Αναρτήθηκε στις 13/11/2017

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 9:00 το βράδυ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας με την υποστήριξη της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Καβάλας υποδέχονται τον διεθνούς φήμης πιανίστα ΠΑΥΛΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, ελληνικής καταγωγής από την Γερμανία.

Ο σολίστ θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο Ρεσιτάλ σε μορφή Διάλεξης, υλοποιώντας μία πρωτοπόρο εργασία του πάνω στην ερμηνεία της μουσικής. Αφού λοιπόν πρώτα εξηγήσει τη σημασία κάθε έργου, στη συνέχεια θα παίξει τη μουσική – προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μια βαθύτερη κατανόηση του νοήματός της και μεγεθύνοντας την ανταπόκριση του ακροατηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή την επέτειο των 500 χρόνων από τη Μεταρρύθμιση του Λουθήρου, ο καλλιτέχνης στη συγκεκριμένη Διάλεξη-Ρεσιτάλ θα παρουσιάσει τα έργα σε μορφή οδοιπορικού, το οποίο περικλείει τις θεμελιώδεις ιδέες της Μεταρρύθμισης – αλήθεια, ελευθερία, λύτρωση από τις επίγειες θλίψεις, τις ιδεοληψίες και τα πνεύματα του παρελθόντος, και εν τέλει απολύτρωση – όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από τα έργα μεγάλων συνθετών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τον Μπάχ (ως μουσικό μάρτυρα των πεποιθήσεων του Λούθηρου), θα συνεχιστεί με τον Μπετόβεν, τον Σούμπερτ και τον Σοπέν, και θα καταλήξει στον ιμπρεσιονιστή Ντεμπυσσύ και στον Ραχμάνινοφ.

Ο Παύλος Χατζόπουλος γεννήθηκε στη Γερμανία το 1964. Παρακολούθησε τόσο το Γερμανικό όσο και το Ελληνικό σχολείο. Άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία τριών χρόνων και έκανε την πρώτη του σολιστική εμφάνιση όταν ήταν 10 ετών. Σπούδασε στις Ανώτατες Μουσικές Ακαδημίες της Στουτγάρδης και του Βίρτσμπουργκ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Μάστερ Σολιστικής Δεξιοτεχνίας. Παρακολούθησε πολλά masterclasses στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελλάδα. Το 1990 κέρδισε υποτροφία από την Ελληνική Πρεσβεία της Βόννης στη Γερμανία. Επίσης έχει επανειλημμένα παρουσιάσει έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική και στην Ασία. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Τέχνης και Πολιτισμού (Ρότερνταμ, Ολλανδία) και συχνά δίνει διαλέξεις πάνω στους μουσικούς συμβολισμούς και στη σημασία της μουσικής. Από το 2007 μέχρι το 2011 υπήρξε λέκτορας στην Ακαδημία της Τράπεζας LGT στο Λιχτενστάιν.

Η Καβάλα και το Δημοτικό Ωδείο της αποτελεί σταθμό της προγραμματισμένης περιοδείας του στην Ελλάδα για το 2017, η οποία περιλαμβάνει επίσης συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Κατερίνη.

Το πρόγραμμα διαρκεί 75 λεπτά και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε!

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ Καβάλας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                       Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Περικλής Τελίδης                                               Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Το Βατερλώ της Δράμας Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 Για την Ανακύκλωση… Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017 «Σε κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια Αναρτήθηκε 15 Νοεμβρίου 2017 Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Εσείς δημιουργήσατε το σημερινό οικονομικό σύστημα Αναρτήθηκε 7 Νοεμβρίου 2017 Οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες της πόλης χωρίς αποκλεισμούς Αναρτήθηκε 6 Νοεμβρίου 2017 ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΕΕ – ΑΜ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Αναρτήθηκε 1 Νοεμβρίου 2017 O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ στη Θάσο Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Η σεξουαλική παρενόχληση συντηρείται από χαλαρές συνειδήσεις και νοσηρές νοοτροπίες» Αναρτήθηκε 30 Οκτωβρίου 2017 Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αποχαιρετά τον Νικόλαο Ρουδομέτωφ Αναρτήθηκε 16 Οκτωβρίου 2017 Εμείς «εκλογές για λίγους» δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθούν Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Διδασκόμαστε. Εμπνεόμαστε Συνεχίζουμε Αναρτήθηκε 11 Οκτωβρίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Σφετερίζεστε την Ελληνική ιστορία και πολιτισμό» Αναρτήθηκε 9 Οκτωβρίου 2017 Κούλογλου: Δεν είμαστε Ιράν. Τέρμα με τους Αγιατολάχ