Radio Neapolis 90.8 ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Πέστα Χρυσόστομε

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ – Πήρε σε σακούλα το φίδι που την δάγκωσε και πήγε στα Επείγοντα

Αναρτήθηκε στις 29/03/2024

Η σχετική ανάρτηση του Προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών της Καβάλας κ. Γιώργου Τεπελόπουλου:

Ο χρήστης Giwrgos Tep. βρίσκεται στην τοποθεσία Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

 · Καβάλα  · Εφημερία καθημερινής με 249 προσελεύσεις + bonus ένα Φίδι (μας το φερε ασθενής που την τσίμπησε) έτσι για να γίνουν 250!!

 

ΚΑΒΑΛΑ – ΦΟΥΡΝΟΙ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ – Ξεκίνησε το ζύμωμα της πιο διάσημης νόστιμης και τραγανής ΛΑΓΑΝΑΣ

Αναρτήθηκε στις 14/03/2024

ΚΑΒΑΛΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ - Εν αναμονή της πιο διάσημης λαγάνας (Όπως τον παλιό καιρό)

Το μότο από τους ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ για το παραδοσιακό αρτοσκεύασμα της Καθαράς Δευτέρας που γίνεται κάθε φορά ανάρπαστο λόγω της γεύσης αλλά και της τιμής, ένα συνδυασμό που σέβεται πάντα η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ:

Ο Αριστοφάνης χαρακτήρισε τη λαγάνα ως το γλύκισμα των φτωχών

"Η ιστορία της λαγάνας ξεκινάει από την αρχαιότητα από τον Αριστοφάνη και τον Οράτιο και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Έτσι και φέτος με μεράκι και αγάπη “τα μαστόρια μας” στους ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ θα παρασκεύασαν τις λαγάνες.

Η Λαγάνα των ΦΟΥΡΝΩΝ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ διεκδικεί βραβείο Γκίνες!

Πάντα τραγανές με μια γεύση ξεχωριστή.
Μπορείτε να τις βρείτε και να τις απολαύσετε σε λίγα 24ωρα σε όλα τα καταστήματα των φούρνων μας"!! 

 

ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ – Η περισυλλογή του άκρως φοβικού σκύλου, η διαφήμιση, και η άρνηση συνεργασίας με το Δήμο Καβάλας

Αναρτήθηκε στις 02/03/2024

Το σχετικό δελτίο τύπου:

Η επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει πως το αδέσποτο σκυλί, γένους θηλυκού, το οποίο απασχόλησε την περιοχή του Αμυγδαλεώνα Καβάλας το τελευταίο διάστημα περισυλλέχθηκε το μεσημέρι της 29ης Φλεβάρη.

Επιπλέον εμβολιάστηκε, στειρώθηκε, του τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση και βρίσκεται πλέον υπό την ευθύνη και προστασία μας.

Για την περισυλλογή χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος σε συνδυασμό με την εμπειρία του προσωπικού μας έφεραν αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Το ζώο θα φιλοξενηθεί από την Pet Friend για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου υιοθετηθεί.

Όλη η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εθελοντικά για την ανάγκη ηρεμίας της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και της προστασίας του ιδίου του ζώου.

Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε πως στην πρώτη ουσιαστικά μέρα της πρακτικής προσπάθειας μας καταφέραμε να περισυλλέξουμε το συγκεκριμένο άκρως φοβικό ζώο.

Προηγήθηκαν δύο ημέρες επαφής, παρατήρησης, προσέγγισης και μελέτης της συμπεριφοράς του ζώου με σκοπό την επαγγελματική διαχείριση με ηρεμία και ασφάλεια.

Κωνσταντίνος Γιτίσογλου

 

ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΥ» – Ήταν όλοι εκεί… (φωτογραφίες)

Αναρτήθηκε στις 04/02/2024

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2024, η κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ". Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία πολλών στελεχών της σημερινής δημοτικής αρχής και μελών της παράταξης του, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που καταβάλλει, με τη συνδρομή των συνεργατών του, για την υλοποίηση διαφόρων έργων, τα οποία θα βελτιώσουν έτι περαιτέρω την εικόνα του Δήμου Καβάλας.

Στο τέλος της χθεσινής εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρώην Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Ιακωβίδης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Παππάς και Γιώργος Μιχαηλίδης, για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στον Δήμο Καβάλας κατά τη διάρκεια της περιόδου 2019-2023.

Το φλουρί της βασιλόπιτας βρέθηκε στο κομμάτι της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας.

 

ΝΕΣΤΟΣ – Βράβευση της 1ης πιλότου F16

Αναρτήθηκε στις 27/01/2024

Η σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγών Νέστου




Ο Σύλλογος βράβευσε την υποσμηναγό Νικολοπούλου Χρυσάνθη με την ευχή να έχει πάντα ασφαλής πτήσεις... να είναι γερή να πιλοτάρει πάντα Με ασφάλεια Κ προσοχή...

 

ΞΑΝΘΗ – ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΚΥΛΩΝ ο πρώην ΧΥΤΑ – Εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά ζουν σε άθλιες συνθήκες (Σκληρές εικόνες)

Αναρτήθηκε στις 23/01/2024

Σε χωματερή έξω από την Ξάνθη, σε άθλιες συνθήκες, ζουν εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά σύμφωνα με καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής. Σε χώρο που ήταν ο παλιός ΧΥΤΑ, η εικόνα που επικρατεί είναι τραγική, με εκατοντάδες σκυλιά να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς μίλησε για την κατάσταση στο Mega: «Γνωρίζουμε το θέμα. Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει ποτέ έως σήμερα. Καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των ζώων εδώ και πολλά χρόνια. εδώ και 1,5 χρόνο η Ειδική Γραμματεία προσπαθεί να βάλει τάξη σε αυτό που γίνεται στη χωρά μας τόσα χρόνια.

Από την 1η στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν μεταβήκαμε στον χώρο, έγινε αυτοψία, μιλήσαμε με τους αρμόδιους δήμους, εκταμιεύθηκαν 30.000 ευρώ με τα οποία στειρώθηκαν, τσιπαρίστηγκαν και εμβολιάστηκαν 150 ζώα, έγιναν εξετάσεις αίματος. Αυτά τα χρήματα τα έλαβε το φιλοζωικό σωματείο και προχώρησε σε συνεργασία με τους Δήμους και προχώρησε στη διαχείριση του προγράμματος. Έγινε συνεργασία με τους κτηνίατρους, με το φιλοζωικό σωματείο και τον δήμο Ξάνθης», είπε αρχικά.

«Σε δεύτερη φάση, με ενέργειες της Ειδικής Γραμματείας, δυο μεγάλοι βρετανικοί οργανισμοί βοήθησαν για να στειρωθούν αλλά 150 ζώα. Τα ζώα μετέβησαν εκεί προφανώς για να φάνε. Μέσα στα όρια των Δήμων, έχουν οι Δήμοι δικαίωμα να επανατοποθετούν τα ζώα», συμπλήρωσε η κ. Δημοπούλου.

 

Στις 15:00 σήμερα Τρίτη η κηδεία του Λευτέρη του HONDOS CENTER της Καβάλας

Αναρτήθηκε στις 12/12/2023

Έφυγε ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σε ηλικία 82 ετών. Ο Λευτέρης Φιλιππίδης άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του με το πολυτελές κατάστημα HONDOS CENTER το οποίο ήταν από τα πρώτα πολυκαταστήματα στην Καβάλα που τράβηξε τα βλέμματα δημιουργώντας ουρές ειδικά στο γυναικείο πληθυσμό!

 

Σήμερα το ΠΑΙΔΟΡΑΜΑ και ολόκληρη η πόλη της Καβάλας αποχαιρέτησε ένα από τα πιο χαμογελαστά παιδιά της

Αναρτήθηκε στις 20/05/2023

ΚΔΑΠ Παιδόραμα Καβάλας

 Η Βανούλα μας.Η κ. Βάνα μας.Η Βενετία μας!

Σήμερα, το ΠΑΙΔΟΡΑΜΑ και ολόκληρη η πόλη της Καβάλας αποχαιρέτησε ένα από τα πιο χαμογελαστά παιδιά της.

Μια Δασκάλα γεμάτη χαρά, γνώσεις, όρεξη.

Μια Δασκάλα που πάντα είχε να προσφέρει κάτι. Που ήταν τόσο ξεχωριστή που ο Θεός αποφάσισε να την πάρει κοντά του.

Η Βάνα μας που είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσει να μας προστατεύει και να μας προσέχει ακόμη και τώρα που θα βρίσκεται λίγο πιο ψηλά από εμάς αλλά πάντα δίπλα μας.

Πρώτα από όλα στους δικούς της ανθρωπους και έπειτα σε εμας και στους μικρούς της φίλους.Θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους της.

Εμείς θα την θυμόμαστε όπως πιστεύουμε πως εκείνη θα ήθελε να την θυμόμαστε.

Πάντα ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ!

 

ΠΑΓΓΑΙΟ – ΘΡΗΝΟΣ – Ακυρώνονται οι παρελάσεις σε Νικήσιανη και Γεωργιανή

Αναρτήθηκε στις 24/03/2023

Το αντίο της δημοσιογράφου και συντοποίτησας του Λευτέρη ΜΙχαλούδη κ. Βάσως Μώραλη:

Vasso E. Morali

· "Ήσουν καλός κι ήσουν γλυκόςκι είχες τις χάρες όλες,όλα τα χάδια του αγεριού,του κήπου όλες τις βιόλες..."Μόνο με τους αθάνατους στίχους του Γιάννη Ρίτσου από τον "Επιτάφιό" του για ένα άλλο παλικάρι, σαν κι εσένα, μπορώ να σε αποχαιρετήσω αγαπημένε μας Λευτέρη!

Παραμονή του Ευ-αγγελισμού σήμερα, αλλά τα χωριά μας βυθίστηκαν στο πένθος από το μαύρο "άγγελμα" που μας σκέπασε από το πρωί.Και ποιος δεν σε κλαίει!.. Μεγάλοι και μικροί, και στον τόπο μας και στη Θεσσαλονίκη, φαρμακωθήκαμε από το νέο, ύστερα από την τόσο μεγάλη μάχη που έδωσες με τον Άδη τους τελευταίους μήνες.

Στο Πανεπιστήμιο σε περιμένουν οι καθηγητές κι οι συμφοιτητές σου να παραδώσεις την πτυχιακή σου στο Αριστοτέλειο (Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ) και να βγεις αριστούχος στον στίβο της Δημοσιογραφίας που τόσο αγαπούσες... Κι εμείς σε καμαρώναμε διπλά, ως νεαρό συγγενή μας κι ως μελλοντικό συνάδελφό μας, με τόσα προσόντα και όρεξη να εργαστείς και να διακριθείς...

Μας "έφυγες" στον ανθό της νιότης σου, λεβέντη μας! "Σε καρτερούσε η ζωή...", αλλά σε "κέρδισε" ο θάνατος σ' έναν άνισο πόλεμο. Ξεκουράσου, αγόρι μας!Τα χρόνια σου κοντά μας λιγοστά, αλλά το αποτύπωμα της παρουσίας σου, της καλοσύνης σου και της αξιοσύνης σου τεράστιο!Θα σε κρατάμε για πάντα στην καρδιά μας, με την ευχή εκεί που ταξιδεύεις από την περασμένη νύχτα να βρεις τόπο φωτεινό, τόπο αναψύξεως, χωρίς οδύνη, λύπη και στεναγμό!

Ο Θεός να στηρίξει την άμεση οικογένειά σου (τους γονείς σου, τις αδελφούλες σου και τις γιαγιάδες σου), τούτες τις ώρες και στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν, ν' αντέξουν τον αβάσταχτο πόνο και την απουσία σου.Θα μας λείψεις, Λευτέρη μας!

Αναπαύσου εν ειρήνη!

Υ.Γ.: Η κηδεία του Λευτέρη Μιχαλούδη θα γίνει αύριο, 25η Μαρτίου, από τον κεντρικό Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Νικήσιανης Παγγαίου, στη 1 το μεσημέρι.

Λόγω του βαρύτατου πένθους, οι εορτασμοί για την εθνική μας επέτειο στη Νικήσιανη και στη Γεωργιανή θα περιοριστούν στη Δοξολογία και στις καταθέσεις στεφάνων, στην ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες στον απελευθερωτικό αγώνα της Πατρίδας και στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Οι παρελάσεις όλων των σχολείων μας ματαιώνονται.


 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ν. ΚΑΒΑΛΑΣ – Στήριξη στις γυναίκες- χήρες εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας

Αναρτήθηκε στις 17/03/2023

Την Τέταρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.00 ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Καβάλας, πραγματοποίησε ,όπως κάθε χρόνο, στη καφετέρια Chocolat , ψυχαγωγική εκδήλωση για τις γυναίκες χήρες συναδέλφων και φίλες του Συνδέσμου μας .

Σκοπός της εκδήλωσής μας αυτής ,που προσπαθήσαμε να είναι το περιβάλλον φιλικό , ζεστό και χαρούμενο, ήταν να τις φέρουμε πιο κοντά στο Σύνδεσμο , να ακούσουμε τα προβλήματα τους και γενικά να καταλάβουν ότι ανήκουν στην ίδια οικογένεια μας και ότι θα βρίσκουν ένα στήριγμα στο Σύνδεσμο μας και να μην νοιώθουν παραμελημένες επειδή έχασαν το σύζυγο τους – συνάδελφο μας.

Ήταν μια δίωρη επιβεβλημένη εκδήλωση που ικανοποίησε όλες τις γυναίκες μας ,που στο τέλος εκφράστηκαν με τα πιο επαινετικά και κολακευτικά λόγια για την εκδήλωση μας αυτή.

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν ογδόντα (80) γυναίκες και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.

 
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε 21 Απριλίου 2024 ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – Ήττα στην έδρα του Ερμή Σχηματαρίου με 73-60 Αναρτήθηκε 21 Απριλίου 2024 Γυναίκα χαστούκισε την Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη! Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2024 Επίσκεψη Φλωριδη στην Καβάλα. Συνάντηση με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αναρτήθηκε 20 Απριλίου 2024 ΔΡΑΜΑ – Βρήκε κομμένα τα φρένα από ανθρώπινο χέρι – Κινδύνεψαν και τα παιδιά της Αναρτήθηκε 19 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Συζήτηση Δημάρχου με τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου για θέματα που τους αφορούν Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΡΗΝΙΔΕΣ – Κινδύνευσαν οι αποθήκες του Δήμου Καβάλας επειδή έβαλε φωτιά σε χόρτα! Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 Διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 «Καθάρισε» τις προκαταβολές στους πληγέντες σε Διαλεχτό, Αβραμυλιά, Ξεριά και Μυρτόφυτο ο Μακάριος – Δεσμεύτηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αναρτήθηκε 17 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συλλήψεις δυο ανηλίκων για ναρκωτικά Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 Συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Θάσο ενόψει των Ευρωεκλογών Αναρτήθηκε 15 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να μεριμνήσουν για την αντιπυρική προστασία Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 ΘΑΣΟΣ – Στο αυτόφωρο ένας άνδρας για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO Αναρτήθηκε 14 Απριλίου 2024 Συνάντηση εργασίας Τοψίδη-Μουριάδη για τα έργα που αφορούν την Καβάλα Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2024 Συνάντηση Προέδρου Ε.Π.Σ. Καβάλας με Περιφερειάρχη ΑΜΘ και Προέδρους των Ε.Π.Σ. Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2024 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ: «Το Παληό δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης όσο και αν αναπτυχθεί» Αναρτήθηκε 11 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – Το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης στο Παληό ενισχύεται Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2024 ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Δεν έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, το παραμικρό επίσημο ενδιαφέρον” Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2024 Ο Δήμος Καβάλας εντατικοποιεί τις στειρώσεις και απευθύνει κάλεσμα Αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2024 Η παράταξη Μέτιου καταγγέλλει τη διοίκηση Τοψίδη για χαμηλότατες εκπτώσεις στα αντιπλημμυρικά έργα που προγραμματίζονται Αναρτήθηκε 8 Απριλίου 2024 Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση ΑΜ-Θ: “Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών” Αναρτήθηκε 7 Απριλίου 2024 Θοδωρής Ζαγοράκης και Άννα Βερούλη παρουσιάστηκαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη μαζί με ακόμη 32 υποψήφιους Αναρτήθηκε 7 Απριλίου 2024 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Πενήντα χρόνια Νέα Δημοκρατία! Πενήντα χρόνια στην σωστή πλευρά της ιστορίας» Αναρτήθηκε 6 Απριλίου 2024 Συναντήσεις του Θ. Μαρκόπουλου με τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ένωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Αναρτήθηκε 2 Απριλίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συνελήφθη να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο Αναρτήθηκε 2 Απριλίου 2024 Αυτοί είναι οι 20 λαμπαδηδρόμοι στο Δήμο Παγγαίου Αναρτήθηκε 2 Απριλίου 2024 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Εγκατάσταση επιπλέον ειδικών κάδων. 50 τόνοι ανακυκλώθηκαν το 2023 Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ – Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Η πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της» Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 Ακόμη μία δικαστική απόφαση κρίνει νόμιμες τις απολύσεις στα Πετρέλαια Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ – Ξεκίνησαν οι ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών Αναρτήθηκε 27 Μαρτίου 2024 Για την Δημοτική Καπναποθήκη και το Φρούριο συζήτησε ο Δήμαρχος Καβάλας με την γ.γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Αναρτήθηκε 26 Μαρτίου 2024 Σύλληψη σε οικισμό του Δήμου Νέστου για παραβίαση λεωφορείων και αφαίρεση χρημάτων Αναρτήθηκε 26 Μαρτίου 2024 ΚΑΒΑΛΑ – Συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή