Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Η Αλήθεια

ΚΑΒΑΛΑ – Το πουλί, το καλαμπόκι, η μπουγάδα του Αιγύπτιου και η λάθος αποβίβαση!

Αναρτήθηκε στις 18/07/2024

ΚΑΒΑΛΑ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2024 - Χαρακτηριστικά πρωινά κλικ της "Ν"

Βρήκε την τρύπα στην γεμάτη από καλαμπόκι καρότσα
Τουριστικά η Ιστιοπλοϊκά σκάφη;
Αποβίβαση τουριστών πάνω στον δρόμο με παραλαβή αποσκευών!

 

ΑΘΗΝΑ – Η ανάρτηση Χατζηκωσταντίνου για την ανανέωση της θητείας του Χ.Βουρλιώτη στην Αρχή Καταπολέμησης βρώμικου χρήματος

Αναρτήθηκε στις 10/07/2024
Η έγκριτη Ποινικολόγος κ. Μαρία Χατζηκωνσταντίνου

Η σχετική ανάρτηση στα social media της γνωστής Ποινικολόγου και πολιτεύτριας της ΝΔ κ. Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου:

Μαρία Χατζηκωνσταντίνου

 Ανανεώθηκε σήμερα η θητεία του αγαπητού έγκριτου εισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη στην Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων απο Εγκληματικές Δραστηριότητες απο την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής!

Είναι γεγονός οτι στην μέχρι σήμερα θητεία του οι επιτυχίες της καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε την Αρχή άλλαξε και βελτιώθηκε με πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις τόσο ο τρόπος καταπολέμησης όσο και η αποτελεσματικότητα της!

Συγχαρητήρια αγαπητέ Χαράλαμπε Βουρλιωτη!

Καλή και δημιουργική θητεία!

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ – Θα μας λείψει ο Μανώλης – Δοτικός, ευγενικός, με απίστευτη καλοσύνη και ένα πλατύ χαμόγελο

Αναρτήθηκε στις 30/06/2024

H αποχαιρετιστήρια συγκινητική ανάρτηση της συναδέλφου του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Ο χρήστης Eirini Vasilopoulou αισθάνεται λυπημένη στην πόλη Καβάλα.

9 λ.  · Σήμερα αποχαιρετήσαμε στην Καβάλα έναν αγαπημένο φίλο και πρώην συνάδελφο, τον Μανώλη Κόκκινο.

Ήμασταν συνάδελφοι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και τον γνώρισα το 2004. Άνθρωπος δοτικός, ευγενικός, με απίστευτη καλοσύνη και ένα πλατύ χαμόγελο!

Δεν θα ξεχάσω το πόσο με είχε βοηθήσει ως νεοδιόριστη στην Υπηρεσία, προκειμένου να εγκλιματιστώ, ερχόμενη από άλλο μέρος. Έκτοτε, η οικογένειά μου δέθηκε με την οικογένειά του, τη γυναίκα του Βικτώρια και τα παιδιά του Χαρά και Γιώργο και τρέφαμε ιδιαίτερη αγάπη και αλληλοεκτίμηση.

Μανώλη, έχω μόνο καλά και όμορφα να θυμάμαι από σένα, τα οποία κρατώ βαθιά μέσα στην καρδιά μου! Αυτό το γλυκό "Ρηνούλα", όπως με αποκαλούσες, ηχεί ακόμη στα αυτιά μου!

Καλό παράδεισο να έχεις, φωτεινό και ολάνθιστο!

 

ΚΑΒΑΛΑ – ΚΕΝΤΡΟ – Αλματώδης αύξηση της κίνησης – Παρούσα η δημοτική αστυνομία

Αναρτήθηκε στις 28/06/2024

Πρωτοφανής για τα δεδομένα της άλλοτε ήσυχης Καβάλας η κυκλοφοριακή κίνηση που παρατηρείται ειδικά φέτος από το ξεκίνημα του καλοκαιριού στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε συνδυασμό με τα εν εξελίξει έργα η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Το γεγονός ότι η Καβάλα αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς ειδικά τους θερινούς μήνες με τους βαλκάνιους επισκέπτες να αυξάνονται γεωμετρικά δημιουργεί μια πρόσθετη πίεση προς τους τοπικούς φορείς για τη δημιουργία υποδομών που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά οδηγών και πεζών τα φαινόμενα που παρατηρούνται δείχνουν έλλειψη σεβασμού του ΚΟΚ ενώ αυξάνουν την ανάγκη αστυνόμευσης τόσο από τα όργανα της Τροχαίας όσο και της δημοτικής αστυνομίας.

 

Το Τριμελές Καβάλας έβγαλε απόφαση μετά από 4 συνεδριάσεις για τη μήνυση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας εναντίον δημοσιογράφου

Αναρτήθηκε στις 18/06/2024

Μετά από 4 συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Καβάλας για την πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη και αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση που κατέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος εναντίον της γνωστής δημοσιογράφου κ. Βάσως Μώραλη.

Συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Μάκης Βελάκης

Χαρακτηριστική ήταν και η σχετική ανάρτηση μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας στα social media της γνωστής δημοσιογράφου κ Βάσως Μώραλη:

Η γνωστή δημοσιογράφος κ Βάσω Μώραλη

Vasso E. Morali

26 λ.  · ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ (όχι "τυφλή", αλλά) ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η 4ήμερη δίκη μου, μετά από μήνυση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου εναντίον μου για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβρισή του μέσω αναρτήσεών μου στο Facebook προ 4ετίας (για το ζήτημα της παραγωγής του ντοκιμαντέρ-αφιερώματος στον μακαριστό πνευματικό μου πατέρα Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, που εγώ αφιλοκερδώς οργάνωσα εξ αρχής και ολοκλήρωσα κατά το μεγαλύτερο μέρος του, αλλά η τελική ολοκλήρωσή του κατέληξε στα χέρια του κ. Μακάριου και συνεργατών του - τους οποίους είχα καταγγείλει δημόσια για σειρά θεμάτων).

Για να μην αγωνιάτε, η ΑΠΟΦΑΣΗ των 3 (γυναικών) δικαστών είναι:

* ΕΝΟΧΗ για 3 από 4 κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμησης

ΕΝΟΧΗ για εξύβρισή του με δυο φράσεις μου!

Καταδικάστηκα συνολικά σε φυλάκιση 11 μηνών, με τριετή αναστολή. Φυσικά, άσκησα την ίδια στιγμή Έφεση ώστε να δικαστώ στο μέλλον στο Εφετείο Θράκης από πιο έμπειρους δικαστές.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν ΑΘΩΩΣΗ μου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και ΕΝΟΧΗ μου για τη φράση μου "Ρασοφόρε υποκριτή!" (εξύβριση).

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ – Η ακαδημαϊκή προσφορά της διακεκριμένης ποινικολόγου Μαίρης Χατζηκωνσταντίνου

Αναρτήθηκε στις 26/05/2024

Η σχετική ανάρτηση στα social media της διακεκριμένης Ποινικολόγου και Πολιτεύτριας της ΝΔ:

Μαρία Χατζηκωνσταντίνου

 · Ο Σύλλογος Αποφοίτων Νομικής Α.Π.Θ σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή ΑΠΘ είχαμε την τιμή και την χαρά, στην πρώτη επίσημη παρουσίασή μας να υποδεχθούμε ως κεντρικό ομιλητή μας τον διακεκριμένο Κύπριο Νομικό και Συγγραφέα κ Πολύβιο Πολυβίου στην εκδήλωσή μας αφιερωμένη στα 50 χρόνια απο την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο!

Ο κ Πολυβίου σε κλίμα συγκίνησης μας εξιστόρησε τα γεγονότα και τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις που βίωσε ως σύμβουλος του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη το καλοκαίρι του 1974 στη συνδιάσκεψη της Γενεύης ,για την διάσωση της Μεγαλονήσου και της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Στην εκδήλωση αναγορεύσαμε ως πρώτα Επίτιμα Μέλη του Συλλόγου μας τον κ Δαυίδ Άγγελο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου και την σύζυγό του!

Η εξαιρετική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικοθεατρικο δρώμενο των φοιτητών της Νομικής Σχολής με θέμα την Παράνομη Τουρκική Εισβολή!

 

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δεν είσαι η μόνη! Δεν είσαι μόνη!»

Αναρτήθηκε στις 24/05/2024

Μακάριος Λαζαρίδης 

16 ώρ.  · Επισκέφτηκα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας. Διαπίστωσα από κοντά την εξαιρετική δουλειά που κάνει το εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό του προσωπικό.

Η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών, επέκτεινε το panic button σε όλη τη χώρα, δημιούργησε 40 νέες δομές υποδοχής περιστατικών στην ΕΛ.ΑΣ. και ενός τουλάχιστον safe house ανά νόμο για την προσωρινή φιλοξενία των θυμάτων.

Δεν είσαι η μόνη! Δεν είσαι μόνη!

 

Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο δ.δ.Παλαιοχωρίου

Αναρτήθηκε στις 22/05/2024

Πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, οι Γιατροί του Κόσμου παράρτημα Καβάλας συνεχίζουν το πρόγραμμα των επισκέψεων σε σχολεία του νομού για ενημέρωση. 

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος εθελόντριες του παραρτήματος επισκέφθηκαν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο δ.δ.Παλαιοχωρίου του δήμου Παγγαίου. 

Τα παιδιά μέσω ομιλιών, βίντεο και διαδραστικών παιχνιδιών, ενημερώθηκαν για σωστή στοματική και σωματική υγιεινή, για το ποιες τροφές είναι υγιεινές,για τον εθελοντισμό και για τις δράσεις της οργάνωσης. 

Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία. (δελτίο τύπου)

 

Η συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ για την Γενοκτονία των Ποντίων

Αναρτήθηκε στις 19/05/2024

Χωρίς λόγια...

 

ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στον ΑΚΡΙΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (φώτος)

Αναρτήθηκε στις

Φωτορεπορτάζ: Τσούτσας Λάσκαρης

 
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 24 Ιουλίου 2024 Μακάριος Λαζαρίδης: «Ενωμένοι, να διατηρήσουμε τη Δημοκρατία μας ισχυρή» Αναρτήθηκε 22 Ιουλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Αψήφισαν την ζέστη και τίμησαν τον Δημήτρη Τσαμκιράνη Αναρτήθηκε 21 Ιουλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Τους έπιασαν με παράνομους ανιχνευτές μετάλλων και χρυσού Αναρτήθηκε 21 Ιουλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Σύλληψη οδηγού χωρίς δίπλωμα μετά από αντίσταση και καταδίωξη σε αγροτική περιοχή Αναρτήθηκε 20 Ιουλίου 2024 Οι επαγγελματίες της Νέας Περάμου διαμαρτύρονται για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος Αναρτήθηκε 20 Ιουλίου 2024 Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ – Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας Αναρτήθηκε 17 Ιουλίου 2024 Απαράδεκτη συμπεριφορά του πάμπλουτου βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη – Αρνήθηκε το επίδομα μητρότητας σε συνεργάτιδά του Αναρτήθηκε 16 Ιουλίου 2024 Πνιγμός 81χρονου στην παραλία της Κεραμωτής Αναρτήθηκε 16 Ιουλίου 2024 «Εντός και εκτός των τειχών» – Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουλίου στο Φρούριο Καβάλας Αναρτήθηκε 16 Ιουλίου 2024 Αλλαγές στο ωράριο του Αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων λόγω καύσωνα Αναρτήθηκε 16 Ιουλίου 2024 Μακάριος Λαζαρίδης: «Αποζημιώνονται, με καθυστέρηση, οι πληγέντες πολίτες στα χωριά Διαλεκτό, Αβραμυλιά και Ξεριά» Αναρτήθηκε 16 Ιουλίου 2024 Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας: «30% αύξηση κατανάλωσης, θωρακίζουμε τις υποδομές» Αναρτήθηκε 12 Ιουλίου 2024 Θάνατος 68χρονης στην παραλία της Νέας Ηρακλείτσας Αναρτήθηκε 11 Ιουλίου 2024 Γ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – Ανανέωσε ο Τάιρ Γκαθράιτ Αναρτήθηκε 11 Ιουλίου 2024 Ένας 79χρονος και ένας 66χρονος έχασαν τη ζωή τους στις παραλίες τις Κάρυανης και της Κεραμωτής Αναρτήθηκε 11 Ιουλίου 2024 Meteo: Στα ύψη η θερμική επιβάρυνση λόγω καύσωνα – Η Καβάλα στο «κόκκινο» Αναρτήθηκε 2 Ιουλίου 2024 ΟΡΝΙΘΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ 12-13 Ιουλίου 2024 Αναρτήθηκε 1 Ιουλίου 2024 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: «Ακόμη ένας στόχος μας επιτυγχάνεται με την ίδρυση του 1ου ΕΠΑ.Λ Θάσου» Αναρτήθηκε 1 Ιουλίου 2024 ΘΑΣΟΣ – Το ψήσιμο σε υπάιθριο χώρο του κόστισε 2.250 ευρώ Αναρτήθηκε 30 Ιουνίου 2024 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ – Θα μας λείψει ο Μανώλης – Δοτικός, ευγενικός, με απίστευτη καλοσύνη και ένα πλατύ χαμόγελο Αναρτήθηκε 30 Ιουνίου 2024 ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Αποχωρεί απο τις επαγγελματικές κατηγορίες Αναρτήθηκε 26 Ιουνίου 2024 Συστάθηκαν συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων απο το Δασαρχείο Καβάλας Αναρτήθηκε 26 Ιουνίου 2024 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «111 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας, συνεχίζουμε ενωμένοι την πορεία προς τα εμπρός» Αναρτήθηκε 26 Ιουνίου 2024 ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ: Ο στόχος του Γ.Σ. Ελευθερούπολης είναι να κρατήσει τον βασικό “κορμό” και να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο Αναρτήθηκε 26 Ιουνίου 2024 Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης με το Δ.Σ. και στελέχη της Ε.Α.Σ. Καβάλας Αναρτήθηκε 25 Ιουνίου 2024 Ο Προστάτης και Ιδρυτής της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Άγιος Απόστολος Παύλος – Το εόρτιο μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φ.Ν.-Θ Αναρτήθηκε 25 Ιουνίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Διέρρηξαν κατάστημα με τρόφιμα και αναλώσιμα Αναρτήθηκε 22 Ιουνίου 2024 Για πρώτη φορά τετ τα τετ της Πρυτανείας του Δ.Π.Θ. με τον Αντιπεριφειάρχη Αλ. Ιωσηφίδη Αναρτήθηκε 22 Ιουνίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Αλλάζει το απογευματινό θερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων Αναρτήθηκε 21 Ιουνίου 2024 Πρόγραμμα Εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 111ης επετείου από την Απελευθέρωση της Καβάλας Αναρτήθηκε 17 Ιουνίου 2024 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Φ.Ν-Θ – EΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΤΗΤΟΣ «ΜΙΚΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ» Αναρτήθηκε 17 Ιουνίου 2024 Ο.Κ.Α. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – «Χρυσά» τα κορίτσια της σκυταλοδρομίας 4Χ100 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Αναρτήθηκε 17 Ιουνίου 2024 ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – Πρεμιέρα στις μεταγραφές με Θοδωρή Καρρά Αναρτήθηκε 16 Ιουνίου 2024 ΞΑΝΘΗ – Τέσσερις νεκροί μετά από σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο