Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Η Αλήθεια

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ – Η ακαδημαϊκή προσφορά της διακεκριμένης ποινικολόγου Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου

Αναρτήθηκε στις 26/05/2024

Η σχετική ανάρτηση στα social media της διακεκριμένης Ποινικολόγου και Πολιτεύτριας της ΝΔ:

Μαρία Χατζηκωνσταντίνου

 · Ο Σύλλογος Αποφοίτων Νομικής Α.Π.Θ σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή ΑΠΘ είχαμε την τιμή και την χαρά, στην πρώτη επίσημη παρουσίασή μας να υποδεχθούμε ως κεντρικό ομιλητή μας τον διακεκριμένο Κύπριο Νομικό και Συγγραφέα κ Πολύβιο Πολυβίου στην εκδήλωσή μας αφιερωμένη στα 50 χρόνια απο την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο!

Ο κ Πολυβίου σε κλίμα συγκίνησης μας εξιστόρησε τα γεγονότα και τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις που βίωσε ως σύμβουλος του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη το καλοκαίρι του 1974 στη συνδιάσκεψη της Γενεύης ,για την διάσωση της Μεγαλονήσου και της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Στην εκδήλωση αναγορεύσαμε ως πρώτα Επίτιμα Μέλη του Συλλόγου μας τον κ Δαυίδ Άγγελο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου και την σύζυγό του!

Η εξαιρετική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικοθεατρικο δρώμενο των φοιτητών της Νομικής Σχολής με θέμα την Παράνομη Τουρκική Εισβολή!

 

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δεν είσαι η μόνη! Δεν είσαι μόνη!»

Αναρτήθηκε στις 24/05/2024

Μακάριος Λαζαρίδης 

16 ώρ.  · Επισκέφτηκα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας. Διαπίστωσα από κοντά την εξαιρετική δουλειά που κάνει το εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό του προσωπικό.

Η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών, επέκτεινε το panic button σε όλη τη χώρα, δημιούργησε 40 νέες δομές υποδοχής περιστατικών στην ΕΛ.ΑΣ. και ενός τουλάχιστον safe house ανά νόμο για την προσωρινή φιλοξενία των θυμάτων.

Δεν είσαι η μόνη! Δεν είσαι μόνη!

 

Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο δ.δ.Παλαιοχωρίου

Αναρτήθηκε στις 22/05/2024

Πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, οι Γιατροί του Κόσμου παράρτημα Καβάλας συνεχίζουν το πρόγραμμα των επισκέψεων σε σχολεία του νομού για ενημέρωση. 

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος εθελόντριες του παραρτήματος επισκέφθηκαν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο δ.δ.Παλαιοχωρίου του δήμου Παγγαίου. 

Τα παιδιά μέσω ομιλιών, βίντεο και διαδραστικών παιχνιδιών, ενημερώθηκαν για σωστή στοματική και σωματική υγιεινή, για το ποιες τροφές είναι υγιεινές,για τον εθελοντισμό και για τις δράσεις της οργάνωσης. 

Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία. (δελτίο τύπου)

 

Η συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ για την Γενοκτονία των Ποντίων

Αναρτήθηκε στις 19/05/2024

Χωρίς λόγια...

 

ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στον ΑΚΡΙΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (φώτος)

Αναρτήθηκε στις

Φωτορεπορτάζ: Τσούτσας Λάσκαρης

 

ΔΡΑΜΑ – Αυτός είναι ο Ρούντι ο σκύλος που έριξε στα πατώματα τον Κασσελάκη – Η επική αντίδραση του ιδιοκτήτη του καταστήματος

Αναρτήθηκε στις 18/05/2024

Με ένα βίντεο απαντά σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε αυτούς που τον εμφανίζουν να σκουπίζει τα χέρια του μετά από χειραψία με πολίτες στην ακριτική πόλη της Δράμας.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με βιολογικά προϊόντα στη Δράμα Κύριλλος Παπαδόπουλος

Ο Στέφανος Κασσελάκης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκεπτόμενος το πολύ γνωστό μαγαζί με βιολογικά προϊόντα "ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ" στην κεντρική πλατεία της Δράμας μετά από τον χαιρετισμό του με τον ιδιοκτήτη Κύριλλο Παπαδόπουλο εντυπωσιάζεται από τον ΡΟΥΝΤΙ το σκυλάκι του ιδιοκτήτη και προς γενική έκπληξη πελατών, περαστικών αλλά και όσων των συνόδευαν έπεσε κυριολεκτικά στα πατώματα παίζοντας με τον Ρούντι. Η αντίδραση του ιδιοκτήτη ήταν να μείνει έκπληκτος και να αναρωτηθεί για την καθαριότητα των ρούχων του Προέδρου τα οποία γέμισαν όπως ήταν αναμενόμενο από τις τρίχες του κατοικίδιου.

Ο κ. Κασσελάκης στο βίντεο φαίνεται να έχει πέσει στο πάτωμα στην είσοδο του καταστήματος χαϊδεύοντας και παίζοντας με το σκυλί ενώ όλα του τα ρούχα γέμισαν τρίχες από το κατοικίδιο.

Αυτό το βίντεο σχολιάστηκε αρνητικά στα social media, παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης το ανέβασε για να απαντήσει στην κατηγορία ότι μετά από μια θερμή χειραψία με μια εργαζόμενη γυναίκα delivery, φρόντισε να σκουπίσει επάνω στο παντελόνι του τα χέρια του.

 

ΚΑΒΑΛΑ – Η Ένωση Αστυνομικών βράβευσε τον Γιάννη Σαρρή για την προσφορά υλικών εξοπλισμού & γευμάτων

Αναρτήθηκε στις 16/05/2024

Η σχετική ανάρτηση στα social media του γνωστού επαγγελματία με την μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία:

Giannis Sarris

· Ποσό περήφανος μπορεί να νιωθει κάποιος όταν σε τιμάει η Ελληνική αστυνομία και ειδικά ο Nikos Imvros και @harisvarnidis

 

Οι Σχολές οδηγών της ΑΜΘ στη Βουλή για καλύτερη εκπαίδευση και κυκλοφοριακή αγωγή

Αναρτήθηκε στις 18/04/2024

Μακάριος Λαζαρίδης

 · Αθήνα  · Η Καβάλα σήμερα είχε την τιμητική της στην ΕΜΕ Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Οδήγησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Αντ. Μαστοράκης και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Καβάλα, κ. Σ. Ηλιάδης, μας ενημέρωσαν για εκπαίδευση και κυκλοφοριακή αγωγή.

Τους ευχαριστώ για τις προτάσεις τους. Πολύτιμες και ουσιαστικές.— στην τοποθεσία Βουλή των Ελλήνων.

Όλες οι αντιδράσεις:9898242Μου αρέσει!ΣχόλιοΚοινοποίηση

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Το πολυτιμότερο δώρο

Αναρτήθηκε στις 31/03/2024

Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι: «Πάνω από όλα είναι η υγεία» και εννοούμε την υγεία του σώματος. Ωστόσο, στο ευαγγέλιο αυτής της Κυριακής, ο Κύριος μας καλεί να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στην υγεία της ψυχής πρωτίστως. Γι’ αυτό και όταν έφεραν τον παραλυτικό μπροστά του για να τον θεραπεύσει του είπε: «Τέκνον αφέωνταί σου αι αμαρτίαι». Θέλησε, δηλαδή, να χτυπήσει πρώτα την αιτία, την αμαρτία κι έπειτα να θεραπεύσει το αποτέλεσμα, την παράλυση του σώματος. Με τον τρόπο αυτό, μας δίδαξε ότι η συγχώρεση των αμαρτιών είναι πολυτιμότερη ακόμα και από την σωματική υγεία.Η αμαρτία είναι η χειρότερη ασθένεια. Πράγματι, πόσο υποφέρει η ψυχή του ανθρώπου που είναι προσκολλημένη στην αμαρτία. Το άγχος και οι φοβίες, οι τύψεις και οι ενοχές, η ταραχή και η αγωνία, αποτελούν καταστάσεις οδυνηρές, που βασανίζουν τον αμαρτωλό και διώχνουν την ειρήνη από την ψυχή του. Ο Μέγας Βασίλειος χαρακτηρίζει την αμαρτία «αρρώστια της ψυχής», διότι η αμαρτία αποτελεί την πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα νόσο. Οι αρρώστιες του σώματος μας επηρεάζουν μόνο το χρονικό διάστημα της επίγειας ζωής μας, ενώ οι ασθένειες της ψυχής έχουν συνέπειες αιώνιες και συνεπάγονται τον αιώνιο θάνατο. Γι’ αυτό, ο Γρηγόριος Παλαμάς σημειώνει: «Αυτός είναι κύριος θάνατος, το να χωρίσει η ψυχή από την θεία χάρη και να έλθει σε γάμο με την αμαρτία. Αυτόν τον θάνατο να αποφύγουμε πάση δυνάμει».Είναι χαρακτηριστικό το ενδιαφέρον που δείχνουμε για την υγεία του σώματος. Φροντίζουμε να κάνουμε τακτικά τις απαραίτητα ιατρικές εξετάσεις, λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή, δεν διστάζουμε να προχωρήσουμε και σε εγχείρηση στην ανάγκη για χάρη της υγείας μας, όσο επώδυνη κι αν είναι. Είναι συνεπώς απαραίτητο να δείξουμε παρόμοιο ζήλο και για την υγεία της ψυχής μας. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, μας καλεί να προσέλθουμε στο μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως και να καταθέσουμε με συντριβή και μετάνοια τις αμαρτίες και την προσωπική μας ενοχή, για να λάβουμε την συγχώρεση. Και στη συνέχεια, μας περιμένει στην Θεία Λειτουργία, για να κοινωνήσουμε τα Άχραντα Μυστήρια «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».Εκτός όμως από την θεραπεία υπάρχει και η πρόληψη. Και όπως ο άνθρωπος φροντίζει για την συντήρηση της υγείας του μέσω καλής διατροφής, παρομοίως προβάλλεται και η ανάγκη συντήρησης της υγείας της ψυχής. Η καθημερινή επικοινωνία με τον Θεό μέσω της προσευχής, η μελέτη του θείου λόγου, η συμμετοχή μας στην Θεία Λατρεία και τα ιερά μυστήρια, αποτελούν πηγές πνευματικής τροφοδοσίας. Παράλληλα, η νηστεία, η εγκράτεια, ο αγώνας για την τήρηση των εντολών, δυναμώνουν την ψυχή για να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις επιθέσεις του πονηρού.

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή που διανύουμε, είναι κατεξοχήν περίοδος μετανοίας. Ο Κύριος μας καλεί στο Μυστήριο της αφέσεως, για να μας θεραπεύσει. Γι’ αυτό, ας προετοιμαστούμε και ας προσέλθουμε στο μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, για να ακούσουμε τον Κύριο να λέει και στην δική μας ψυχή: «Τέκνον, αφέωνταί σου αι αμαρτίαι».

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Φ.Ν.Θ. ιερομόναχος, Σίλας Καραβελίδης

Ο ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αυτή την Κυριακή Β΄ των νηστειών το απόγευμα και ώρα 6, θα ψαλεί ο κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., κ. Στεφάνου και με προσκεκλημένο ομιλητή τον αρχιμανδρίτη, Παύλο Σταματά, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας.

 

ΚΑΒΑΛΑ – 25η Μαρτίου 2024 – Μετά τη Δοξολογία πλημμύρισε από κόσμο η παραλία για την παρέλαση (photos)

Αναρτήθηκε στις 25/03/2024

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία της γενικής γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένης Δουνδουλάκη, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση, γιορτάστηκε στην Καβάλα η 203η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας!

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη μαζί με τους επισήμους στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

 
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – Σημαντικές διακρίσεις μαθητών του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Orpheus Soloists 2024 Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2024 Η Περιφέρεια αλλάζει, ο πρώτος απολογισμός έργου για την Καβάλα του περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψιδη Αναρτήθηκε 27 Μαΐου 2024 Συλλογική έκθεση φωτογραφίας Καβάλας – Νυρεμβέργης. 25 χρόνια αδελφοποίησης Αναρτήθηκε 26 Μαΐου 2024 Ο Αντιδημάρχος Kαβάλας Απόστολος Μουμτσάκης, στη Γιορτή των Γραμμάτων στη Βουλγαρία Αναρτήθηκε 25 Μαΐου 2024 Κοσμοπλημμύρα…αλλά τα χάλασε η βροχή – Συνέχεια της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ζητούν οι Καβαλιώτες από Κελγιώργη (φώτος) Αναρτήθηκε 21 Μαΐου 2024 ΠΗΓΕΣ – Δίπλα στους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων ο Μακάριος Λαζαρίδης Αναρτήθηκε 20 Μαΐου 2024 «Ζούμε ανάμεσα σε ιστορικά κτήρια, ας τα φροντίσουμε» προτρέπει το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας Αναρτήθηκε 19 Μαΐου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στον ΑΚΡΙΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (φώτος) Αναρτήθηκε 10 Μαΐου 2024 Ο Δήμος Θάσου προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών Αναρτήθηκε 10 Μαΐου 2024 Του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή έκαιγε ξερά χόρτα Αναρτήθηκε 9 Μαΐου 2024 Για τρεις παραστάσεις στην Καβάλα τo λαϊκό μιούζικαλ τσέπης «Μίξερ» Αναρτήθηκε 9 Μαΐου 2024 Στην Καβάλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης Αναρτήθηκε 8 Μαΐου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Οδηγούσε κλεμμένο όχημα Αναρτήθηκε 8 Μαΐου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Θεαματική άνοδος του τουρισμού τις ημέρες του Πάσχα Αναρτήθηκε 7 Μαΐου 2024 Κόμβος ενέργειας η Βόρεια Ελλάδα – Οι 2 νέες μονάδες με 775 εκατ. ευρώ Αναρτήθηκε 25 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων Αναρτήθηκε 25 Απριλίου 2024 Τον συνέλαβε η Ασφάλεια Καβάλας για καλλιέργεια κάνναβης, οπλοκατοχή και πλαστό έγγραφο Αναρτήθηκε 25 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Συνάντηση εργασίας για την διάβρωση ακτών, τους τεχνητούς υγροτόπούς, τις πλημμύρες και την άρδευση Αναρτήθηκε 24 Απριλίου 2024 Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ – Πέτυχε την 20η σερί νίκη στο τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα Αναρτήθηκε 24 Απριλίου 2024 Συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην έκθεση TRAVEL EXPO CYPRUS 2024 Αναρτήθηκε 21 Απριλίου 2024 ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – Ήττα στην έδρα του Ερμή Σχηματαρίου με 73-60 Αναρτήθηκε 21 Απριλίου 2024 Γυναίκα χαστούκισε την Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη! Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2024 Επίσκεψη Φλωριδη στην Καβάλα. Συνάντηση με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2024 ΔΡΑΜΑ – Βρήκε κομμένα τα φρένα από ανθρώπινο χέρι – Κινδύνεψαν και τα παιδιά της Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Συζήτηση Δημάρχου με τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου για θέματα που τους αφορούν Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΡΗΝΙΔΕΣ – Κινδύνευσαν οι αποθήκες του Δήμου Καβάλας επειδή έβαλε φωτιά σε χόρτα! Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 Διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 «Καθάρισε» τις προκαταβολές στους πληγέντες σε Διαλεχτό, Αβραμυλιά, Ξεριά και Μυρτόφυτο ο Μακάριος – Δεσμεύτηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συλλήψεις δυο ανηλίκων για ναρκωτικά Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 Συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Θάσο ενόψει των Ευρωεκλογών Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να μεριμνήσουν για την αντιπυρική προστασία Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 ΘΑΣΟΣ – Στο αυτόφωρο ένας άνδρας για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Συνάντηση εργασίας Τοψίδη-Μουριάδη για τα έργα που αφορούν την Καβάλα