Oλοκληρώθηκε το 38ο Ήλιος και Πέτρα στο θέατρο του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη

Αναρτήθηκε στις 27/07/2017

H ετήσια συνάντηση των λαών με χορούς τραγούδια και παρουσίαση του εθιμικού τους κύκλου, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου αφού προηγουμένως όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης επιφύλαξαν θερμή υποδοχή την Παρασκευή 21 Ιουλίου το βράδυ στην πλατεία με Ελληνικούς χορούς, πίτες που ετοίμασαν οι Κυρίες του χωρίου και άφθονο κρασί που προσέφερε η Δημωφέλεια.

Ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα Ήλιος και Πέτρα. Το κατάμεστο Θέατρο του Ακοντίσματος και οι εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου το αποδεικνύουν.

Ο συνδυασμός του Ήλιος και Πέτρα με το παράλληλο πρόγραμμα του Cosmopolis με την ποικιλία των εκδηλώσεων, απέδειξε ότι ορθά πράξαμε και συνενώσαμε τους δυο θεσμούς αποφεύγοντας έτσι την απομόνωση, την επανάληψη και τη σύγκριση δυο φεστιβάλ με εμφανείς συγκλήσεις αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο και στόχους. Το ένα είναι πιο κοσμοπολίτικο, όπως αρμόζει στην πολυπληθή και πανέμορφη Πόλη μας, την Καβάλα, ενώ το Ήλιος και Πέτρα εκφράζει και παρουσιάζει τον λαϊκό πολιτισμό των λαών της γης και μόνο.

Το Ήλιος και Πέτρα είναι η πηγαία έκφραση της ερασιτεχνικής δημιουργίας της περιφέρειας και τέτοια οφείλει να παραμείνει όπως άλλωστε η μακρόχρονη πορεία του το απέδειξε, δίνοντας συγχρόνως ευκαιρίες και δυνατότητές στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, περιτρανώνοντας το βασικό του μήνυμα: Λαοί μπορούμε να ζήσουμε μαζί.

Η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, ως Ιδρυτικό μέλος του CIOFF,του Διεθνούς Συμβουλίου της UNESCO, συνεχίζει τις ευγενείς προσπάθειες της διακίνησης των πανανθρώπινων ιδεών της Ειρήνης και της Φίλιας των Λαών της γης.

Το Διοικητικό συμβούλιο της Στέγης Πολιτισμού και η Οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής την Βασιλική Ιωσηφίδου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Δήμαρχο Καβάλας Κυρία Δήμητρα Τσανάκα, όλο το Δημοτικό  Συμβούλιο της Πόλης, την Πρόεδρο της Δημωφέλεια Κυρία Αναστασία Ιωσηφίδου, καθώς και το Συμβούλιο της Δημωφέλεια, την Οργανωτική επιτροπή του κοινού Φεστιβάλ Ήλιος και Πέτρα-Cosmopolis και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κύριο Στράτο Μαρουλά, την ΄Αλκιστη Βλάχου και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και της Δημοτικής επιχείρησης, που δούλεψαν με φιλότιμο και ενθουσιασμό, όπως και όλους τους εθελοντές που συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων.

Τον Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Νέας Καρβάλης, τους βοηθούς και συνεργάτες μας της Νέας Καρβάλης, τις φιλότιμες Κυρίες του χωρίου που η προσφορά τους σε πίτες για τη γιορτή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, την χορογράφο και καθηγήτρια κλασσικού μπαλέτου Κυρία Βικτωρία Κουτράκη για τη θαυμάσια τελετή έναρξης στο θέατρο του Ακοντίσματος, τη Σοφία Ιωσηφίδου για την άρτια παρουσίαση του Φεστιβάλ, τους δάσκαλους χορού Ιωαννίδη Μανώλη και Δέσποινα Καλαμούκη και τους χορευτές μας, καθώς και τον ακούραστο Πρόεδρο και ιδρυτή του Φεστιβάλ κύριο Καπλάνη Α. Ιωσηφίδη. Τέλος  έναν-έναν  ξεχωριστά τους μουσικούς, την υπεύθυνη βεστιαρίου κυρία Έλσα Ιωσηφίδου  και όλους όσους με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία deτου.(delt;io  Φεστιβάλ Ήλιος και Πέτρα 2017.

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 2 Αυγούστου 2017 Τοποθέτηση Εμμανουηλίδη για τα Μεταπτυχιακά Αναρτήθηκε 27 Ιουλίου 2017 Oλοκληρώθηκε το 38ο Ήλιος και Πέτρα στο θέατρο του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Ο κόμπος έχει φτάσει εδώ και καιρό στο χτένι Αναρτήθηκε 26 Ιουλίου 2017 Κινητικότητα στην Ένωση Αναρτήθηκε 25 Ιουλίου 2017 Ομόφωνη αποδοχή του έργου με τίτλο «MED4AL Αναρτήθηκε 19 Ιουλίου 2017 Σειρά έχει η Δικαιοσύνη… Αναρτήθηκε 6 Ιουλίου 2017 Στην Πόλη ο Μορφίδης Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Ν. Χουντής :«Καμία επιδημία δεν έχει σύνορα, κανένας φράχτηςδεν την εμποδίζει Αναρτήθηκε 5 Ιουλίου 2017 Λ.Φουντούλης: Ανάγκη δίκαιου φορολογικού συστήματος Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Η επιστροφή 8 συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Αναρτήθηκε 4 Ιουλίου 2017 Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Επενέβη στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΑΕΠ της χώρας έπεσε κατά εν τρίτον»