Τώρα

  • Παλιά Λαϊκά
Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Eφ όλης της ύλης ο Μακάριος, για Βρούτση, πρόωρες εκλογές, Σύριζα και το New deal της επόμενης μέρας της πανδημίας

Αναρτήθηκε στις 26/04/2020

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Στη συνέχεια, είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού να αξιολογήσει τη συνεισφορά του κάθε ενός μας – υπουργών και βουλευτών - και να πορευτεί αναλόγως», τονίζει ο βουλευτής Καβάλας. «Σκέφτονται με μικροψυχία και ανευθυνότητα» επισημαίνει για όσος εισηγούνται πρόωρες και καταθέτει πρόταση-έκπληξη για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Στη συνέχεια, είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού να αξιολογήσει τη συνεισφορά του κάθε ενός μας – υπουργών και βουλευτών - και να πορευτεί αναλόγως».

Την απάντηση αυτή δίνει ο Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ερώτημα για την ανάληψη πολιτικών ευθυνών από όσους εκθέτουν την κυβέρνηση σε μια εποχή μάλιστα που αυτή διαθέτει την πλήρη πολιτική ηγεμονία, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει ανοιχτό θέμα ηγεσίας στο υπουργείο Εργασίας όταν γίνει ανασχηματισμός.

Με τη συνέντευξη που παραχωρεί στο iEidiseis ο Μακάριος Λαζαρίδης αφήνει αιχμές και για όσους εισηγούνται στον πρωθυπουργό πρόωρες κάλπες, τονίζοντας ότι «η στάση αυτή είναι δυνητικά ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα». Καταθέτει, μάλιστα, μια πρόταση που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον «Η πατρίδα μας, κύριε Σκουρή, χρειάζεται σταθερές Κυβερνήσεις. Χρειάζεται σταθερή διάρκεια κυβερνητικής θητείας. Θεωρήσαμε επιτυχία το γεγονός ότι επιτέλους απεμπλέξαμε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής. Δεν θα βοηθούσε λοιπόν περαιτέρω να εξασφαλίζεται η κυβερνητική σταθερότητα, χωρίς αλλά και αν, σε όποιον ασκεί την εξουσία; Οι εθνικές εκλογές θα έπρεπε – κατά την άποψή μου - να διεξάγονται κάθε 4 ή και 5 χρόνια σε σταθερή και προκαθορισμένη ημερομηνία. Και ακόμα και αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές για κάποιον εξαιρετικό λόγο, η θητεία της επόμενης Κυβέρνησης θα πρέπει να λήγει την προκαθορισμένη ημερομηνία σύμφωνα με τις προηγούμενες εκλογές», τονίζει χαρακτηριστικά.

Με τη συνέντευξή του στο iEidiseis ο Μακάριος Λαζαρίδης:

-Διαμηνύει σε όσους εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσφυγή σε πρόωρες κάλπες: «Αυτό που δεν λαμβάνουν υπόψη τους όσοι κάνουν τέτοιες προτάσεις είναι το γεγονός ότι μεταξύ της απλής αναλογικής και του νέου εκλογικού νόμου μπορεί να χρειαστεί να μπούμε και πάλι σε καραντίνα. Αλλά ακόμα και αυτοδυναμία να πάρει ο Μητσοτάκης με την απλή αναλογική, κατακτώντας ένα ποσοστό 45% συν, θα εκλέξει 151 βουλευτές. Επτά λιγότερους απ’ όσους έχει σήμερα. Είναι δηλαδή ευκολότερο να κυβερνήσει τη χώρα με 151 βουλευτές για 4 χρόνια, απ’ ότι με 158 βουλευτές για κάτι λιγότερο από τρία; Γιατί περί τούτου πρόκειται! Ας απαντήσουν όσοι ελαφρά τη καρδία εισηγούνται τέτοιες ανοησίες στον πρωθυπουργό εάν αυτό το ενδεχόμενο είναι προς το συμφέρον τόσο της χώρας όσο και της παράταξης».

-Αφήνει αιχμές για τα στελέχη που εισηγούνται πρόωρες κάλπες, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση που όπως λέει την προωθεί: «Δε με αφορά τι επιδιώκουν. Με αφορά όμως το γεγονός ότι η στάση αυτή είναι δυνητικά ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα. Και αυτό αφορά, κύριε Σκουρή, και την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Γιατί η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών άνοιξε τον περασμένο χειμώνα από τον κ. Τσίπρα και τα trollτου ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο. Με αφορά ότι σκέφτονται με μικροψυχία και ανευθυνότητα. Γιατί το λέω αυτό; Πρώτον, έχουν πλήρη άγνοια των υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων. Δεύτερον, δεν σκέφτονται ότι δεν μπορεί να χαθούν 3 μήνες, περίπου, στερώντας πολύτιμο «οξυγόνο» από την οικονομία. Τρίτον, αγνοούν ότι δεν κάνεις εκλογές όταν έχεις σε εξέλιξη ταυτόχρονα δυο εθνικές κρίσεις. Όσο για κάποιους που φαίνεται να εκφράζουν ένα όψιμο ενδιαφέρον για την κυριαρχία Μητσοτάκη, λέω ότι το «μπράντ Μητσοτάκης» έχει πλέον ταυτιστεί με αυτό του ηγέτη που βγάζει τη χώρα με επιτυχία και ασφάλεια από την υγειονομική κρίση. Και αυτό είναι το απόλυτο εχέγγυο επιτυχίας για τη διαχείριση και της επόμενης μέρας. Πιστεύω δε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα διεκδικήσει και θα πετύχει να πάρει και μια τρίτη τετραετία».

-Καταθέτει πρόταση-έκπληξη για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, τονίζοντας ότι αυτές θα πρέπει να διεξάγονται κάθε 4 ή και 5 χρόνια σε σταθερή και προκαθορισμένη ημερομηνία: «Θέλω, όμως, να πω και κάτι ακόμη. Που ξεφεύγει από τα στενά κομματικά όρια. Η πατρίδα μας, κύριε Σκουρή, χρειάζεται σταθερές Κυβερνήσεις. Χρειάζεται σταθερή διάρκεια κυβερνητικής θητείας. Θεωρήσαμε επιτυχία το γεγονός ότι επιτέλους απεμπλέξαμε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής. Δεν θα βοηθούσε λοιπόν περαιτέρω να εξασφαλίζεται η κυβερνητική σταθερότητα, χωρίς αλλά και αν, σε όποιον ασκεί την εξουσία; Οι εθνικές εκλογές θα έπρεπε – κατά την άποψή μου - να διεξάγονται κάθε 4 ή και 5 χρόνια σε σταθερή και προκαθορισμένη ημερομηνία. Και ακόμα και αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές για κάποιον εξαιρετικό λόγο, η θητεία της επόμενης Κυβέρνησης θα πρέπει να λήγει την προκαθορισμένη ημερομηνία σύμφωνα με τις προηγούμενες εκλογές».

-Επισημαίνει εμμέσως πλην σαφώς πως ευθύνες ή όχι θα αποδοθούν στον Γιάννη Βρούτση με τον ανασχηματισμό: «Είναι αδήριτη ανάγκη για τον τόπο στην παρούσα συγκυρία, η Κυβέρνηση να συνεχίσει να αντιμετωπίζει, με την αποτελεσματικότητα και τη μεθοδικότητα που τη χαρακτηρίζει τόσο την υγειονομική κρίση όσο και τις συνέπειές της. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Στη συνέχεια, είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού να αξιολογήσει τη συνεισφορά του κάθε ενός μας – υπουργών και βουλευτών - και να πορευτεί αναλόγως».

synedrio 1

-Ασκεί σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της εν μέσω πανδημίας.

-Τάσσεται υπέρ ενός New Deal για την επόμενη ημέρα της οικονομίας: «Αυτό που θα χρειαστεί για την επόμενη ημέρα είναι μία συνολική και πολυμέτωπη «έκρηξη» της οικονομικής δραστηριότητας. Χρειάζεται μία Νέα Συμφωνία. Ένα νέο New Deal. Χρειάζεται να μπολιάσουμε τις οικονομίες μας με νέο, φτηνό χρήμα το οποίο επιβάλλεται να «γυρίσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Γιατί θεωρείτε λάθος την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κ. Λαζαρίδη; Με άλλο πρόγραμμα εκλέχτηκε η κυβέρνηση, άλλη είναι η επόμενη μέρα του κορονοϊού, με μεγάλες δυσκολίες στην οικονομία. Η ανανεωμένη λαϊκή εντολή δεν θα δώσει δυναμική στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις με πολιτικό κόστος που αναμένεται να χρειαστεί να λάβει;

Διότι απλά, κύριε Σκουρή, δεν έχει καμία ουσιαστική πολιτική λογική. Διότι δεν φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής. Διότι έχουν πολλά να γίνουν ακόμα. Να θυμίσω τα λόγια του ίδιου του Πρωθυπουργού: «Οι πολίτες δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς. Μας εξέλεξαν για να φέρουμε αποτέλεσμα και θα φέρουμε». Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι η πανδημία έχει αλλάξει τις πολιτικές και οικονομικές προτεραιότητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Και θα προσέθετα το εξής: αισθάνομαι ασφαλής και ευγνώμων για το γεγονός ότι στο τιμόνι της χώρας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα γινόταν αν είχαμε ακόμα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι βέβαιο ότι την ίδια ακριβώς σιγουριά και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού μοιράζεται μαζί μου και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών όπως αυτή αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις αυτής της περιόδου. Θα έλεγα λοιπόν, ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του ελληνικού λαού τόσο για τη διαχείριση του υγειονομικού μέρους της κρίσης όσο και για τον τρόπο επιστροφής στην κανονικότητα και για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

«Χρειάζεται σταθερή διάρκεια κυβερνητικής θητείας»

Υπάρχει και άλλο επιχείρημα όμως: Με πρόωρες εκλογές θα καεί η απλή αναλογική, τώρα που η κυβέρνηση έχει μεγάλη αποδοχή στην κοινή γνώμη και μπορεί να λάβει, όπως λένε, ακόμα και 50% που χρειάζεται για να λάβει με την πρώτη τον αριθμό βουλευτών που διαθέτει σήμερα. Συμμερίζεσθε τη λογική και θεωρείτε πιθανό ένα τέτοιο ποσοστό;

Ναι, έχω ακούσει και εγώ διάφορες δικαιολογίες. Ότι θα πρέπει να έχει νωπή λαϊκή εντολή για να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη ημέρα. Ότι πρέπει να μηδενίσει το κοντέρ. Ότι είναι ευκαιρία να τελειώσει πολιτικά τον Τσίπρα. Ότι θα «κάψει» την απλή αναλογική. Ότι, ότι, ότι… Αυτό που δεν λαμβάνουν υπόψη τους όσοι κάνουν τέτοιες προτάσεις είναι το γεγονός ότι μεταξύ της απλής αναλογικής και του νέου εκλογικού νόμου μπορεί να χρειαστεί να μπούμε και πάλι σε καραντίνα. Αλλά ακόμα και αυτοδυναμία να πάρει ο Μητσοτάκης με την απλή αναλογική, κατακτώντας ένα ποσοστό 45% συν, θα εκλέξει 151 βουλευτές. Επτά λιγότερους απ’ όσους έχει σήμερα. Είναι δηλαδή ευκολότερο να κυβερνήσει τη χώρα με 151 βουλευτές για 4 χρόνια, απ’ ότι με 158 βουλευτές για κάτι λιγότερο από τρία; Γιατί περί τούτου πρόκειται! Ας απαντήσουν όσοι ελαφρά τη καρδία εισηγούνται τέτοιες ανοησίες στον πρωθυπουργό εάν αυτό το ενδεχόμενο είναι προς το συμφέρον τόσο της χώρας όσο και της παράταξης.

Συνεπώς όποιοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό πρόωρες κάλπες κάνουν λάθος; Τι επιδιώκουν;

Δε με αφορά τι επιδιώκουν. Με αφορά όμως το γεγονός ότι η στάση αυτή είναι δυνητικά ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα. Και αυτό αφορά, κύριε Σκουρή, και την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Γιατί η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών άνοιξε τον περασμένο χειμώνα από τον κ. Τσίπρα και τα troll του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο. Με αφορά ότι σκέφτονται με μικροψυχία και ανευθυνότητα. Γιατί το λέω αυτό; Πρώτον, έχουν πλήρη άγνοια των υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων. Δεύτερον, δεν σκέφτονται ότι δεν μπορεί να χαθούν 3 μήνες, περίπου, στερώντας πολύτιμο «οξυγόνο» από την οικονομία. Τρίτον, αγνοούν ότι δεν κάνεις εκλογές όταν έχεις σε εξέλιξη ταυτόχρονα δυο εθνικές κρίσεις. Όσο για κάποιους που φαίνεται να εκφράζουν ένα όψιμο ενδιαφέρον για την κυριαρχία Μητσοτάκη, λέω ότι το «μπράντ Μητσοτάκης» έχει πλέον ταυτιστεί με αυτό του ηγέτη που βγάζει τη χώρα με επιτυχία και ασφάλεια από την υγειονομική κρίση. Και αυτό είναι το απόλυτο εχέγγυο επιτυχίας για τη διαχείριση και της επόμενης μέρας. Πιστεύω δε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα διεκδικήσει και θα πετύχει να πάρει και μια τρίτη τετραετία.

Θέλω, όμως, να πω και κάτι ακόμη. Που ξεφεύγει από τα στενά κομματικά όρια. Η πατρίδα μας, κύριε Σκουρή, χρειάζεται σταθερές Κυβερνήσεις. Χρειάζεται σταθερή διάρκεια κυβερνητικής θητείας. Θεωρήσαμε επιτυχία το γεγονός ότι επιτέλους απεμπλέξαμε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής. Δεν θα βοηθούσε λοιπόν περαιτέρω να εξασφαλίζεται η κυβερνητική σταθερότητα, χωρίς αλλά και αν, σε όποιον ασκεί την εξουσία; Οι εθνικές εκλογές θα έπρεπε – κατά την άποψή μου - να διεξάγονται κάθε 4 ή και 5 χρόνια σε σταθερή και προκαθορισμένη ημερομηνία. Και ακόμα και αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές για κάποιον εξαιρετικό λόγο, η θητεία της επόμενης Κυβέρνησης θα πρέπει να λήγει την προκαθορισμένη ημερομηνία σύμφωνα με τις προηγούμενες εκλογές.

synedrio pontioi 1

«Υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα»

Υπήρξατε από τους πρώτους που προβλέψατε ότι θα παρθεί πίσω η απόφαση για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων. Πού οφείλετε το λάθος;

Κατ’ αρχήν να πω ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης δεν είναι κάτι το καινούργιο. Θεωρητικά επιτυγχάνουν το διπλό στόχο της οικονομικής στήριξης και της απόκτησης νέων δεξιοτήτων που προετοιμάζουν για την οικονομία του αύριο. Στην προκειμένη περίπτωση δυστυχώς έγιναν προχειρότητες. Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι τυχόν αστοχίες, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με μη επαρκή Κ.Ε.Κ. - που θυμίζω ότι η αξιολόγησή τους έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση – θα διορθωθούν άμεσα. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχουμε προχωρήσει σε επαναξιολόγηση των ΚΕΚ, κάτι που δεν έγινε, ίσως υπό το βάρος του χρόνου. Από εκεί και πέρα δε πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Και καλά ΚΕΚ υπάρχουν και η τηλεκατάρτιση αποτελεί χρήσιμο εργαλείο.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι διαθέτει το απαραίτητο θάρρος και διόρθωσε τις όποιες αστοχίες. Άλλωστε, μία από τις αρετές ενός ηγέτη είναι το θάρρος. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε. Θέλω, όμως, κύριε Σκουρή, να αναδείξω και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα θυμίζοντας τα εξής:

Πρώτον, ότι η τελευταία πιστοποίηση έγινε επί υπουργίας Γαβρόγλου και η διαδικασία πιστοποίησης δεν έχει αλλάξει. Και επιπλέον κανένα πιστοποιημένο Κ.Ε.Κ. δεν κόπηκε, κανένας δεν έκανε ένσταση.

Δεύτερον, και επί δικής του Κυβέρνησης οι υπουργοί Σκουρλέτη, Χαρίτσης και Ακσιόγλου «έτρεξαν» προγράμματα κατάρτισης μέσω Κ.Ε.Κ. μέχρι και την παραμονή των εκλογών, συνολικού ύψους πάνω από 250.000.000 ευρώ!

Επομένως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Από θέση αρχής και ανεξαρτήτως της κάλυψης του πρωθυπουργού στον Γιάννη Βρούτση, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται οι πολιτικές ευθύνες τέτοιων λαθών, που κατά κοινή ομολογία εκθέτουν σοβαρά την κυβέρνηση, σε περίοδο που έχει την πλήρη πολιτική ηγεμονία;

Κύριε Σκουρή, είναι αδήριτη ανάγκη για τον τόπο στην παρούσα συγκυρία, η Κυβέρνηση να συνεχίσει να αντιμετωπίζει, με την αποτελεσματικότητα και τη μεθοδικότητα που τη χαρακτηρίζει τόσο την υγειονομική κρίση όσο και τις συνέπειές της. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Στη συνέχεια, είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού να αξιολογήσει τη συνεισφορά του κάθε ενός μας – υπουργών και βουλευτών - και να πορευτεί αναλόγως.

«Να απορροφήσουμε τους κραδασμούς όσο το δυνατόν ταχύτερα»

Τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πώς την κρίνετε;

Ανεύθυνη και καιροσκοπική. Εν μέσω πλήρους ένδειας επιχειρημάτων και προτάσεων «πιάστηκαν» από το έλασσον ζήτημα της τηλεκατάρτισης. Αυτό δεν θολώνει τη μεγαλύτερη εικόνα η οποία είναι η εξής: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή της ανείπωτης τραγωδίας και παγκόσμια υγειονομικής και οικονομικής κρίσης απέδειξε και επέδειξε οξυμένα αντανακλαστικά διαχείρισης σε όλα τα επίπεδα. Η εμπιστοσύνη που ξαναχτίζεται ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνησή τους είναι οδηγός για το πως θα γίνει σωστά η αντιμετώπιση των προβλημάτων της επόμενη μέρας.

Η κυβέρνηση τι θα πρέπει να προσέξει κατά τη γνώμη σας την επόμενη περίοδο;

Είναι τέτοια η φύση της κρίσης που απαιτείται εγρήγορση για να μη ξεφύγει το υγειονομικό κομμάτι της κρίσης, και ταυτόχρονα να σχεδιάσουμε την αντίδρασή μας για να απορροφήσουμε τους κραδασμούς όσο το δυνατόν ταχύτερα. Σίγουρα χρειάζεται ανασυγκρότηση δυνάμεων και συνέχιση της μάχης. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μπορέσουμε να περιγράψουμε με πειστικό τρόπο ποια είναι εκείνα τα βήματα που θα μας φέρουν πιο κοντά σε μια δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Και αυτό που θα χρειαστεί για την επόμενη ημέρα είναι μία συνολική και πολυμέτωπη «έκρηξη» της οικονομικής δραστηριότητας. Χρειάζεται μία Νέα Συμφωνία. Ένα νέο New Deal. Χρειάζεται να μπολιάσουμε τις οικονομίες μας με νέο, φτηνό χρήμα το οποίο επιβάλλεται να «γυρίσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές. (Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή iEIDISEIS.gr)

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 31 Μαΐου 2020 90 χρονών γίνεται σήμερα ο «Βρώμικος Χάρι» Αναρτήθηκε 30 Μαΐου 2020 «Fake news» ότι ο Βασίλης Καρράς είναι στο νοσοκομείο. Βρίσκεται στο χωριό του στο Κοκκινοχώρι του Δήμου Παγγαίου και πίνει τσιπουράκι Αναρτήθηκε 29 Μαΐου 2020 Άριστη δουλειά από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας, όμως .. σήμερα «κούκλα» αύριο; Αναρτήθηκε 29 Μαΐου 2020 Στο Παρανέστι ο Πύρρος Δήμας Αναρτήθηκε 28 Μαΐου 2020 Καλώς ήλθατε μετά από 6 χρόνια ανακαίνισης στην «Μεγάλη Λέσχη» της Καβάλας Αναρτήθηκε 28 Μαΐου 2020 N.KABAΛΑΣ – Καλλιτεχνικές «photos» του άστατου καιρού από φιλαράκια στο FB Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2020 4,7 εκ. ευρώ σε αγροτικές περιοχές Ροδόπης και Ξάνθης από την Περιφέρεια ΑΜΘ Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2020 Έκλεβε νερό από τη ΔΕΥΑΚ κάτοικος του Παληού Καβάλας (ανακοίνωση ΔΕΥΑΚ) Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2020 ΠΟΕΔΗΝ: Όλοι τώρα μιλάνε για την αναγκαιότητα ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, κάτι για το οποίο εμείς «φωνάζουμε» εδώ και χρόνια Αναρτήθηκε 26 Μαΐου 2020 Κ.Μητσοτάκης: 15 Ιουνίου ανοίγουν τα χερσαία σύνορα για τους Βαλκάνιους επισκέπτες Αναρτήθηκε 26 Μαΐου 2020 Λειτούργησαν τα αντανακλαστικά Μουριάδη – 400χιλ ευρώ στο Δήμο Καβάλας Αναρτήθηκε 26 Μαΐου 2020 Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, στην Κάρπαθο Αναρτήθηκε 26 Μαΐου 2020 Τ.Ελευθεριάδου: «Επώδυνες οι λύσεις για τα Πετρέλαια της Καβάλας» Αναρτήθηκε 25 Μαΐου 2020 Μουμτσάκης και Ξουλόγης βράβευσαν τους εθελοντές Αναρτήθηκε 25 Μαΐου 2020 Ποιοι «εκθέτουν» επικοινωνιακά ένα «λαϊκό» παιδί που θέλει να γίνει Δήμαρχος Καβάλας Αναρτήθηκε 25 Μαΐου 2020 Εξαπλώνεται και πέρα από την Παναγία το COSMOPOLIS (Δες τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα) Αναρτήθηκε 22 Μαΐου 2020 Πρόεδρος καφεζυθοπωλών Καβάλας: «Εγώ δεν θα ανοίξω το μαγαζί μου τη Δευτέρα» Αναρτήθηκε 21 Μαΐου 2020 Προβληματισμός στο ΣΥΡΙΖΑ για τα καμώματα Παπαδημούλη Αναρτήθηκε 21 Μαΐου 2020 Νέοι τρόποι διακανονισμού οφειλών προς τη ΔΕΥΑ Καβάλας Αναρτήθηκε 21 Μαΐου 2020 Περισσότερο χρόνο ζητά η ΕΠΣ Καβάλας από την ΓΓΑ Αναρτήθηκε 21 Μαΐου 2020 Προετοιμασίες στις λαϊκές πλαζ Περιγιαλίου και Καλαμίτσας Αναρτήθηκε 21 Μαΐου 2020 Κυκλοφορεί το βιβλίο της Μαριλένας Φωκά »ΔΟΚΙΜΙΑ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ » Προλογίζει ο Λεόντιος Πετμεζάς. Αναρτήθηκε 19 Μαΐου 2020 Η Γενοκτονία των Ποντίων από του Τούρκους Αναρτήθηκε 16 Μαΐου 2020 Mακάριος: Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να προσφέρει πάνω από 20% του ΑΕΠ Αναρτήθηκε 13 Μαΐου 2020 Το Σωματείο εργαζομένων «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ» θα βάλει πλάτη…άγνωστο όμως που το πάει ο Μαθιός με το νέο Γενικό Διευθυντή του στην Καβάλα Αναρτήθηκε 13 Μαΐου 2020 Να το, να το το δαχτυλίδι… Αναρτήθηκε 12 Μαΐου 2020 Το παράρτημα της Ευρωπαϊκής κίνησης Καβάλας για τη φετινή επέτειο της «Ημέρας της Ευρώπης» Αναρτήθηκε 12 Μαΐου 2020 Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2020 «Από λάθος μου μπέρδεψα την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον πόθεν έσχες μου»… δηλώνει ο βουλευτής της Καβάλας μετά το σάλο ότι είναι ο πιο πλούσιος Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2020 Tηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για περιβαλλοντικά θέματα Αναρτήθηκε 8 Μαΐου 2020 Βαθαίνει το χάσμα Κουνάκου – Παπαδόπουλου στην αντιπολίτευση του Δήμου Καβάλας Αναρτήθηκε 8 Μαΐου 2020 Eίναι ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν… gay τηλεοπτικό ζευγάρι στην Καβάλα Αναρτήθηκε 7 Μαΐου 2020 Το Cosmopolis Festival επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ (Η ανακοίνωση μετά τις εξαγγελίες της Υπουργού Πολιτισμού) Αναρτήθηκε 7 Μαΐου 2020 2,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ σε περιοχές του Β. Έβρου μέσω του προγράμματος LEADER