Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες»

Αναρτήθηκε στις 30/10/2017

Παρακολουθείστε την παρέμβαση της κυρίας Βόζεμπεργκ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/PuP15eh4TDI

Με αφορμή την παγκόσμια εκστρατεία των γυναικών με το γνωστό hashtag #MeToo, που περιλαμβάνει προσωπικές αναφορές σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, και τη σχετική συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη πήρε θέση για το ζήτημα, παρουσία της Επιτρόπου, κυρίας Cecilia Malmström, σχετικά με τα μέτρα  που λαμβάνει η Ε.Ε. για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και τη στήριξη των θυμάτων.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μίλησε για νοσηρό φαινόμενο που διαιωνίζεται από χαλαρές συνειδήσεις και στερεότυπα, παρά  την ύπαρξη εδώ και αρκετά χρόνια ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που απαγορεύει κάθε διάκριση λόγω φύλου ως προς την πρόσβαση στην απασχόληση και ανάγει τη σεξουαλική παρενόχληση σε μορφή σεξουαλικής διάκρισης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βόζεμπεργκ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι όλα τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο εργασίας πρέπει να καταγγέλλονται με συγκεκριμένα στοιχεία και να καταδικάζονται άμεσα, όπως προβλέπουν οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων που παραβλάπτει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κυρίας Βόζεμπεργκ:

«Κυρία Επίτροπε, κύριοι συνάδελφοι,

Θεωρώ ότι το σημερινό θέμα συζήτησης είναι πάρα πολύ σημαντικό, όχι γιατί αυτή τη στιγμή το συζητούμε και δίνουμε ακόμη ένα κίνητρο στα θύματα να καταγγέλλουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά γιατί είναι ένα

θέμα, το οποίο υπήρχε, υπάρχει και δυστυχώς θα υπάρχει όσο υπάρχουν χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες. Και τούτο παρά το γεγονός ότι εδώ και 15 χρόνια υπάρχει νομοθεσία ευρωπαϊκή.

Όμως, όταν μιλούμε για παρενόχληση μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρακαλώ να είναι πολύ συγκεκριμένες οι καταγγελίες, να υπάρχει η βούληση από την επιτροπή να καταδικάζονται άμεσα, γιατί διαφορετικά δίνουμε την εντύπωση προς τα έξω ότι ο ναός της Δημοκρατίας, που είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορεί να χαρακτηρίζεται από ανήθικες συμπεριφορές.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη
Ευρωβουλευτής ΝΔ – ΕPP GROUP

Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 «Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια Αναρτήθηκε 15 Νοεμβρίου 2017 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Εσείς δημιουργήσατε το σημερινό οικονομικό σύστημα Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 6 Νοεμβρίου 2017 ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΕΕ – ΑΜ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Αναρτήθηκε 1 Νοεμβρίου 2017 O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ στη Θάσο Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αποχαιρετά τον Νικόλαο Ρουδομέτωφ Αναρτήθηκε 16 Οκτωβρίου 2017 Εμείς «εκλογές για λίγους» δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθούν Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Διδασκόμαστε. Εμπνεόμαστε Συνεχίζουμε Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Σφετερίζεστε την Ελληνική ιστορία και πολιτισμό» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ