

O σύλλογος ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΔΕΤΥΔ συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus plus με φορείς νέων με τους φορείς, οι Stowarzyszenie Rozprawy o Europie της Πολωνίας, Mobility Opportunities Happening APS της Ιταλίας και Academy for active youth association με έδρα την Βουλγαρία και θέμα « FIRST STEP TO EUROPE - boosting active citizenship among youth in small cities».

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής του πολίτη μεταξύ των νέων στις μικρές πόλεις.
Κατά την υλοποίηση του σχεδίου στόχος είναι η οικοδόμηση μιας ισχυρής και μακροπρόθεσμης εταιρικής σχέσης οργανώσεων που ασχολούνται με την κοινωνική ένταξη των νέων από μικρότερες πόλεις, ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικρών οργανώσεων. Οι δραστηριότητες που έχουν γίνει ενθαρρύνουν την συμμετοχή των νέων και δίνουν κίνητρα να επενδύσουν στις τοπικές τους κοινωνίες , για συμμετοχή των νέων στη μη τυπική εκπαίδευση και διάδοση γνώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά την εβδομάδα κινητικότητας στην Πολωνία διοργανώθηκε φεστιβάλ νεολαίας «Η Ευρώπη είναι εδώ» στο Starachowice στην έδρα του συλλόγου Stowarzyszenie Rozprawy o Europie. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την οικολογία, την αγωγή του πολίτη, την εκπαίδευση στα μέσα ενημέρωσης και τις ευρωπαϊκές αξίες.
Η πολιτική για τη νεολαία, η κινητοποίηση τους και οι ευκαιρίες που μπορούν να προσφέρουν οι μικρές πόλεις απασχόλησαν τους νέους των συλλόγων με τους νέους του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Starachowice και τον δήμαρχο.
Υλοποιήθηκαν εργαστήρια σε Δημοτικό Σχολείο και Τεχνικό Γυμνάσιο στο Starachowice όπου οι συμμετέχοντες του προγράμματος αντάλλαξαν απόψεις με νέους για την παραπληροφόρηση και τους κινδύνους των fake news, για την αστική δραστηριότητα και τις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι νέοι για την πόλη τους και την τοπική τους κοινωνία. Οι δράσεις συνεχίζονται τον Οκτώβριο στην Δράμα.