,  προχωρώ και στοχεύω στην καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μου. Σίγουρα υπάρχουν εμπόδια στην πορεία, αλλά ο στόχος είναι τόσο σημαντικός που αντισταθμίζεται με την όποια δυσκολία.

Ερωτ. Γνωρίζετε ότι υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση στην Ελλάδα για τα τεκταίνομε στην Ε.Ε. Περιμένουμε πολλά από τους νέους πολιτικούς και μάλιστα χιλιάδες ψηφοφόροι σας περιμένουν να μάθουν εν μέσω τόσων προβλημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αν η Ε.Ε. έχει τους μηχανισμούς να επιτελέσει αυτό για το οποίο συστάθηκε;

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Υπάρχει ένα έλλειμμα πληροφόρησης για όσα συμβαίνουν στα όργανα της ΕΕ και σύγχυση για τις αρμοδιότητες τους. Αυτό είναι λογικό ως ένα βαθμό, καθώς η ΕΕ έχει πολλαπλά επάλληλα επίπεδα λήψης και επικύρωσης αποφάσεων. Έχουμε την Επιτροπή, τις Συνόδους Υπουργών και Ηγετών και το Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό που είναι βέβαιο είναι, πως ανεξάρτητα από όσα γίνονται ή δεν γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό των ευρωπαϊκών λαών, η ΕΕ διαρκώς εξελίσσεται και αναπτύσσει νέες πολιτικές και κοινά εργαλεία αντιμετώπισης των προκλήσεων και κρίσεων της εποχής μας. 

Ένα λάθος που γίνεται, είναι πως θεωρείται πως η ΕΕ δεν επιτελεί την αποστολή της. Όμως αυτό δεν ισχύει. Η ΕΕ από την στιγμή συγκρότησης της το 1992, όταν αντικατέστησε την ΕΟΚ, έχει κάνει απίστευτες υπερβάσεις. Από μία κοινή νομισματική και οικονομική ζώνη με ελευθερία κίνησης ατόμων και κεφαλαίων  έχει φτάσει να διαμορφώνει κοινή ενεργειακή πολιτική, κοινή πολιτική υγείας  για την αντιμετώπιση της Covid, κοινό ταμείο ανάκαμψης από την πανδημία, πολιτικές απασχόλησης, χρηματοδοτικά εργαλεία για την Πράσινη Μετάβαση, έχει εκδώσει μέχρι και κοινό Ευρωομόλογο. Και αυτά είναι μόνο όσα έχουν συμβεί μέσα σε δύο χρόνια. Η ΕΕ όπως και συνολικά ο στόχος της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι μοναδικός στην παγκόσμια ιστορία καθώς είναι διαρκώς εξελικτικός και πραγματοποιείται με κοινή συναίνεση λαών και κυβερνήσεων χωρίς να υφίσταται κάποια ανώτερη δύναμη  που να το προωθεί παρά μόνο η επιθυμία της Κοινής Πορείας των Λαών μας.  

Ερωτ. Τι σας λείπει περισσότερο από την Ελλάδα; Ποιο είναι το αγαπημένο σας χόμπι; Η αγαπημένη σας ταινία; Το αγαπημένο σας φαγητό;

Οπότε τους γονείς μου και τον αδερφό μου τους συναντώ όταν είμαι Αθήνα απολαμβάνουμε μαζί οικογενειακές στιγμές

Η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά δε μου λείπει κάτι ιδιαίτερο αφού τις μισές μέρες τις εβδομάδος βρίσκομαι στην Ελλάδα. Σίγουρα ο τρόπος που κινούμαι πλέον είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που ήταν πριν από τρία χρόνια, εννοώντας ότι οι γονείς μου απολαμβάνουν τη δικιά τους καθημερινότητα χωρίς να πρέπει να ακολουθήσουν το δικό μου δύσκολο δρόμο. Οπότε τους γονείς μου και τον αδερφό μου τους συναντώ όταν είμαι Αθήνα και απολαμβάνουμε μαζί οικογενειακές στιγμές. Σίγουρα δεν έχω το χρόνο να δω φίλους όσο θα ήθελα και έχω ανάγκη, αλλά ευτυχώς σε αυτό βοηθάει η τεχνολογία. Αυτό που μου λείπει με βεβαιότητα είναι ότι δεν έχω το χρόνο για να επισκεφθώ αίθουσες σινεμά με τη συχνότητα που το έκανα στο παρελθόν και είναι κάτι που αγαπώ ιδιαίτερα. Αγαπημένη ταινία είναι το «The Matrix». Τέλος, κάτι ακόμα που μου λείπει είναι το ζεστό αχνιστό σπιτικό φαγητό γιατί με τους ρυθμούς που τρέχω, δεν έχω αυτή τη πολυτέλεια.  

Ερωτ. Πανδημία, Ενέργεια, φτωχοποίηση, πόλεμος και αναθεωρητικές τακτικές… δώστε μου σας παρακαλώ αν υπάρχει Ευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισής τους και αν είστε ικανοποιημένος προσωπικά από τα αντανακλαστικά της Ε.Ε.

Είναι απόλυτα φυσική η ανησυχία των ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας των απανωτών και συνεχόμενων κρίσεων που έχουν προκύψει. Η ΕΕ  ως οντότητα σε όλες αυτές τις κρίσεις μπορεί να δράσει και δρα όταν έχει την απόλυτη συναίνεση των κρατών μελών της. Τα κράτη μέλη χρειάζεται να  αποφασίσουν να σχεδιάσουν κοινές πολιτικές και να προχωρήσουν με μια κοινή συμφωνημένη πολιτική.  Όταν υπάρχει αυτή η συναίνεση, υπάρχει και η ταχύτητα δράσης της ΕΕ και εν τέλει είναι βέβαιη και η αποτελεσματικότητα της. Για παράδειγμα όταν τα κράτη μέλη αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν συνολικά την πανδημία, αντιμετωπίστηκαν οι ελλείψεις αναλωσίμων και υγειονομικού υλικού που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας και μπορέσαμε να εφοδιαστούμε με εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Αντίστοιχα με την ενεργειακή κρίση, όταν τα κράτη μέλη επέλεξαν να αναθέσουν στα όργανα  της Ένωσης τη σχεδίαση στρατηγικής, πετύχαμε να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες των κρατών από εναλλακτικούς προμηθευτές, να γεμίσουμε τις αποθήκες μας με τα μέγιστα δυνατά αποθέματα φυσικού αερίου και να έχουμε εναλλακτικό σχέδιο αρωγής μεταξύ των κρατών μελών, που πιθανόν θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις. 

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πως η ΕΕ δεν είναι ένας μονολιθικός μηχανισμός και πως αντλεί την εξουσία της από τα κράτη-μέλη. Η νομιμοποίηση της είναι από τις εθνικές κυβερνήσεις και τα εθνικά κοινοβούλια. Αυτός είναι και ο λόγος που υφίσταται η διαρκής αγωνία, όταν οι ευρωπαϊκοί λαοί με την ψήφο τους ενισχύουν αντιευρωπαϊκές δυνάμεις ή λαϊκιστές. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ενοποιητική διαδικασία  και η ταχύτητα λήψης αποφάσεων επηρεάζεται. Αν λοιπόν οι ευρωπαϊκοί λαοί θέλουν περισσότερη και ισχυρότερη Ευρώπη θα πρέπει να υποστηρίζουν και τις πολιτικές δυνάμεις και τις πολιτικές ηγεσίες που έχουν πραγματικά ευρωπαϊκή ταυτότητα. Τα αντανακλαστικά της ΕΕ κρίνονται όχι στις κρίσεις αλλά σε κάθε κάλπη που στήνεται σε κάθε κράτος μέλος. 

6) Στην Ελλάδα υπάρχει γραφειοκρατία, στην Ευρώπη και στα όργανά της ο Ευρωβουλευτής έχει πραγματική δύναμη ή αντιμετωπίζει μαζί με τους πολίτες και αυτός μία από τα ίδια και πρέπει να μεσολαβεί για να λύνει προβλήματα;

 Στην ΕΕ και στα όργανα της δεν υφίσταται ακριβώς γραφειοκρατία. Υφίστανται όμως σαφώς προκαθορισμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από όλους. Αυτό μπορεί κάποιες φορές να ξενίζει κάποιους αλλά είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία ενός πολυεθνικού μηχανισμού όπως τα όργανα και οι οργανισμοί της  ΕΕ και ταυτόχρονα να γίνεται η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση πόρων και προσωπικού με διαφάνεια. Οι Ευρωβουλευτές για να μιλήσω για εμάς, έχουμε ισχύ αλλά αυτή προέρχεται μέσα από την καθολική δράση μας ως Οργάνου ή την μαζική μας προσπάθεια στα πλαίσια της Ευρωομάδας στην οποία ανήκουμε. Το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι η Γερουσία ή Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Πρέπει να δρας στα πλαίσια της Ευρωομάδας σου επιχειρηματολογώντας, πρέπει να είσαι τυπικός στα καθήκοντα σου, ώστε να ενημερώνεσαι, να παρακολουθείς τις εξελίξεις και να είσαι ευέλικτος. Το Ευρωκοινοβούλιο με την θέληση των Ευρωπαϊκών Λαών έχει εφτά διαφορετικές ευρωομάδες, κάποιες με αντιευρωπαϊκή ατζέντα και καμία Ευρωομάδα δεν έχει την πλειοψηφία του Σώματος. Η επίτευξη πλειοψηφιών  και η ισχύς του ευρωβουλευτή εξαρτάται από την διαρκή διαπραγμάτευση. Αν οι ευρωπαϊκοί λαοί με την ψήφο τους αλλά και με τις αποφάσεις τους στα Εθνικά κοινοβούλια ενίσχυαν τις αρμοδιότητές του Ευρωκοινοβουλίου θα ήταν και μεγαλύτερα τα περιθώρια δράσης των ευρωβουλευτών.        

7) Στις Επιτροπές που συμμετέχετε γίνεται ουσιαστική δουλειά η απλά διεκπεραιώνονται τα ζητήματα;

Σε όλες τις Επιτροπές γίνεται πραγματικά πολύ σημαντική δουλειά. Το ευρωκοινοβούλιο εκ της φύσης του συνδιαμορφώνει πολιτικές, δεν τις νομιμοποιεί. Η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  είναι που χρειάζονται το ευρωκοινοβούλιο και όχι το αντίθετο. Για αυτό και σε κάθε νομοθέτημα και ψήφισμα μετά από σοβαρό και εκτενή διάλογο, ακολουθούν δεκάδες τροπολογίες που οδηγούν σε ένα κείμενο που απηχεί τις αντιλήψεις του Κοινοβουλίου. Μπορεί η διαδικασία αυτή να είναι μακρόσυρτη, όμως επιτρέπει να μην παρουσιαστούν φαινόμενα αυθαιρεσίας από την Επιτροπή και να εκφράζεται η βούληση των ευρωπαϊκών λαών και όχι μίας ευρωπαϊκής θεσμικής ιεραρχίας. 

8)Πιστεύεται ότι υπάρχει η Ευρώπη των λαών ή χρειάζεται δρόμος ακόμα;

Ευρώπη των λαών υφίσταται, με την έννοια ότι οι λαοί επιθυμούν περισσότερη Ευρώπη και μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Όμως αυτό που απουσιάζει από τους λαούς και κατά συνέπεια από τις κυβερνήσεις είναι η κοινή στόχευση. Κάποιοι επιθυμούν να δοθεί έμφαση σε ζητήματα θεσμικά και ζητήματα δικαιωμάτων, όπως οι σκανδιναβικές χώρες.  Άλλοι επιθυμούν να δοθεί έμφαση στις αναπτυξιακές πολιτικές και την διάθεση πρόσθετων πόρων, όπως οι χώρες της Βαλκανικής. Η Ελλάδα επιθυμεί να δοθεί έμφαση στις πολίτικές ασφάλειας ( εξωτερική πολιτική, μεταναστευτικό). Και αυτό συνεχίζεται σε μία μεγάλη γκάμα θεμάτων. Η πορεία της ενοποίησης είναι μακρά, απαιτητική και θα έχει φυσικά περιόδους που θα παρουσιάζεται επιτάχυνση και στασιμότητα. Έχουμε 27 κράτη μέλη με διαφορετικές ιστορικές, οικονομικές, κοινωνικές, θεσμικές αφετηρίες. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και έχουμε ξεπεράσει μαζί πολλές τρικυμίες. Έχουμε μοιραστεί την κοινή ευημερία και έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε.

Η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από όλους τους Ευρωπαίους και τις αποφάσεις, που λαμβάνουμε με την ψήφο μας και με την στήριξη και εφαρμογή των κοινών πολιτικών μας.     

9) Τα ΑΜΕΑ και τα άτομα με δεξιότητες νιώθουν πολίτες 3ης κατηγορίας. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να τους στείλετε;

Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή στην οποία πραγματοποιούνται εξελίξεις όσον αφορά τα πάγια αιτήματα των Ελλήνων αναπήρων πολιτών. Για αυτό θεωρώ αδόκιμο ακόμα να χρησιμοποιείται ο αναχρονιστικός όρος άτομα με δεξιότητες. Υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό όταν χρησιμοποιώ τον όρο ανάπηρα άτομα. Και ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό θεωρώ ότι  η καλυτέρευση της ζωής των ανάπηρων συμπολιτών μας είναι στόχος της σημερινής Κυβέρνησης και αυτό αποδεικνύεται  και με τη σύνταξη του Εθνικού Σχέδιου δράσης για την αναπηρία. 

Ένα σχέδιο δράσης που η κάθε προβλεπόμενη υπηρεσία θεσμοθετείται ως δικαίωμα κι όχι σαν μια παροχή. Δικαιώματα που πλέον έχουν περάσει στην ελληνική νομοθεσία και είναι αναφαίρετα, δεν είναι ένα σύνολο παροχών με ημερομηνίες λήξης. Είναι κάτι που έγινε για να μείνει και που σταδιακά θα φέρει ριζικές αλλαγές στις ζωές των αναπήρων αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Για τη μετάβαση αυτή είναι απαραίτητη και η ενημέρωση και υποστήριξη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των αναπήρων ατόμων, αλλά και η ενημέρωση της ευρύτερης κοινωνίας, από την οποία σήμερα είμαστε σχετικά αποκομμένοι. Η κοινωνία πρέπει να μας αποδεχτεί τα ανάπηρα άτομα ως φορείς δικαιωμάτων και ισότιμα μέλη της , γιατί εν τέλη μέσα σε αυτή ζούμε και δεν θέλουμε  να ζούμε σε προστατευτικές φούσκες. Με το εθνικό σχέδιο δράσης και με επιπρόσθετες βελτιώσεις θα υλοποιηθούν όλα αυτά, σε αρμονία με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αναπηρία αλλά και τη Σύμβαση των δικαιωμάτων των αναπήρων των Ηνωμένων Εθνών, χρησιμοποιώντας το Ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, αλλά και εθνικούς πόρους. 

Αυτή η αλλαγή δεν θα συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη, θα πάρει χρόνια, γι’ αυτό οι δύσπιστοι ίσως σήμερα δεν βλέπουν κάτι διαφορετικό, όμως έχουν μπει πλέον στη χώρα μας τα θεμέλια, με καθυστέρηση μισού αιώνα, αλλά μπήκαν τώρα από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κι είναι ευθύνη όλων μας να τα διαφυλάξουμε και να χτίσουμε πάνω σε αυτά προς την σωστή κατεύθυνση όχι μόνο των Ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά και των Ελλήνων αναπήρων που είναι οι καλύτεροι γνώστες των ατομικών μας αναγκών. 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΡΗΝΙΔΕΣ – Κινδύνευσαν οι αποθήκες του Δήμου Καβάλας επειδή έβαλε φωτιά σε χόρτα! Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 Διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 «Καθάρισε» τις προκαταβολές στους πληγέντες σε Διαλεχτό, Αβραμυλιά, Ξεριά και Μυρτόφυτο ο Μακάριος – Δεσμεύτηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συλλήψεις δυο ανηλίκων για ναρκωτικά Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 Συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Θάσο ενόψει των Ευρωεκλογών Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να μεριμνήσουν για την αντιπυρική προστασία Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 ΘΑΣΟΣ – Στο αυτόφωρο ένας άνδρας για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Συνάντηση εργασίας Τοψίδη-Μουριάδη για τα έργα που αφορούν την Καβάλα Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2024 Συνάντηση Προέδρου Ε.Π.Σ. Καβάλας με Περιφερειάρχη ΑΜΘ και Προέδρους των Ε.Π.Σ. Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2024 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ: «Το Παληό δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης όσο και αν αναπτυχθεί» Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης στο Παληό ενισχύεται Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2024 ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Δεν έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, το παραμικρό επίσημο ενδιαφέρον” Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2024 Ο Δήμος Καβάλας εντατικοποιεί τις στειρώσεις και απευθύνει κάλεσμα Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2024 Η παράταξη Μέτιου καταγγέλλει τη διοίκηση Τοψίδη για χαμηλότατες εκπτώσεις στα αντιπλημμυρικά έργα που προγραμματίζονται Αναρτήθηκε 8 Απριλίου 2024 Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση ΑΜ-Θ: “Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών” Αναρτήθηκε 7 Απριλίου 2024 Θοδωρής Ζαγοράκης και Άννα Βερούλη παρουσιάστηκαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη μαζί με ακόμη 32 υποψήφιους Αναρτήθηκε 7 Απριλίου 2024 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Πενήντα χρόνια Νέα Δημοκρατία! Πενήντα χρόνια στην σωστή πλευρά της ιστορίας» Αναρτήθηκε 6 Απριλίου 2024 Συναντήσεις του Θ. Μαρκόπουλου με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ένωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Αναρτήθηκε 2 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συνελήφθη να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο Αναρτήθηκε 2 Απριλίου 2024 Αυτοί είναι οι 20 λαμπαδηδρόμοι στο Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 2 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Εγκατάσταση επιπλέον ειδικών κάδων. 50 τόνοι ανακυκλώθηκαν το 2023 Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ – Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Η πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της» Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 Ακόμη μία δικαστική απόφαση κρίνει νόμιμες τις απολύσεις στα Πετρέλαια Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ – Ξεκίνησαν οι ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 Για την Δημοτική Καπναποθήκη και το Φρούριο συζήτησε ο Δήμαρχος Καβάλας με την γ.γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Αναρτήθηκε 26 Μαρτίου 2024 Σύλληψη σε οικισμό του Δήμου Νέστου για παραβίαση λεωφορείων και αφαίρεση χρημάτων Αναρτήθηκε 26 Μαρτίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή Αναρτήθηκε 22 Μαρτίου 2024 Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Πέντε μέρες στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης Αναρτήθηκε 22 Μαρτίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Περιστατικό κλοπής μπαταρίας απο αυτοκίνητο Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2024 100 χρόνια ΤΕΕ – Το επετειακό Roadshow ταξιδεύει στην Καβάλα Αναρτήθηκε 19 Μαρτίου 2024 Οι Καβαλιώτες έπιασαν για μία ακόμη χρονιά το φίδι Αναρτήθηκε 18 Μαρτίου 2024 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ – Το γλέντι ξεκίνησε νωρίς στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων