
Είχε προηγηθεί η εξαίρεση του Γενικού Νοσοκομείου της Καβάλας από το πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για επιδότηση του ιατρικού προσωπικού που φτάνει στα 300 ευρώ μηνιαίως για διάστημα 2 ετών, ενώ δύνανται να επιδοτούνται έως και 10 ιατροί ετησίως σε κάθε νοσοκομείο της Περιφέρειας ΑΜΘ

Αποκαλυπτικό το σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ με τις δεσμεύσεις για την κατασκευή πλήρως εξοπλισμένης υβριδικής αίθουσας χειρουργείου (μέσω ΕΣΠΑ) και την προμήθεια ενός προηγμένου εξομοιωτή λαπαροσκοπικής χειρουργικής με πλήρες λογισμικό για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων 2 χρόνια πριν κατά την επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη και του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη στο Νοσοκομείο Καβάλας που αγνοήθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ.
Αθήνα, 01 Οκτωβρίου 2023
Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη σε Νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στα Νοσοκομεία Καβάλας, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη.
Αρχικά επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου πραγματοποίηθηκε σύσκεψη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον νέο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, τις Διευθύντριες/Υποδιευθύντριες Νοσηλευτικής, Διοικητικής, Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας και την Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων.

Η Γενική Γραμματέας συνεχάρη τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας (day-case surgery), καθώς και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων αντιμικροβιακής χημειοπροφύλαξης με σημαντική μείωση της νοσηρότητας και της επίπτωσης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Ήδη το νοσοκομείο σχεδιάζει την κατασκευή πλήρως εξοπλισμένης υβριδικής αίθουσας χειρουργείου (μέσω ΕΣΠΑ) και την προμήθεια ενός προηγμένου εξομοιωτή λαπαροσκοπικής χειρουργικής με πλήρες λογισμικό για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων.
Ακολούθως, η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη, παρουσία της Διοικήτριας του Νοσοκομείου, με τις Διευθύντριες Ιατρικής, Διοικητικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, της Προέδρου του σωματείου εργαζομένων και του Προέδρου του σωματείου των Γιατρών του Νοσοκομείου. Η κα Βιλδιρίδη αφού άκουσε τα θέματα που της έθεσαν αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό. Σημείωσε ότι κατά τα τελευταία 4 χρόνια έχουν προκηρυχθεί 45 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, εκ των οποίων 14 αφορούν στην ειδικότητα της παθολογίας, ενώ παράλληλα το Νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με 18 επικουρικούς ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Δεσμεύτηκε, δε, ότι οι προσπάθειες ενίσχυσης του Νοσοκομείου Ξάνθης θα συνεχιστούν.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης εξυπηρετεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) περισσότερους από 50.000 πολίτες ανά έτος, το οποίο ισοδυναμεί με τον μισό πληθυσμό του Νομού. Το ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, έργο προϋπολογισμού ύψους 2,5 εκ. ευρώ που αφορά στην αναβάθμιση του ΤΕΠ με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, θα εξελίξει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει πιλοτικά η κατ'οίκον νοσηλεία με πλάνο διεύρυνσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προγραμματίζεται η προμήθεια ανοσολογικού συστήματος για την αυτοματοποίηση διαδικασίας εκτέλεσης αιματολογικών εξετάσεων, εξυπηρετώντας περισσότερους πολίτες και με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Το πρωί του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη Διοικητών και Αν. Διοικητών Νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης με ατζέντα υπηρεσιακών θεμάτων, υπό τη Γενική Γραμματέα και τον Διοικητή της 4ης ΥΠε.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε περιήγηση στους χώρους του Νοσοκομείου και σύσκεψη με τη συμμετοχή της Διοίκησης του Νοσοκομείου και των Διευθυντών Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Τεχνικής Υπηρεσίας. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και στην ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου για την επιτυχή επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου με ασφάλεια για τους νοσηλευόμενους.
Τέλος, η κα Βιλδιρίδη επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, όπου την υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, καθώς και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό, για τους αξιοπρόσεκτους δείκτες που επιτυγχάνουν, παρά το μέγεθος και τη γεωγραφική θέση του Νοσοκομείου, όπως οι 1.700 χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα για το 2023 (σε σύγκριση με 1.700 στο σύνολο του 2022). Τέθηκαν πολλά θέματα, εξειδικευμένα για το Νοσοκομείο στα οποία δόθηκαν πολλές διευκρινίσεις. Η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και αναγνωρίζει τη συμβολή του υγειονομικού προσωπικού στην προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας.
Αναρτήθηκε 22 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 21 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 17 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 17 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 15 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 15 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 14 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 11 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 11 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 10 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 9 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 8 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 7 Ιουνίου 2026
Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 22 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 21 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 20 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 19 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 16 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 16 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 15 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 11 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 8 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 2 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 2 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 2 Μαΐου 2026
Αναρτήθηκε 28 Απριλίου 2026
Αναρτήθηκε 27 Απριλίου 2026
Αναρτήθηκε 18 Απριλίου 2026
Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2026
Αναρτήθηκε 13 Απριλίου 2026
Αναρτήθηκε 4 Απριλίου 2026