Τώρα

  • Επιλεγμένη Μουσκή
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες»

Αναρτήθηκε στις 30/10/2017

Παρακολουθείστε την παρέμβαση της κυρίας Βόζεμπεργκ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/PuP15eh4TDI

Με αφορμή την παγκόσμια εκστρατεία των γυναικών με το γνωστό hashtag #MeToo, που περιλαμβάνει προσωπικές αναφορές σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, και τη σχετική συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη πήρε θέση για το ζήτημα, παρουσία της Επιτρόπου, κυρίας Cecilia Malmström, σχετικά με τα μέτρα  που λαμβάνει η Ε.Ε. για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και τη στήριξη των θυμάτων.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μίλησε για νοσηρό φαινόμενο που διαιωνίζεται από χαλαρές συνειδήσεις και στερεότυπα, παρά  την ύπαρξη εδώ και αρκετά χρόνια ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που απαγορεύει κάθε διάκριση λόγω φύλου ως προς την πρόσβαση στην απασχόληση και ανάγει τη σεξουαλική παρενόχληση σε μορφή σεξουαλικής διάκρισης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βόζεμπεργκ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι όλα τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο εργασίας πρέπει να καταγγέλλονται με συγκεκριμένα στοιχεία και να καταδικάζονται άμεσα, όπως προβλέπουν οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων που παραβλάπτει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κυρίας Βόζεμπεργκ:

«Κυρία Επίτροπε, κύριοι συνάδελφοι,

Θεωρώ ότι το σημερινό θέμα συζήτησης είναι πάρα πολύ σημαντικό, όχι γιατί αυτή τη στιγμή το συζητούμε και δίνουμε ακόμη ένα κίνητρο στα θύματα να καταγγέλλουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά γιατί είναι ένα

θέμα, το οποίο υπήρχε, υπάρχει και δυστυχώς θα υπάρχει όσο υπάρχουν χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες. Και τούτο παρά το γεγονός ότι εδώ και 15 χρόνια υπάρχει νομοθεσία ευρωπαϊκή.

Όμως, όταν μιλούμε για παρενόχληση μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρακαλώ να είναι πολύ συγκεκριμένες οι καταγγελίες, να υπάρχει η βούληση από την επιτροπή να καταδικάζονται άμεσα, γιατί διαφορετικά δίνουμε την εντύπωση προς τα έξω ότι ο ναός της Δημοκρατίας, που είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορεί να χαρακτηρίζεται από ανήθικες συμπεριφορές.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη
Ευρωβουλευτής ΝΔ – ΕPP GROUP

Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Μακάριος Λαζαρίδης: Η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι σε λάθος δρόμο Αναρτήθηκε 22 Ιανουαρίου 2018 Η λύση στη σύνθετη ονομασία της FYROM είναι μία, και είναι η: «ΨευτοΜακεδονία», κατά τον αείμνηστο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη! Αναρτήθηκε 17 Ιανουαρίου 2018 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε για να διασωθεί το ευρώ» Αναρτήθηκε 15 Ιανουαρίου 2018 15 Ιανουαρίου 1950- ιστορική ημερομηνία της Κύπρου Αναρτήθηκε 14 Δεκεμβρίου 2017 Οι καινοτομίες του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πολιτικό στίβο! Αναρτήθηκε 6 Δεκεμβρίου 2017 Συγχαρητήριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Νέας Περάμου Αναρτήθηκε 4 Δεκεμβρίου 2017 Λ.Φουντούλης: «Το Κίνημα μας ήταν το μόνο που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων» Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 «Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ